Zdravím,

taky bych k tomuto tématu chtěl napsat pár slov.

Na Anathemě jsem chvilku jako Developer (C++/SQL) v testovací lhůtě (ta je dost dlouhá mou vinnou).

Každopádně, vy si to představujete jak hurvínek válku. Napíšete neschopný nebo líný developer, přemýšleli jste o tom že tento developer si na sebe musí někde vydělat a to mu práce pro Anathemu nikdy nepřinese? Přemýšleli jste nad tím že Developer musí mít osobní život? Přemýšleli jste nad tím že Developer může studovat? Že nemá čas pouze opravovat věci na nějakém WoW server, kde nedostane žádné uznání?

Welch: "Chování každého z nás, řídí snaha minimalizovat vlastní riziko a maximalizovat svou odměnu."

Vesměs to tady funguje jednodušše - hráči jsou naštvaní, jelikož něco nefunguje což je pochopitelné. Developer si k tomu sedne a usoudí zda na to má čas (u některých i skill) a zda se mu do toho chce. Řekněme že některé opravy jsou třeba složitější a vyžadují větší časovou náročnost a na to někteří z nás čas prostě nemají. Nehledě na to že programování jako takové vyžaduje soustředění, které je u mě třeba poslední dobou problém diky jistým osobním důvodům a tak nestihám ani práci, kterou mám zaplacenou natož abych něco dělal pro AN.

Welch: "Chcete-li, aby lidé žili a dýchali vizí, zaplaťte jim za to, že to dělají."

Jde o to že tahle práce pro Vás je časově náročná a není za ní žádná odměna, to by jste měli chápat Vy! Když jediná motivace je dělat to pro pár hráčů a pak příjdu na fórum a (tohle neplatí u všech, ale myslím že u většiny ano) "týpci" co nikdy nepracovali, nikdy nemuseli zaplatit nájem a další věci okolo hází špínu na tým, který se o ten server na vlastní náklady stará (berme v potaz že čas jsou peníze, propálená elektřina něco stojí...) není zrovna motivující. Měli by jste se zamyslet i vy sami nad sebou. Když by mi dal někdo 30k / měsíčně a opravuj věci na anathemě, to bych si k tomu sednul a jen to odškrtával, ale takhle to není!

Smith: "Manipulace je ovlivňování za účelem mého osobního prospěchu. Motivace je ovlivňování za účelem společného prospěchu."

Vlastně si to můžete i zkusit, naučte se základy a muže Vám dát někdo již zmiňovaný rychlokurz a můžete se předvést jak budete 24/7 sedět u bug reportu a opravovat všechny věci tak aby opravdu fungovali.

Dle mého osobního názoru je také MoP mrhání časem.

A myslím též že je v týmu několik lidí, kteří nejsou moc aktivní - každopádně si myslím že to není ani tak Váš problém jako spíše interní, jelikož vy nevidíte co se děje v pozadí.

k Twinstaru: V rámci toho že vím jak tam dřiv vypadal vyvojový proces a kvalita vyvojářů tak si myslím že si nepřilepšíte :-)