Taky přispěju svojí troškou do mlýna. Pro ušetření nervů a času můžete začít číst rovnou pod pomlčkami.
Hraji zde od doby M&M, původně ještě na EQ, než šlo do kytek. Pamatujete srazy projektu? Bohužel, původní generace hráčů je již nenávratně pryč, prostě za ta léta odrostla, vystudovala, dospěla. Někteří sice vytrvali jako já, ale část lidí odešla za dalšímy datadisky, dalším se prostě wow jako takové už obehrálo. Doba, kdy projekt uživil s přehledem několik serverů je prostě pryč. Hráče, kteří tu zůstali bych rozdělil do několika skupin:
1. Dlouholetí hráči, kteří si zde za ta léta našli přátele, které často znají i v reálu (ač je dělí i několi stovek kilometrů) a kteří zde budou hrát dokud to půjde. Většinou jsou spolu v guildě a pokud se z výše uvedených důvodů guilda oslabuje či rozpadá, přechází do další guildy společně a po dlouhé úvaze. Většinou jde o bezproblémové lidi. Tohoto jsem svědkem na projektu již několik let. A tuto skupinu hráčů považuji za perspektivní pro server.
2. Blbečky co něco umí a trolí nováčky, nebo si honí ego na první skupině, kterou úspěšně otravují. Případně už je ani nebaví hrát normálně a zkoušejí co jim projde, jak kde co bugnout a podobně. Tady žádnou perspektivu nevidím a je třeba se jim bránit.
3. Blbečci co neumí ani málo a otravujou život všem.
4. Nováčci. Ti zde mají těžkou pozici. První skupina je odmítá pro nezkušenost a druhé dvě jim akorát pijou krev. Pokud nenarazí na někoho, kdo se jim pověnuje, nebo zde již nemají někoho známého, většinou odejdou jinam, nebo se na wowko vykašlou. Tato skupina je také pro server perspektivní.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tedy otázka zní co udělat pro první a druhou skupinu.
Já bych AN jak leží a běží zamrazil a na nějaký čas uložil hezky někam k ledu a vyzkoušel následující:
Pustit celý server od začatku.
Každý by měl jen svůj acc, s postavami na 1 lvl a stejnými nicky a stejnou guildou co teď.
Nechal bych, aby měla většina hráčů čas dosáhnout potřebného lvl a teprve pak bych podle předem známého časového plánu otvíral instance tak, jak jdou za sebou.
Zase bylo o co hrát, možnost získat tituly PvE, které nyní nemáte šanci získat, protože už je získal někdo před pěti lety a pod.
PvP by také bylo zajímavější. Ať už arénky, či battlegroundy.
VIP bych zásadně omezil. žádný gear, žádné itemy, žádné emblémy. Pouze příkazy a max. opravy gratis + možná něco co mě teď nenapadá, ale nijak zásadně to neovlivňuje hru a hratelnost.
Všichni by měli stejné podmínky. Jednoduššeji by se nechali ohlídat blbečci, protože na začátku jsou všechny prudší výkyvy lépe dohledatelné.
Developeři by získali čas na opravy a skriptování.
Prvořadé by bylo opravení abilit a přepočtů u class, poté pve a pvp instance a až poté nějaké questy a achievy.

Třeba mě sežerte, ale pokud to takhle půjde dál, stejně dříve, nebo později přijdete o všechno, co jste tu za ta léta nahráli. Jind ani nikdo jiný vám vaše hraní platit nebude. Pokud nebude populace, nebudou chechtáky ani z reklamy, ani z VIP. Nebude love, vytáhne se to ze zásuvky a šlus.

Snad se mi podařilo sdělit to podstatné a pokud melu páté přes deváté, tak se omlouvám, ale jsem ko a navíc mi došly cigarety a cola :-)
Pro rýpaly: je mi 33let, wow hraju pro zábavu po práci pokud je čas a výhod vip jsem hojně využíval.

Tak a teď mě můžete začít cupovat