Stránka 1 z 7 12 ... PosledníPoslední
Výsledky 1 až 10 z 67

Téma: 1.8 aneb čekání 1,5 roku

Registrovaný uživatel
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0

1.8 aneb čekání 1,5 roku

Zdravím. Chci se jen o5 zeptat jak je to s 1.8 a budoucnosti serveru.
    Jak už moc dobře vím je po maturitě, zkoužkách na střední školy.
    Za chíli budou prázdniny a je na čase to rozbalit ve velkém

Je to optání pro Palana, Haka, Krakona prosím aby tu nekdo z členu (ADMINU) ne eventeru kteří napíšou že musime počkat upřímně když jsem přišel na server a zeptal jsem se lidi co si myslí o budoucnosti psali že je nebaví čekat a chodí na jinne servery. Je to jen na vás aby se lidi vraceli, my s buggym a naší ''Firmou'' určitě budeme hrát máme i plány na stavby atd.

PROSÍM UDĚLEJTE TO CO NEJRYCHLEJI

-Flann
    Zástupce Atlantis S.R.O

Registrovaný uživatel
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    Jak ja nato pozeram dakomu sa tam nechce a je lenivy. Neviem jak vy hraci (ktery ostali :-D) ale toto je uz fakt hanba server ktery byl nekdy neco a takto sel dolu vodou ;-(.
    Proste hanba neviem co nato povedat hodte mi tu kolko disov kolko chcete ale za svojim si stojim!

Registrovaný uživatel
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    My s buggym nateseni na 1.8 a kouknu po měsíci na server a furt 1.7.5. Slibovalo se to na apríla a houby.

A když už nastartujete server tak společně s hráči a ne jen pro A-Team aby měli šanci najít také water temple.

Registrovaný uživatel
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    hele podle mne se palanovi uz ani nechce delat server. Nevim proc to neprenecha pro jine hrace.

Administrátor
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    20
    Přátelé a příznivci Minecraftu.

Na obzoru je nový developer který je zkušený a rád přidá ruku k dílu, ale to by znamenalo restart serveru.

Případně by to bylo takto :

Tento server by zustal tak jak je a nový server by se rozjel od nuly.

Registrovaný uživatel
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    Bud pochvalena tato sprava ktora prisla zo samotnych nebies. Dakujeme konecne naka dobra odpoved.
    Ps: bych dal like ale nevim jak se dava :-D

Registrovaný uživatel
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    0
    3X hurá hip hip hurá hip hip hurá hip hip hurá bylo by dobré kdyby to bylo za týden nebo 2

Je to na tobě Jinde jsem strašně šťastný

Minecraft Eventer Avatar uživatele El_Juan
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    12
    Jupí! Konečně pořádné slovo! A na novém serveru budou pluginy (LWC, obchod, ....) nebo bude klasická Vanilla bez pluginů? Díky předem za odpověď!

Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    17
    Jak píše Jind - objevil se nový developer, který je ochoten všechno znovu rozjet. Minecraft pod projectem nemesis je jeden z nejstarších minecraft serverů v ČR a byla by škoda server jen tak zrušit. Uznávám, že se čekalo příliš dlouho, ale vím jak dopadly uspěchané přechody (naposled na 1.6, loni v listopadu migrace serveru a týdenní výpadek,...) a zároveň jsem chtěl zachovat server v současném stavu a to jak z hlediska map tak pluginů. Do toho mě čekaly 2 nejtěžší zkouškové období v mém dosavadním studiu - jedno v únoru a další na přelomu dubna a května.
    Odpověď proč se na 1.8 čekalo tak dlouho: V Mojangu oznámili "novinku" a sice možnost změny minecraft jména (únor 2015) - toho jsem se obával, protože místo jmen se do databáze bude ukládat jakési ID uživatele a nikdo do té doby nevěděl, jak to bude u hráčů, kteří originální MC nevlastní; když bylo vše jasné, tak v březnu a začátkem dubna proběhly první pokusy a testování - neříkám že jsem se tomu věnoval kvůli nedostatku volného času na 100%, ale pokud by vše šlo hladce (což nešlo) server by fungoval. Pak nastalo další zkouškové, konec školy, hledání práce a popravdě celý květen jsem na minecraft neměl ani pomyšlení. Uznávám, že jsem v květnu minecraftu nevěnoval víc jak hodinu, proto jsem v této situaci rád, že k nám přišla "nová krev" a že se dalšího vývoje minecraftu má kdo ujmout. Byl bych nerad, kdybych tu slýchal jen poznámky o tom, že jsem nic neudělal. Možná za květen ne a ve 2. čtvrtletí jsem se minecraftu nevěnoval stoprocentně jako doposud, ale jinak si myslím, že za mého vedení poslední 2 roky fungoval servere více či méně bez větších problémů.

Bohužel s 1.8 jsou problémy - hlavní vidím ve spoustě nových funkcí a itemů, jak zde třeba Flann zmiňoval - water temple. Problém je hlavně v tom, že by se současná mapa musela zase o kousek dogenerovat a čím větší mapa bude, tím větší místo také zabírá v RAM paměti serveru a popravdě už nyní je to celkem na hraně. Skoro s každou novou verzí se tak musí řešit otázka zachovat mapu a nechat nové věci jen v těžebním světě, nebo provést wipe? Kvůli co nejdelšímu zachování vašich staveb jsem tak před 2 lety přikročil k tomu, že byl zřízen normální svět (kde stavíme) a těžební svět (kam si chodíme pro suroviny). Bohužel po 2 letech je stav takový: mapa je zastavěná a špatně se hledá místo na větší stavby, mapa je plná nedostavěných staveb a staveb neaktivních hráčů a v neposlední řadě zde chybí plno nových struktur a materiálů.

Jelikož 1.8 byl největší update v historii minecraftu, tak se obávám, že to bez wipu nepůjde, respektive - při testování 1.8 v březnu a dubnu jsme s ním počítali a snažili se připravit všechno na kompletní restart - od předělání registrace, přes úpravu výkonu až po vyhození a náhradu pluginů. Většina věcí na případný wipe je připravena, stačí dodělat pár maličkostí a 1.8 může být spuštěna. Nicméně tohle už bude asi záležet na Jindovi případně novém developerovi, jak se k tomu postaví.
    Palan, minecraft administrator
    Nechceš mít na serveru problémy? Věnuj minutku přečtení pravidel - ZDE
    Jak požádat o rezidenci - ZDE
    FAQ - nejčastější otázky - ZDE

Minecraft Eventer Avatar uživatele El_Juan
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    12
    Určitě všichni pochopí, co to všechno obnáší převést celý server se všemi pluginy a věcmi okolo na novou verzi. Musí se čekat až vyjdou nové verze pluginů, počkat na oznámenou novinku , atd... A doufám, že nikdo nebude nadávat na to že jsi nic "neudělal". Ty jsi tady hlavní admin a určitě děláš vše proto, aby server fungoval jak má, a to že občas nemáš čas, to se stane snad každému. Doufám ale spolu s ostatními, že k přechodu k 1.8 dojde co nejdříve.

PS: Mimochodem, pěkná slohovka Palane!

Stránka 1 z 7 12 ... PosledníPoslední

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání