Dislikes Dislikes:  0
Výsledky 1 až 10 z 32

Téma: Nová mašina

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
  1. #1
    Moderátor fora
    Založen
    07.01.2011
    Příspěvky
    3 790
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    22
    CPU neni třeba upgradovat a za životnost tý mašiny ani třeba nebude. Grafika je tam slabá záměrně kvuli ceně, ale ne tak slabá aby se na tom nedalo hrát. Je to taková znouze-ctnost, ten PC za ty prachy rozhodně ostudu neudělá a sorry, ale ze stavění "herních" počítačů za 17k jsem vyrostl zase já, protože to stejně nikdy herní nebude a za tu práci to ani nestojí. Hledat nejlepší ceny na netu, šašit aktuální ovladače, zkoumat jestli chlazení uchladí to železo etc. Když tomu chceš věnovat péči jakou si herní mašina zaslouží tak se ti to pěkně prodraží bez nárůstu výkonu. Osobně poslední dobou všechno do 20k řeším sestavou, protože klient neakceptuje cenu práce, takže zisk je ve výsledku stejnej jako kdybych to stavěl a výkon sice o pár % menší, ale to je za a časovou finanční úsporu. Jestli si kolega (zakladatel topicu) hodlá ten počítač stavět sám a nemá s tím zkušenosti, tak bych začal minimálně barebone řešením a to obalil HW podle představivosti. V podstatě stačí dualcore i3, k tomu kopice ramek a průměrná grafika. Deska dneska nic moc nevylepší (u low-cost PC), zdroj stačí taky tak nějak průměrnej. Zázraky nečekat, ale nějakou kačku to ušetří a parády nadělá až až.

    A k tomu, že grafika se nehodnotí podle toho kolik má paměti - nejsem trotl Ale u sestav se nedá tolik vybítrat a GT530 OEM neni zas tak zlá. Upřimně to co jsi navrhl (tušim cosi kolem 4k) taky neni vyloženě herní grafika, je to jen taková ořezaná náhražka, která se sice dá taktovat, ale ani to ji nezachrání.

    Jestli chceš diskutovat o "stavět PC vs. PC sestava", pojďme si na to založit topic Jsem rozhodně pro stavění PC, ale pouze pokud se to vyplatí

  2. #2
    Ověřený člen
    Založen
    13.06.2012
    Příspěvky
    128
    Post Thanks / Like
    Vliv na reputaci
    13
    Snažil jsem se jen vytřískat co největší výkon v dané cenové relaci. Vím, že to nikdy nebude košér, ale třeba rozdíl mezi GT530 a HD 7770 imho poznáš dost. Zrovna u CZC máš možnost si tu sestavu nechat složit přibližně za 700.

    No a na zdroji nešetřím od doby, co mi jeden takový průměrný odpálil celý zbytek sestavy.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •