Stránka 7 z 25 PrvníPrvní ... 67817 ... PosledníPoslední
Výsledky 61 až 70 z 243

Téma: Populace na serveru

Administrator TS3 Avatar uživatele Lapeno
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    43
    Citace Původně odeslal Traukam Zobrazit příspěvek
    Zdravím,
    Jsem hráč, co hrál na EQ už TBC, pak jsem přešel na WotLK, který mne naprosto nadchnul. Na EQ bylo super, jak se postupně otvíraly (fungovaly v rámci možností) raidy. Bylo to super a progress byla zábava. Když se otevřelo ToC, tak jsem z časových důvodů (škola) skončil.
    Nyní, když jsem se rozhodl vrátit, tak mne šokovalo jako PVE hráče jedna věc. Všichni chtějí všude GS, to bych ještě chápal, ale proč tak velký?! Od kdy GS = skill?! Když už se mi podařilo s mým equipem z Ulduaru dostat do ToC, tak jsem zjistil, že lidi s „vysokým“ GS neznají taktiky (to by ještě šlo), ale spousta lidí, vůbec neví jak hrát svojí classu (opravdu je zvláštní, když healuju dvakrát tolik než člověk s ICC gearem - to se mi nestalo jen jednou). Co tímhle chci říci? Nový hráč, nebo hráč po dlouhé pauze si PVE (myslím raidy ne farmení dungů) v podstatě nemůže zahrát. Když člověk najde LFG raid na který stačí jeho GS, tak se dostane jen k prvním pár bossům, protože lidi neznají taktiky anebo neví co „mačkat“. Myslím si, že by nebylo špatné zavést pravidelné raidy – stanovil by se den (vypsalo by se to třeba na stránky), kdy se chodí ten a ten raid s tím, že by se vždy před bossem vysvětlili taktiky, aby i neznalý hráči, věděli, co mají dělat. A mohli by se tam i vyměňovat informace ohledně skillu ve hře.
    Toto mi pride ako dost konstruktivny navrh, celkom by sa podla mna dal zrealizovat. videl by som to asi tak, ze nejaky hrac (najlepsie tank alebo healer, bude mat pravo na anathema webe vyplnat novu kolonku "planovane raidy", kde zahlasi raid a bude sa moct nejaka "lowka" ,co ma problem ziskat gear prihlasit. prechadzali by sa instance ako je ToC a ICC, popripade OS [farma emblemov] (ostatne nema vyznam, v 5 men ICC dungu ziska lepsi gear ako v naxxe). Tento "leader by nasledne za kazdy raid dostaval odmenu v podobe NC (alebo VIP balicka, popripade nejakych AC, mozno goldov), samozrejme, vsetky taktiky by interpretoval na TSku, kde je nie problem nieco podobne zariadit. najvacsi problem vidim v dobrovolnikoch, ktori chcu pomahat ostatnym... tych asi vela nebude ale pre kazdu frakciu by sa hodil aspon jeden clovek. podla mna, na take male ozivenie to za pokus stoji.

ps. samotne podmienky by sa vyjedali samozrejme s vedenim, ale pokial nebude odmena aspon NC, tak do toho fakt nikto nepojde (napriklad za 4 raidy + mesacne, mesiac VIP zdarma)

Citace Původně odeslal Raikin Zobrazit příspěvek
    Jenom se zmíním. Píšete tady o wipu obecném, o wipu gearu, ale jen jeden z vás zde si uvědomil jeden fakt - je to NEPROVEDITELNÉ, ať už kvůli proběhlým aukcím, proběhlému donate nebo že to je vlastní skoro úplně to samé, jako naprosto normální wipe.
    pokial si dobre pametam, po wipe sa aktivnym donorom vratili veci (minimalne lvl, nesledoval som to az tak, sledoval som skor ako Kingpin (raiden) postupuje na leveloch priam magickym sposobom) az po dovrseni vsetkych realm first achievov.
    Naposledy upravil Lapeno; 09.01.2015 v 19:27.
    Mahori
    Detest
    Nemesis

Ověřený člen
    Věk
    31
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    16
    Nápad zajímavý, jen by to chtělo od samotných hráčů, když už se přihlásí nebo mají v plánu to jít, sami si nastudovat taktiky(a taky jak hrát svoji classu, ne jak teď, že si koupí full hc postavu a mačkají co jim svítí) a v tom vidím celkem velký kámen úrazu...

Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    43
    verim, ze nie je problem nejakym schopnym GMom (teda radsej hracom, nic proti GMt ale .... ) ci to fakt dany clovek ovlada, ci vie komunikovat a ma tak nejak aj znalost inych classov
    Mahori
    Detest
    Nemesis

Registrovaný uživatel
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    Popripadne by mohli spravit nejake guidy na web o classach a taktikach, verim ze su schopny to spravit a v zaujme serveru sa do toho hned pustia

Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    43
    Citace Původně odeslal Huahyppe Zobrazit příspěvek
    Popripadne by mohli spravit nejake guidy na web o classach a taktikach, verim ze su schopny to spravit a v zaujme serveru sa do toho hned pustia
    ukaz mi jedneho
    Mahori
    Detest
    Nemesis

Registrovaný uživatel
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    Díky za reakce

Osobně si myslím, že nárůst hráčů WoW je jenom krátkodobá záležitost - bylo to tak vždy při vydání nového datadisku, a pak počet opět klesl.

Já chápu, že se počítá s tím, že čím lepší gear, tím lepší skill a hráči se nechtějí zdržovat s "greenama", ale v momentě, když se nižší raidy prakticky nechodí (Ulduar, Naxx), tak kde má nový hráč sehnat gear? Guildy jsou buď pro PvE moc malé anebo už vyžadují vysoký GS. Proto si myslím, že by zde měla být nějaká pomoc ze strany GM, aby i noví hráči mohli chodit raidy. Stačilo by to zorganizovat jendou za čas, aby se i člověk s omezenou znalostí naučil daný raid. Domnívám se, že by to i zlepšilo celkovou herní úroveň PvE hráčů. A ohledně skillu by se hráč samozřejmě mohl ptát rovnou na raidu, co a jak by měl dělat pro vlastní zlepšení.

Nejde a priori počítat s tím, že hráči taktiku znají. Z vlastní zkušenosti vím, že většinou řeknou ano, a pak je zbytečný wipe, protože se daný hráč nechce přiznat, že taktiku nezná, aby nebyl za blbce. Je snazší během pár minut říct taktiku, než pak zbytečně umřít a vše dělat znova.

Banned
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    Bezproblémově jsem přeskákal GS už u 9 charů, vždycky nejdéle trvá z čerstvé 80 na nějakých 3100GS pro RHC a pak stačí nafarmit nějaké EoT a už můžeš vesele do ToCka, ono vlastně s ToCkovým eq už se dá solidně i ICC10n. Většinu času jsem bez guildy a guilda mi nikdy nepomáhala epxit char. Navíc ani nemám nikoho z "živých" účtů ve friend listu, všechno jde s worldem a kdybych chtěl, tak i velice rychle. Stačí napsat někomu, kdo hledá třeba heal už hodinu, že "jsem low heal, můžu to zkusit a když to nepůjde tak mě vyměníte" šup a jsi v raidu a když to nepoděláš na taktiku, tak je ti odpuštěn i wipe.

Osobně nemám s world raidy/partami problém a to mě tam nikdo nebere ze známosti, protože taky nikoho neznám

Ověřený člen
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    17
    Návrh s wipe-om gearu som tu prezentoval už pred pár rokmi (asi dvoma) Problém je, že v prvom rade nečinnosť spôsobila tento úpadok. Výsledok môžu ovplyvniť len radikálne zmeny, buď to server naštartuje, alebo pochová. Tak či tak, to bude lepšie ako pomalé umieranie a trápenie sa ktoré sa deje aktuálne. V prípade, že server skape (čo skape skôr či neskôr určite) je tu predsa záložný plán - MoPko. Ak to spustíte tak ako to avizujete (a nezaspíte dobu, tak ako zvyknete), tak by vám to pod projekt mohlo hráčov nahnať aj keď AN bude odpísaná (s odpísanými servermi pod projektom už predsa máte dlhoročné skúsenosti, hlavný tŕň v riti -> Gigafun a jeho odnož Underworld, nemá zmysel ani komentovať, strata času)

