Stránka 10 z 25 PrvníPrvní ... 9101120 ... PosledníPoslední
Výsledky 91 až 100 z 243

Téma: Populace na serveru

Ověřený člen Avatar uživatele smrdiku1
    Věk
    35
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    16
    wipe at uz cehokoliv znamena 50% min lidi ne-li vic a server skonci

Administrátor
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    20
    Wipe nepřipadá v úvahu.

Je potřeba rozhýbat ekonomiku, ale s měnami které jsou v oběhu se to těžko bude vymýšlet, všeho je moc a není to kde utrácet.

Banned
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    Jsem jen napsal, že je tu jeden člověk (já), který by wipe více méně přežil. Jestli to není varianta, tak OK.

Osobně nevidím problém, třeba i brácha zahodil všechen progress a postavy na neofiko serverech a nedávno začal načisto na ofiku. Vím, že je to trochu jiné, no pokud předpokládáte útěk poloviny hráčů, tak to nejspíš nemá smysl no.

Ověřený člen
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    17
    Citace Původně odeslal smrdiku1 Zobrazit příspěvek
    wipe at uz cehokoliv znamena 50% min lidi ne-li vic a server skonci
    Ja fakt raz nepochopím, kde beriete tie konkrétne čísla. To si si dal vypracovať štatistický prieskum nejakej agentúre? Alebo ako si na to prišiel? Oháňaš sa percentami a pri tom nie sú nijako podložené. Po každom wipe na AN hralo viac ľudí ako predtým, takže čiste z historického hľadiska sú tvoje čísla nesprávne. Neodvážim sa tvrdiť, že by tomu bolo tak aj teraz (keby bol kompletný wipe) ale na druhú stranu tvrdiť žeby viac ako 50% hráčov odišlo je rovnaký nezmysel.

Wipe nepřipadá v úvahu.
    Jasné, ešte by si nebodaj musel niekomu vracať NC

Je potřeba rozhýbat ekonomiku, ale s měnami které jsou v oběhu se to těžko bude vymýšlet, všeho je moc a není to kde utrácet.
    Ekonomiku nerozhýbeš tým, že si vymyslíš ďalšiu menu. Súčasné meny, ani tá budúca mena, nie sú ničím kryté (žiadnou hodnotou) a tým že pošleš do obehu ďalšiu, nič nevyriešiš. Musí byť daný nový spôsob zarábania meny a zároveň dostatok hodnotných tovarov a služieb na míňanie danej meny. Vytvoriť úplne nový trh, ktorý nebude ovplyvnený ako trhy AC a goldov, ktoré sú presýtené.

Osobne by som navrhoval rôzne platidlá, pre PVE, PVP a RP.

PVP hráči by zarábali PVP platidlo podobne ako players headky, bolo by získateľné za Arény, Battlegroundy, PVP questy, PVP eventy. Odmeny by samozrejme boli tiež PVP

PVE platidlo by zas získavali hráči za RDF, Raidy, Dungeony, samozrejme aj Dungeony staršich Datadiskov.

RP platidlo by bolo asi trošku náročnejšie na obstaranie. V podstate by mohlo byť určené tým, ktorý ešte robia profesie, prispievajú do aukcie, farmia suroviny atď. Ich odmeňovanie by asi muselo fungovať na princípe questov, či už daily alebo nejaké chain questy.

V podstate by sa nám v spoločnosti vytvorili 3 vrstvy, Vojaci (PVP) Bádatelia/Prieskumníci (PVE) a Farmári/Remeselníci (RP)

Platidlám by som dal možnosť výmeny medzi sebou, je viac ak samozrejmé, že Vojak, nebude farmáriť alebo Bádateľ sa nepôjde mlátiť s Vojakmi inej frakcie. Kurzy by sa určili trhom a ovplyvňovali by ich samotní hráči, tým ako náročné by bolo získať to či ono platidlo.

Osobne by som bol za vytvorenie 4och custom vendorov ->

PVP vendor - veci čiste za PVP menu
    PVE vendor - veci čiste za PVE menu
    RP vendor - veci čiste za RP menu

a kombinovaný vendor, ktorý by ponúkal odmeny za všetky 3 platidlá.

Okrem toho, by som rozdelil aj objecty a vendorov, ktorých by bolo možné dokupovať do GH, taktiež podľa týchto skupín a samozrejme ich aj patrične ocenil. Samozrejmú výhodu by získali guildy, ktorých členovia by boli zo všetkých troch vyššie uvedených skupín. Ostatné guildy by sa museli posnažiť pri získavaní iných druhov platidiel, prípadne naverbovať členov, ktorý by sa postarali o získavanie ostatných typov mien.

