ad pady: tak pokial si uz kupis zariadenie za nejakych 500 eur, je normalne zainvestovat mozno dalsich 10-15 na kupu obalu a tu ti vazne staci klasicky gumeny obal, ktory ti zakryva boky telefonu a zadnu stenu..sice v nom bude ip troska tazsi a robustenjsi ale svoju ulohu splni skvele..ako vravim, jej padol uz niekolko krat priamo z ruky na chodnik, doma na zem, mne napriklad iphone padol z vrecka ked som vystupoval z auta, smykol sa asi meter po zemi a nie je vidno ziaden skrabanec..a to mi spadol priamo na displej ale zas, ked nim budes rozbijat kokosove orechy dlho nevydrzi

ad presun hudby: no tu ti bude treba prave itunes..tu je aj ta "nevyhoda" u ludi, ktori maju win..nativne je v os x itunes ako zakladny program na hudbu, filmy, podcasty, aplikacie atd..ale pokial mas win, bude mozno trocha trvat kym si zvyknes na pracu s nim, sync, presuvanie hudby a podobne..budes si musiet vytvorit zlozku v compe, kde budes mat "album" na fotky, hudbu si musis hodit do itunes library a podobne aj filmy, serialy, etc..ale to je otazka par minut..

ja uz mam napriklad iphone od roku 2007 a doteraz som nepotreboval ziaden iny mobil, a viem ze uz nikdy inu znacku ani chciet nebudem