Musíte si uvedomiť, že ako server nemáte čo novým hráčom ponúknuť. Mám prísť hrať na server s malou popkou? Začnem expiť, nikde nikoho nestretnem, prídem do aukcie že si chcem kúpiť nejaký gear na seba, nič tam nie je. Potrebujem itemy na profku, taktiež aukcia prázdna alebo predražená. Skrz to všetko, povedzme že doexpím, podarí sa mi zohnať set z profky (ktorý zoženiem po x dňoch hľadania niekoho ochotného mi ho vyrobiť a aj to pod podmienkou že si surky nafarmím sám, lebo dotyčnému sa nechce) v prípade, že nehrám s nejakou partiou ľudí, s ktorými sa poznám, alebo nemám kamaráta v nejakej guilde, ktorý mi môže do začiatku pomôcť, som odpísaný. Nemám goldy, nemám takmer možnosť zájsť si RDF (keď to konečne logne, tak ma kicknú, lebo kto by ťahal lowku) na raidy sa nedostanem v živote, pretože tie sú len o grindení a keď už sa niekto na nejaký raid odhodlá, tak ho chce mať čím skôr za sebou aby mohol pokračovať vo svojom afkovaní pred hlavným mestom. Ak sa mi nejakým zázrakom, na tomto serveri predsa len páči a cením si svoj čas, tak sa rozhodnem vysrať na celé grindenie od začiatku, jebnem do aukcie pár Kč a kúpim si z nej postavu (za ktorú absolútne netuším ako hrať, ale spĺňa požiadavky GS pre vstup do raidom, tak prečo nie, však taktiky vedieť nemusím, to sa poddá)

Vezmime si to z marketingového hľadiska. Produkt, ktorý tento server poskytuje, je vo fáze zrelosti. Jediným spôsobom ako túto fázu udržať, je expanzia na nové trhy, segmenty zákazníkov prípadne modifikácia produktu -> zvýšenie hodnoty produktu pre zákazníka, hráča. Tým, že budete umelo predávať postavy v aukcii, bez akejkoľvek pridanej hodnoty (keby len zabanované chary, ale aj ich klony atď, nemá zmysel to rozoberať každý to vie a je to špinavosť vedenia, konkrétne jednej osoby) Ľudia si kupujú postavy, ku ktorým nemajú žiaden vzťah, nezáleží im na nich. A to je problém. Tým, že nechávate server v stave v akom je, nijak nezaujmete skupinu zákazníkov -> nových hráčov. Ak by som si mal prejsť skrz to všetko čo som vyššie popísal (ja by som to vzdal už pri tom expení) tak sa na tento server z vysoka vyseriem.

Jind, podľa svojich krokov už Anathemu odpísal. Momentálne sa snaží len vyťažiť čo najviac z "produktu" ktorý poskytuje. V podstate nerobí to zle, snaží sa pokrývať svoje náklady a postupne dôjde k prirodzenému stiahnutiu produktu z trhu (server sa vyprázdni, alebo skončí, keď už nebude ďalej výhodné ho provozovať, nebude schopný pokryť vlastné náklady) Sľubuje MoP, je to pekný ťah, udrží to project nemesis pre pár ľudí stále zaujímavý čiste zo zvedavosti. Ruku na srdce, všetci vieme ako to dopadne. Tak ako Dragonmaw, tak ako EQ. Zo začiatku všetko super, všetko pekné, ale z dôvodu nedostatku ľudí podieľajúcich sa na opravách serveru, nebude stíhať server dostatočne rýchlo opravovať a hráči sa tak postupne na to vyserú. Nikoho nebude baviť hrať na serveri, kde bude práve jeho classa najviac zabugovaná, prípadne z iných dôvodov.

Vráťme sa k AN ako takej. Jediný spôsob ako niečo zmeniť je vysrať sa na hráčov, ktorí na nej hrajú. Ich nezaujíma to, že nový hráč tu nemá čo robiť, nemá sa ako dostať hore, nemá ako získať gear, nemá sa ako dostať na raidy...začarovaný kruh, pre nového hráča neriešiteľná situácia. Srať na nich, ich nezaujíma nič iné, len aby im ich pár pixelov ostalo. Neuvedomujú si, že tá hra ich už absolutne nebaví, lebo im nič nové neposkytuje, pohonkajú si na GS, sem tam zájdu 3216. ICC a inak len chatujú alebo afkujú a čakajú a to ako GMT spasí server bez toho aby oni museli niečo obetovať. Česť výnimkám. Ako som spomínal, chce to radikálne a uvážené rozhodnutia. Wipe gearu nad určitý item level. Wipe dungeon achievementov, receptov, primordialov, emblémov atď. Spustiť WOTLK od znovu. Dať možnosť novým hráčom. Avšak tomuto všetkému musí predchádzať reklama. Čo najviac ľudí sa musí dozvedieť, nie len že nejaká debilná Anathema je server kde nemá význam hrať, ale o tom, čo nové pre hráčov poskytnete. A vy predsa ešte máte čo poskytnúť. Rated BG od úplného začiatku. Spravte 1v1 bracket. Arena crystal, aréna spectator. Pravidelné eventy. Kalendár týchto eventov na fóre, aby hráči vedeli na čo sa tešiť, nie že Andrej Bičan príde online a .name 16 horďákov /w me máme tu PVP event. HOVNO. Máte vlastné platidlo. Tak ho využite tak aby malo vôbec nejakú hodnotu. Śpeciálne odmeny, mounti, tituly, companioni. Ja neviem čo všetko, nie som wowheah. Postupné otváranie instancí, súbežne s aréna sezónami (stejný itemlvl aktuálne získateľného EQ, áno viem že deadly nemalo haste. No a čo kurva, tak si ho nasocketuješ, pôjdeš skurvený dung po haste trinket a podobne, spôsoby tu sú, tiež som začínal v deadly geare tuším na defendri a to haste som tam vytiahol slušne) Emblemy. Neriešil by som to, že v dungoch padajú frosty. Odstrániť dalaran vendorov čo predávajú vyšší gear ako je aktuálny a kto chce si frosty pomení za iné emblémy a kúpi gear, alebo si ich bude šetriť. Srať na to. Čo sa aukcie charov týka, pozastavil by som ju. Tých, čo si kúpili chary v uplynulej dobe, odškodnil formou NC, prípadne po dohode s nimi inak.

Chce to sadnúť si k tomu, dať hlavy do kopy a premyslieť čo najväčší boom reštart. Ponúknuť čo najviac, čo najväčšiemu počtu hráčov (nie len) CZ/SK komunity. Toto je však ale na vás. Nebolo by pekné, môcť si zase povedať: "inv na naxx 25, som full epic"? Netreba stále hľadať do nekonečna dôvody, ako niečo nejde...treba hľadať spôsoby, ako to pôjde. Neskutočne ma serie, ako sa dookola oháňate testermi. Mám u konskej piči testovať niečo. Zapínam wowko aby som si zahral. Ak nie ste schopní opravovať bugy a udržiavať server okej. Pôjdem inam, ku konkurencii, ktorá toho schopná je. Vy predávate produkt, ja som zákazník, nemám dôvod vám pomáhať s týmto predajom. Jediné, čo môžem je šíriť reklamu. Či bude zlá alebo dobrá, je opäť len na vás.

Sorry za dlhý príspevok, Abandonation.

PS: určite som kopec vecí zabudol. Ale o tom je fórum. O diskusii. Viac hláv po kope, viac rozumu. Ide len o to, čo si vy (vedenie) z toho zoberiete a ako sa k tomu postavíte. Peace

Banned
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    Citace Původně odeslal Traukam Zobrazit příspěvek

Stačilo by to zorganizovat jendou za čas, aby se i člověk s omezenou znalostí naučil daný raid. Domnívám se, že by to i zlepšilo celkovou herní úroveň PvE hráčů.
    .
    Po X rokoch co je Wolk aby si niekoho ucil taktiky co maju robit pri bossovy Na toto mam jednoduche vysvelenie: https://www.youtube.com/ nieco neviem tak si tam napisem nazov bossa a kuknem si(sam som to robil na kazdeho bossa,a nepytal som sa na raide ze co mam robit...nastudoval som si a isiel som nato a len sa modil ze snad nieco nepokaslem ) to je tam Xy vysvetleni na kazdeho bossa na kazdu jednu classu... a kolko krat sa aj stalo ze sme isli WR tak sa hned spamovalo aj TS aby sa to tym ludom radcje aj hovorilo pocas raidu a ego borci ze naco TS a sami to aj pokaslali takze tu na AN nepomoze ludom uz nic... rad som teraz vyprovokoval hadku puste sa domna Ave Wutlol !!!

Ověřený člen Avatar uživatele Almarell
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    15
    Iste, normálneho hráča napadne pozreť taktiky skôr než vleze do inštancie. Lenže potom sú tu LAMY čo na to opakovane kašlú a ani za boha si tie taktiky nepozrú aj keď vedia kde ich nájdu a kvôli takým lamám potom wipujú raidy. A že je takýchto lenivcov na worlde dosť.
    Huntress Loremaster Sylvana

Stránka 7 z 25 PrvníPrvní ... 67817 ... PosledníPoslední

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání