Už na AN nejaký ten piatok nehrám, ale aj tak sem postnem svoj bezvýznamný názor. Podľa mňa wipe, o ktorom píše Abandonation nie je vôbec zlý nápad, len by som to trochu upresnil. Nejak takto si to predstavujem ja:

Zmazali by sa všetky itemy, goldy, repky, questy a recepty z dungov na profky, ale všetky postavy by zostali na 80 lvl. Vytvorila by sa nejaká mena (kľudne to môžu byť aj anathema credity) a za každý jeden kúsok gearu by postava dostala AC na základe item lvl (264 ilvl = 264 AC). Potom by sa vytvorili vendori, u ktorých by sa kupoval gear za AC. Maximálny ilvl u týchto vendorov by bol dajme tomu 213, aby sa dali hneď chodiť dungy, arény, bg. Každý item by stál 300 AC. V podstate by sa pekne resetol wotlk, hráčom by zostali ich postavy a mali by hneď nejaký ten gear do začiatku a bolo by to aj fér voči starým hráčom, ktorý majú gearu viac ako nejaký nováčik, pretože by si toho mohol na začiatku kúpiť viac. Taktiež by som umožnil predávať zvyšné AC, ktoré hráči nevyužijú za goldy v pomere 1:1, aby ekonomika serveru na začiatku aspoň trochu fungovala. Po nejakom mesiaci by sa vendori zmazali, nevyužité AC by sa previedli na goldy a server by sa vrátil do normálu.