Čo sa players head a AC týka, dal by som možnosť (povedzme max týždeň aj to je veľa) minúť tieto platidlá a následne ich odstránil z hry, ako aj odmeny a vendorov s nimi spojených. V prípade väčších hodnôt, vymenil rozumným kurzom za goldy. (Nedoporučujem výmenu za nové typy platidiel, chceme aby všetci začali rovnako od 0 aspoň v rámci možností) Následkom by bolo úplné odstránenie starých mien/starých trhov. Nebál by som sa ani wipe-u niektorých mountov a odmien, ktoré boli nimi získateľné (Je mi u konskej piči, že niekto pred 6timi rokmi vyhral celestiala a podobne, server potrebuje dať šancu novým hráčom, srať na staré legendy, ktoré lognú raz za uhorský rok)

Neviem, či je možné vytvorenie custom titulov, ale ak by to možné bolo, určite by som vytvoril jeden pre každú skupinu hráčov (PVP, PVE, RP) K tomu samozrejme custom tabardy (Okrem názvu a modelu, by som sa nebál dať každému tabardu jedinečnú schopnosť pre danú skupinu hráčov. RP by mohli mať napríklad banku, PVE ma po pravde nič iné ako summon portálu nenapadá a do PVP tabardu napríklad niečo na štýl tabardu z Gunshipu (v arénach vypnúť, v BG by som nechal))

Najdôležitejšie je však premyslieť systém získavania nových platidiel, na tom to celé stojí (to na čo a ako sa budú míňať sa dá riešiť aj za behu, tam už to taký problém nie je, samozrejme bude potrebné nastaviť adekvátne sumy, konzultoval by som s hráčmi) Je samozrejmé, že každé z platidiel bude mať inú náročnosť získavania, s tým sa bohužiaľ nedá nič robiť, avšak práve toto sa vyrovná tým, že platidlá bude možné (a nutné) medzi sebou vymieňať a kombinovať, hráči tak utvoria ich ceny/hodnotu sami. Získavanie v PVP nie je nijak náročné zariadiť, to isté PVE, loot bossov, daily atď, výzvou však bude posledné RP platidlo. Význam tohto platidla vidím hlavne v podpore aukcie, craftenia itemov/setov, enchantovania, jwc, inscriptu atď. Samozrejme questy typu "dones to a to, nafarmi to a to" by boli riešením avšak dôležité je, aby tieto suroviny/itemy/scrolly končili v aukcii a nemizli po odovzdaní Q. Neviem či je možné spraviť quest, ktorý by započítaval napríklad počas craftenia itemu, že som vycraftil item s vyššou hodnotou ilvl ako 170 a splnil by sa napríklad po 8-ich craftoch, čo by +- odpovedalo setu (áno viem, niekto proste len spraví 8x rukavice...) tie itemy by proste museli skončiť v aukcii, lebo by nemali iné využitie a to by podporilo ekonomiku.

Dúfam, že som to napísal zrozumiteľne, ak nie, kľudne sa pýtajte, pokúsim sa vysvetliť svoje myšlienky čo najlepšie.

Abandonation

Ověřený člen
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    Zdravím všetkých hráčov, GMka, developerov, adminov a všetkých čo majú so serverom Anathema niečo spoločné.
    Prečítal som si niektoré príspevky na fóre a rozhodol som sa, že aj ja vyjadrím svoj názor na momentálny stav Anathemy a
    všetko okolo toho.

Na úvod by som chcel len podotknúť, že som hráč, ktorý sa zameriava na PVE, pretože ma baví. Na druhej strane PVP neodsudzujem,
    ale nie kvôli nemu chodím na Anathemu, ale kvôli guilde, hráčom a kamarátom, aby sme si zašli nejaký raid a zabavili sa.

Momentálne je nové core nahodené už mesiac, na bugthrackery je v celku pekný zoznam bugov a jak je vidno tak sa pomaličky pekne
    pracuje na ich opravách v rámci možností. Očakával som, že opravy pojdu trochu rýchlejšie, veď ste to aj pred novým core avizizovali,
    že by sa s ním malo pracovať lepšie, ale som aspoň rád že to ide tak ako to ide. Načo by som chcel hlavne narážať je to v akom stave sa
    momentálne nachádza PVE na tomto serveri (core). Podľa môjho názoru zo serveru odchádzajú ľudia, ktorí hrali prevažne PVE a teraz, keď je nové
    core je to hlavne kvôli tomu, že každý je tu znechutený si vôbec nejaký raid zájsť. Keď to tak zhrniem tak okrem ToCka, ktoré na pár malých chybičiek
    funguje celkom pekne, tak ostatné raidy vám znechutia zážitok z hry ako ICC,RS,Ulduar... tak niektorí bossovia tam sú na smiech a pri niektorých radšej raid rozpustíte ako progressovať bugy.
    Keď to porovnám so starým core, tak OK bugy boli aj tam, ale raidy a bossovia boli hrateľný a čo bolo hlavné dalo sa pri tom PVE odreagovať a zabaviť.
    Tuto len čakáte, kedy sa vám čo zbugne, pokazi a wipne vás to. Okrem toho na fóre čítam ako sa chystáte na 3vs3 arény, aréna spectator, Guild house, novú menu a neviem, čo
    všetko ešte, nechápem načo sa už púštate do nových vecí, keď máte rozosrané PVE, ktoré nikoho nebaví. Podĺa môjho názoru na populáciu serveru má dosť veľky vplyv v akom stave
    je pve, pretože keď si zoberiete guildy, ktoré na serveri ešte ako tak fungujú a ktoré zahŕňajú slušný a vačší počet hráčov, tak sú výhradne orientované na PVE a chodenie raidov,
    som zvedavý či sa im napr. vôbec podarilo na novom core zložiť Haliona alebo LK na 25hc, na starom core to bola jedna z vecí prečo ľudia hrali PVE. A keď sa
    mýlim tak mi vymenujte nejaké veľké a fungujúce pvp guildy, keď riešite 3vs3 a podobné veci. Nechcem sa nejak dotknuť pvp zástancov, ale myslím, že momentálne skoro všetci hrajú
    pvp, lebo to tu aspoň trochu funguje, ale to server z biedy nevytrhne. Celkovo mi Anathema začína pripomínať pvp fun server, kde si za pár šupov kúpite 80-ku a jediné čo sa tu dá hrať sú bgčka a arény.

Myslím si, že ak chcete Anathemu ako tak zachrániť, tak by sa mali dať do poriadku všeobecné bugy, potom na rovnakej urovni rozbehať pve a pvp a potom sa púštať do nových vecí ako Guild house a podobne,
    lebo si viem živo predstaviť jak sa pár týždňov alebo mesiacov budete zaoberať novými vecami a za ten čas Vám odídu daľší a daľší znechutení hráči, pretože sa skoro nič neopraví za ten čas.

Na záver si len trošku rypnem to jinda a raikina, pretože som sa zamýšlal nad niektorými ich príspevkami a potom naskočil mi taký zvlaštny úsmev keď som si prečítal vety: Rozhýbanie ekonomiky serveru a zavedenie novej meny do hry.

Ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. Kelino.

Ověřený člen
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    13
    Zo zaciatku som wipe odmietala, ale ako tak citam prispevky nie je to az tak zly napad. Na druhej strane nesmie byt velky wipe ale len take k nakopnutiu. Nakolko cez aukciu ludia nakupili vela postav a maju narok na ne ako aj eq, ale dalo by sa tiez o tom diskutovat. Nakolko NC za ktore to nakupili je forma odmeny... ci sa mylim ?

Viem si predstavit Wipe v takejto podobe (nizie uvede), osobne si myslim ze by to viac nakoplo ekonomiku ako nova mena.
    Goldy - 0g - za jedno RDF ich dostnem hned cca 20g ... lowky budu aj tak pytat na namesti ako teraz.
    Eq - Vymazala by som kazdemu veci ktore ma nafarmene z ICC bez SB (tie co sa daju dat trade).
    AC - asi tiez, pre mna nemaju hodnotu, takze mozno aj tie.

Kazdy by bol viac menej spokojny, kazdy by mal svoju postavicku s EQ ale by mal prazdnu penazenku a musel by znova nieco podnikut aby si ju naplnil. Ci uz chodenim RDF alebo cez aukciu (rozbeh ekonomiky) alebo farmenim ...

Prosim neukamenovat za nazor.

Registrovaný uživatel
    Věk
    31
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    Citace Původně odeslal Tomboo Zobrazit příspěvek
    Já ti nevim, ale přijít s nějakým plánem je teď už jak s křížkem po funuse. Na serveru maj všichni všechno, a co nemaj to si koupí za NC (to je podle mě chyba - není o co hrát). Každej si koupí 80tku za NC, rychle nafarmí gear, murny, sračky za AC a střelí to v aukci postav = Nikdo neexpí = nikdo nefarmí = prázdný aukce = nulová ekonomika. Buď aukce postav, nebo 80tka za NC, obojí celej klasickej koloběh serveru tak trochu kazí. Fungující raidy - OK, ale po přechodu na nový core, v době svátků (jasně chápu že GM sou taky lidi a maj i jiný zájmy a aktivity, ale za zamyšlení to stojí), kdy si lidi maj čas zahrát, dostanou ze čtvrtky funkční výtvor a po 20. evadnutí bosse (příklad) prostě ztratí chuť hrát, nebo jdou jinam. A na BGčka a skákačky nikoho nenalákáš.
    Ekonomiku už tady doj*bal někdo jiný před cca půl rokem Nebudeme řikat kdo to byyyyyyyl https://www.youtube.com/watch?v=yrvvsj_y6ps
    Furious Gladiator Ravagodx , Relentless Gladiator Ravagodxqa
    Gladiator Ravagodzx,Relentless Gladiator Hugmeguys

Registrovaný uživatel Avatar uživatele duron62
    Věk
    41
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    16
    Možná je to trochu mimo, ale i tak si myslím že to sem patří. Týká se to toho, že zase chcete uvést GH na to moc lidí nenalákáte když už to tu jednou bylo a pak jste je lidem sprostě ve prospěch serveru sebrali po splnění všech q a toho času co tomu věnovali a navíc se to tu zase bude hemžit hlupákama co budou jen reportovat bany za to že jim někdo leze do GH. Já nevím ale tohle je dle mě krok zpět, nikoho to nezaujme protože už to tu bylo a jak to dopadlo. Nakonec za pul roku zjistíte že jsou zase města prázdný a že by to mohlo znamenat ztráty pro server z peněženek od eventuelních nových hráču tak je zase seberete... Už jste tu hráčum sebrali tolik, že aby se zase vrátili bude hodně těžké a tohle to rozhodně není, ale i když je to nic moc, tak se tu konečně aspon něco děje

A co se týká tragické ekonomiky, nikdo nic nekupuje a ani neprodává, protože nejsou kupci. Osobně mám na ACC tisíce sutru na jwc hromadu materialu na enchanty ale není nikdo kdo by to koupil i kdybych to narval do aukce za 10g každej to má a nový lidé nejsou. Nevím no, tohle pro vás bude asi hodně těžké, dlouho jste nám nenaslouchali a nechali to zajít trochu moc daleko. Ono to není jen o vás, ale řekl bych že především o nás, to mi vám plníme server a jsme ti co serveru vydělávají a plní vám města. Snad se vám to ale podaří, myslím že by to byla asi škoda kdyby ne, jen to chce přijít s razantním rozhodnutím a GH to prostě opravdu nebude. Chce to lidi, hodně lidí a lidi naláka jen čistej server kde nikod nic nemá a začíná se znova. Podle mě dobré řešení a čs pro vás na opravy a tak

Doufám že se to někoho nedotklo, myšleno zle to není
    Naposledy upravil duron62; 19.01.2015 v 23:38.
    Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu..

Administrátor
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    20
    K první části o těch GH má spojitost i s druhou částí.

Goldy,Honory,AP,AC, a různé věci se válejí po tisících na účtech :
    1) Není to komu prodat
    2) Není to ani možné nijak rozumě utratit.

Proto by se měla vytvořit měna za kterou by se to dalo případně utratit a s novou měnou nakupovat jiné věci.

Zatím je to pouze myšlenka.

PS: Ty qsty na GH byli opravdu lehké.

Registrovaný uživatel Avatar uživatele duron62
    Věk
    41
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    16
    Obávám se že novou měnou se problém neřeší. Jen se na acc nebudou válet jenom Goldy,Honory,AP,AC ale pro změnu na nich bude méně Goldu,Honoru,AP,AC a šílené množství nové měny.. Kterou ve velice krátké době nebude za co utrácet, dle mě to nic neřeší jen udělá stejný efekt v krátké době a systém se zhroutí zrovna tak

Proč prostě tuhle měnu neseberete (wipe) na takovou aby každý něco měl ale měl zájem rozhýbat i ekonomiku. Nedávno jste tu když tu bylo cca 800 online brali lidem co šlo na nic se neptali a ted když tu hraje sotva polovina tak se bojíte? Ruku na srdce, tohle nikam nevede a jen utíká pro vás tak drahý čas na změnu a lidé dál odcházejí.

A Q na GH lehké, nebo těžké. Co to mění na tom, že stejně nejsou a ta snaha, úsilí a hlavně čas lidí byl naprosto zbytečný a nesmyslně promarněný? Bylo to s prominutím dost sprosté a jeden z dalších kopancu do už tak naštvaných lidí...Nebo jak si to máme vyložit, byli lehké, tak jsme si je nezasloužili? My jsme ty Q přece nedělali, tu práci si měl dát někdo jiný. Bohužel...

Nic ve zlém ale pokud je tohle vaše jediná snaha o to dostat na server lidi a rozhýbat děj ve hře, tak radši vytáhněte šnuru z elektrické sítě. Je to jen názor tak mě snad nezabanujete
    Naposledy upravil duron62; 19.01.2015 v 23:41.
    Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu..

Stránka 10 z 25 PrvníPrvní ... 9101120 ... PosledníPoslední

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání