chlapče ty si zajdi za psychyatrem, logl jsem za dmg (čistě za něj) a potom za tank+dmg prohlédni si ty screeny pořádně a pak mel podobné vyplody, děkuju pěkně a přeji hezký zbytek večera ;-)
ps. toho psychyatra opravdu navštiv
Printable View
no ci moj kok... ani klavesnica ma nepusti toto napisať čo ty si tu na nas vychrlil
https://www.youtube.com/watch?v=BNsrK6P9QvI
Mě osobně je celkem jedno, co se na serveru děje. Když mám náladu, loguju RDF/RHC, nějaký raid nebo něco farmím. Co mě ale spolehlivě naštve, třeba na týden nebo dva pauzy jsou paka, která si AN vychovala. (kolik let tu GM tým prakticky nebyl) Třeba včera PvP event 1v1... moc lidí tam nelezlo (sotva 20 z 300 je podle mě málo) a proč by taky, když tu rozhoduje equip. Dneska zase, mám čas, chci ho věnovat expení alta, ne, protože 99% lidí nezná nic jinýho než reskillovat s vyšším levelem nebo heirloom věcma, so much fun, so much PvP. Co jsem měl snahu hrát PvP, tak mi z toho zůstalo, že je to absolutní kravina, minimálně na AN, protože equip soupeřů buď nemám šanci přebít, nebo jejich lepší proticlassy nedají šanci. Prostě potrava bez vyhlídky na zlepšení. Já nemám náladu na to, běhat 10x denně opravovat gear a zpátky k tělu pěšky, protože nějaký ***** neumí nic lepšího, než v dálce čekat, až budu mít +/- 20%HP a pak mě sejme jako Honorable Kill. I při tom úbytku hráčů je o nervy chodit po zemi. Osobně znám i lidi co skrze neustálý reskill odešli, nejprve od aliance k hordě a pak úplně.
Jenže tu je pořád všeobecný konsensus, že je PvP ON, takže, kdo si stěžuje tak brečí... Ano, můžu si relognout na 80tku a jít ho tam půl hodiny pronásledovat po celé mapě, to je přeci děsně fun.
Co tím chci říct, že když si představíme nějaký pohár hořkosti, jak někomu se naplňuje, protože neustále čeká na RHC, které nelogne, jinému, protože je tu stále dost lidí, kteří se snaží ojebávat v trade, u mě to je, že ještě chvíli mi tu něco bude házet klacky pod nohy a můžu to taky zabalit. Nerozumím, že nerozumíte, že se nechci bavit s někým, kdo mě reskilluje a ještě se tlemí.
Reskill lowiek nájdeš všade, dokonca aj na offi sa takí borci nájdu. Niekde viac, niekde menej ale čo som expila na svetovom serveri tak tam toho reskillu bolo možno ešte viac než tu. S tým ti asi GM tým nič nespraví, to je proste demencia ľudí, ktorí majú z toho ego up keď killnú lowku ktorá je bez šance. A keď sme pri tom, mala som pocit že za pvp sa equip nekazí takže ten repair si mal asi za niečo iné :) Ale čo sa týka toho rdf a toho equipu full bis ľudí tu je pravda, že nováčik to tu má ťažké až mizerné...
Takto. Vy si myslíte, že ak sa niekde nahodí nová core, všetko bude fičať ? Mi tiež nie sme roboti aby sme testovali absolútne všetko na milión spôsobov. AN potrebovala zmenu a potrebovala novú core. Viac ako rok a pol sa tu nič s opravami nerobilo. A teraz ak budete dostávať každé 2 dni opravy, zrazú vám to je zlé ? Ja sa snažím o maximum čo môžeš spraviť.
Ohľadom populácie - Je jasné že AN bude strácať a strácať ak sa niečo nové nevymyslí. Ale dosť záleží aj od vás všetkých. Hráči robia server. Tu je problém že tu sa logujú BG raz za uhorský rok. Novou core to stúplo trocha hore, ale aj tak. Arény taktiež.
A @Hades tvoje návrhy sa mi velmi páčia, onedlho sa z nich väčšina splní.
Popanek, to bych si zase netroufal navrhovat, aby se kvůli mě nějak omezovali ostatní hráči, pro které je PK životním údělem. Patřím bohužel k těm, který PvP už skoro vůbec nezajímá, protože provedení ve WoW celkově (i na ofiku) mi přijde trochu absurdní, ale zase... pokud bychom všechny classy a equip vybalancovali, tak stačí mít jednu univerzální postavu a je to o ničem, proto mě baví jen PvE, kde je to o rolích pro každého hráče.
Frytlik, pravidelně koukám na bugtracker, je vidět, že se věci dějí, snažím se nezavalovat zbytečnými reporty věcí, které se dají obejít a nikoho to nepoškodí, to se může opravit někdy jindy. Takže můj postesk je jen o tom, proč se to děje až teď, po těch letech :D
Nakonec k tomu wipe... sakra, já jsem ještě nedoexpil nic, za cca 5 let jsem nebyl ani v ICC 10HC. Wipe by zabil to, čemu jsem ten čas věnoval, u mě by to nebylo o vyházení BiS gearu, ale o výmazu všeho, co jsem si za tu dobu nasyslil v bankách. Jo, nevydilo by mi poresetovat level postav nebo gear, to snesu, ale všechny profky, rare recepty na které byl zázrak sehnat někoho, kdo mi s nima pomůže, atd. Nebo se konečně (od doby co jsem začal na EQ) blížím k magické hranici 50k goldů na všech charech dohromady a teď mi to někdo smázne? Já byl naštvanej, při wipe goldů, naštěstí sem neměl šanci se dostat na tu hranici 20k/postava, protože tolik g jsem nikdy neviděl :D A o bugování mi nikdo neřekl, stejně by mi to bylo jedno.
Za mě wipe levelů a gearu ano, to ostatní, no nevim nevim.
Už sa tu predsa vravelo že wipe nebude tak nestraš. Síce sa vravelo že ani wipe gearu nebude kvôli aukcii ale to je jedno z riešení, ktoré tu chceli viacerí. A čo sa mňa týka, mne je jedno či to tu je pve alebo pvp server lebo expiť niečo nové tu už nehodlám. (reakcia na tu citáciu).
wipe at uz cehokoliv znamena 50% min lidi ne-li vic a server skonci
Wipe nepřipadá v úvahu.
Je potřeba rozhýbat ekonomiku, ale s měnami které jsou v oběhu se to těžko bude vymýšlet, všeho je moc a není to kde utrácet.
Jsem jen napsal, že je tu jeden člověk (já), který by wipe více méně přežil. Jestli to není varianta, tak OK.
Osobně nevidím problém, třeba i brácha zahodil všechen progress a postavy na neofiko serverech a nedávno začal načisto na ofiku. Vím, že je to trochu jiné, no pokud předpokládáte útěk poloviny hráčů, tak to nejspíš nemá smysl no.
Ja fakt raz nepochopím, kde beriete tie konkrétne čísla. To si si dal vypracovať štatistický prieskum nejakej agentúre? Alebo ako si na to prišiel? Oháňaš sa percentami a pri tom nie sú nijako podložené. Po každom wipe na AN hralo viac ľudí ako predtým, takže čiste z historického hľadiska sú tvoje čísla nesprávne. Neodvážim sa tvrdiť, že by tomu bolo tak aj teraz (keby bol kompletný wipe) ale na druhú stranu tvrdiť žeby viac ako 50% hráčov odišlo je rovnaký nezmysel.
Jasné, ešte by si nebodaj musel niekomu vracať NCCitace:
Wipe nepřipadá v úvahu.
Ekonomiku nerozhýbeš tým, že si vymyslíš ďalšiu menu. Súčasné meny, ani tá budúca mena, nie sú ničím kryté (žiadnou hodnotou) a tým že pošleš do obehu ďalšiu, nič nevyriešiš. Musí byť daný nový spôsob zarábania meny a zároveň dostatok hodnotných tovarov a služieb na míňanie danej meny. Vytvoriť úplne nový trh, ktorý nebude ovplyvnený ako trhy AC a goldov, ktoré sú presýtené.Citace:
Je potřeba rozhýbat ekonomiku, ale s měnami které jsou v oběhu se to těžko bude vymýšlet, všeho je moc a není to kde utrácet.
Osobne by som navrhoval rôzne platidlá, pre PVE, PVP a RP.
PVP hráči by zarábali PVP platidlo podobne ako players headky, bolo by získateľné za Arény, Battlegroundy, PVP questy, PVP eventy. Odmeny by samozrejme boli tiež PVP
PVE platidlo by zas získavali hráči za RDF, Raidy, Dungeony, samozrejme aj Dungeony staršich Datadiskov.
RP platidlo by bolo asi trošku náročnejšie na obstaranie. V podstate by mohlo byť určené tým, ktorý ešte robia profesie, prispievajú do aukcie, farmia suroviny atď. Ich odmeňovanie by asi muselo fungovať na princípe questov, či už daily alebo nejaké chain questy.
V podstate by sa nám v spoločnosti vytvorili 3 vrstvy, Vojaci (PVP) Bádatelia/Prieskumníci (PVE) a Farmári/Remeselníci (RP)
Platidlám by som dal možnosť výmeny medzi sebou, je viac ak samozrejmé, že Vojak, nebude farmáriť alebo Bádateľ sa nepôjde mlátiť s Vojakmi inej frakcie. Kurzy by sa určili trhom a ovplyvňovali by ich samotní hráči, tým ako náročné by bolo získať to či ono platidlo.
Osobne by som bol za vytvorenie 4och custom vendorov ->
PVP vendor - veci čiste za PVP menu
PVE vendor - veci čiste za PVE menu
RP vendor - veci čiste za RP menu
a kombinovaný vendor, ktorý by ponúkal odmeny za všetky 3 platidlá.
Okrem toho, by som rozdelil aj objecty a vendorov, ktorých by bolo možné dokupovať do GH, taktiež podľa týchto skupín a samozrejme ich aj patrične ocenil. Samozrejmú výhodu by získali guildy, ktorých členovia by boli zo všetkých troch vyššie uvedených skupín. Ostatné guildy by sa museli posnažiť pri získavaní iných druhov platidiel, prípadne naverbovať členov, ktorý by sa postarali o získavanie ostatných typov mien.
Čo sa players head a AC týka, dal by som možnosť (povedzme max týždeň aj to je veľa) minúť tieto platidlá a následne ich odstránil z hry, ako aj odmeny a vendorov s nimi spojených. V prípade väčších hodnôt, vymenil rozumným kurzom za goldy. (Nedoporučujem výmenu za nové typy platidiel, chceme aby všetci začali rovnako od 0 aspoň v rámci možností) Následkom by bolo úplné odstránenie starých mien/starých trhov. Nebál by som sa ani wipe-u niektorých mountov a odmien, ktoré boli nimi získateľné (Je mi u konskej piči, že niekto pred 6timi rokmi vyhral celestiala a podobne, server potrebuje dať šancu novým hráčom, srať na staré legendy, ktoré lognú raz za uhorský rok)
Neviem, či je možné vytvorenie custom titulov, ale ak by to možné bolo, určite by som vytvoril jeden pre každú skupinu hráčov (PVP, PVE, RP) K tomu samozrejme custom tabardy (Okrem názvu a modelu, by som sa nebál dať každému tabardu jedinečnú schopnosť pre danú skupinu hráčov. RP by mohli mať napríklad banku, PVE ma po pravde nič iné ako summon portálu nenapadá a do PVP tabardu napríklad niečo na štýl tabardu z Gunshipu (v arénach vypnúť, v BG by som nechal))
Najdôležitejšie je však premyslieť systém získavania nových platidiel, na tom to celé stojí (to na čo a ako sa budú míňať sa dá riešiť aj za behu, tam už to taký problém nie je, samozrejme bude potrebné nastaviť adekvátne sumy, konzultoval by som s hráčmi) Je samozrejmé, že každé z platidiel bude mať inú náročnosť získavania, s tým sa bohužiaľ nedá nič robiť, avšak práve toto sa vyrovná tým, že platidlá bude možné (a nutné) medzi sebou vymieňať a kombinovať, hráči tak utvoria ich ceny/hodnotu sami. Získavanie v PVP nie je nijak náročné zariadiť, to isté PVE, loot bossov, daily atď, výzvou však bude posledné RP platidlo. Význam tohto platidla vidím hlavne v podpore aukcie, craftenia itemov/setov, enchantovania, jwc, inscriptu atď. Samozrejme questy typu "dones to a to, nafarmi to a to" by boli riešením avšak dôležité je, aby tieto suroviny/itemy/scrolly končili v aukcii a nemizli po odovzdaní Q. Neviem či je možné spraviť quest, ktorý by započítaval napríklad počas craftenia itemu, že som vycraftil item s vyššou hodnotou ilvl ako 170 a splnil by sa napríklad po 8-ich craftoch, čo by +- odpovedalo setu (áno viem, niekto proste len spraví 8x rukavice...) tie itemy by proste museli skončiť v aukcii, lebo by nemali iné využitie a to by podporilo ekonomiku.
Dúfam, že som to napísal zrozumiteľne, ak nie, kľudne sa pýtajte, pokúsim sa vysvetliť svoje myšlienky čo najlepšie.
Abandonation
Zdravím všetkých hráčov, GMka, developerov, adminov a všetkých čo majú so serverom Anathema niečo spoločné.
Prečítal som si niektoré príspevky na fóre a rozhodol som sa, že aj ja vyjadrím svoj názor na momentálny stav Anathemy a
všetko okolo toho.
Na úvod by som chcel len podotknúť, že som hráč, ktorý sa zameriava na PVE, pretože ma baví. Na druhej strane PVP neodsudzujem,
ale nie kvôli nemu chodím na Anathemu, ale kvôli guilde, hráčom a kamarátom, aby sme si zašli nejaký raid a zabavili sa.
Momentálne je nové core nahodené už mesiac, na bugthrackery je v celku pekný zoznam bugov a jak je vidno tak sa pomaličky pekne
pracuje na ich opravách v rámci možností. Očakával som, že opravy pojdu trochu rýchlejšie, veď ste to aj pred novým core avizizovali,
že by sa s ním malo pracovať lepšie, ale som aspoň rád že to ide tak ako to ide. Načo by som chcel hlavne narážať je to v akom stave sa
momentálne nachádza PVE na tomto serveri (core). Podľa môjho názoru zo serveru odchádzajú ľudia, ktorí hrali prevažne PVE a teraz, keď je nové
core je to hlavne kvôli tomu, že každý je tu znechutený si vôbec nejaký raid zájsť. Keď to tak zhrniem tak okrem ToCka, ktoré na pár malých chybičiek
funguje celkom pekne, tak ostatné raidy vám znechutia zážitok z hry ako ICC,RS,Ulduar... tak niektorí bossovia tam sú na smiech a pri niektorých radšej raid rozpustíte ako progressovať bugy.
Keď to porovnám so starým core, tak OK bugy boli aj tam, ale raidy a bossovia boli hrateľný a čo bolo hlavné dalo sa pri tom PVE odreagovať a zabaviť.
Tuto len čakáte, kedy sa vám čo zbugne, pokazi a wipne vás to. Okrem toho na fóre čítam ako sa chystáte na 3vs3 arény, aréna spectator, Guild house, novú menu a neviem, čo
všetko ešte, nechápem načo sa už púštate do nových vecí, keď máte rozosrané PVE, ktoré nikoho nebaví. Podĺa môjho názoru na populáciu serveru má dosť veľky vplyv v akom stave
je pve, pretože keď si zoberiete guildy, ktoré na serveri ešte ako tak fungujú a ktoré zahŕňajú slušný a vačší počet hráčov, tak sú výhradne orientované na PVE a chodenie raidov,
som zvedavý či sa im napr. vôbec podarilo na novom core zložiť Haliona alebo LK na 25hc, na starom core to bola jedna z vecí prečo ľudia hrali PVE. A keď sa
mýlim tak mi vymenujte nejaké veľké a fungujúce pvp guildy, keď riešite 3vs3 a podobné veci. Nechcem sa nejak dotknuť pvp zástancov, ale myslím, že momentálne skoro všetci hrajú
pvp, lebo to tu aspoň trochu funguje, ale to server z biedy nevytrhne. Celkovo mi Anathema začína pripomínať pvp fun server, kde si za pár šupov kúpite 80-ku a jediné čo sa tu dá hrať sú bgčka a arény.
Myslím si, že ak chcete Anathemu ako tak zachrániť, tak by sa mali dať do poriadku všeobecné bugy, potom na rovnakej urovni rozbehať pve a pvp a potom sa púštať do nových vecí ako Guild house a podobne,
lebo si viem živo predstaviť jak sa pár týždňov alebo mesiacov budete zaoberať novými vecami a za ten čas Vám odídu daľší a daľší znechutení hráči, pretože sa skoro nič neopraví za ten čas.
Na záver si len trošku rypnem to jinda a raikina, pretože som sa zamýšlal nad niektorými ich príspevkami a potom naskočil mi taký zvlaštny úsmev keď som si prečítal vety: Rozhýbanie ekonomiky serveru a zavedenie novej meny do hry. :laska:
Ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. Kelino.
Zo zaciatku som wipe odmietala, ale ako tak citam prispevky nie je to az tak zly napad. Na druhej strane nesmie byt velky wipe ale len take k nakopnutiu. Nakolko cez aukciu ludia nakupili vela postav a maju narok na ne ako aj eq, ale dalo by sa tiez o tom diskutovat. Nakolko NC za ktore to nakupili je forma odmeny... ci sa mylim ?
Viem si predstavit Wipe v takejto podobe (nizie uvede), osobne si myslim ze by to viac nakoplo ekonomiku ako nova mena.
Goldy - 0g - za jedno RDF ich dostnem hned cca 20g ... lowky budu aj tak pytat na namesti ako teraz.
Eq - Vymazala by som kazdemu veci ktore ma nafarmene z ICC bez SB (tie co sa daju dat trade).
AC - asi tiez, pre mna nemaju hodnotu, takze mozno aj tie.
Kazdy by bol viac menej spokojny, kazdy by mal svoju postavicku s EQ ale by mal prazdnu penazenku a musel by znova nieco podnikut aby si ju naplnil. Ci uz chodenim RDF alebo cez aukciu (rozbeh ekonomiky) alebo farmenim ...
Prosim neukamenovat za nazor. :vlajka:
Ekonomiku už tady doj*bal někdo jiný před cca půl rokem :D Nebudeme řikat kdo to byyyyyyyl :D https://www.youtube.com/watch?v=yrvvsj_y6ps :stastny: :bravo:
Možná je to trochu mimo, ale i tak si myslím že to sem patří. Týká se to toho, že zase chcete uvést GH na to moc lidí nenalákáte když už to tu jednou bylo a pak jste je lidem sprostě ve prospěch serveru sebrali po splnění všech q a toho času co tomu věnovali a navíc se to tu zase bude hemžit hlupákama co budou jen reportovat bany za to že jim někdo leze do GH. Já nevím ale tohle je dle mě krok zpět, nikoho to nezaujme protože už to tu bylo a jak to dopadlo. Nakonec za pul roku zjistíte že jsou zase města prázdný a že by to mohlo znamenat ztráty pro server z peněženek od eventuelních nových hráču tak je zase seberete... Už jste tu hráčum sebrali tolik, že aby se zase vrátili bude hodně těžké a tohle to rozhodně není, ale i když je to nic moc, tak se tu konečně aspon něco děje :)
A co se týká tragické ekonomiky, nikdo nic nekupuje a ani neprodává, protože nejsou kupci. Osobně mám na ACC tisíce sutru na jwc hromadu materialu na enchanty ale není nikdo kdo by to koupil i kdybych to narval do aukce za 10g každej to má a nový lidé nejsou. Nevím no, tohle pro vás bude asi hodně těžké, dlouho jste nám nenaslouchali a nechali to zajít trochu moc daleko. Ono to není jen o vás, ale řekl bych že především o nás, to mi vám plníme server a jsme ti co serveru vydělávají a plní vám města. Snad se vám to ale podaří, myslím že by to byla asi škoda kdyby ne, jen to chce přijít s razantním rozhodnutím a GH to prostě opravdu nebude. Chce to lidi, hodně lidí a lidi naláka jen čistej server kde nikod nic nemá a začíná se znova. Podle mě dobré řešení a čs pro vás na opravy a tak :)
Doufám že se to někoho nedotklo, myšleno zle to není :)
K první části o těch GH má spojitost i s druhou částí.
Goldy,Honory,AP,AC, a různé věci se válejí po tisících na účtech :
1) Není to komu prodat
2) Není to ani možné nijak rozumě utratit.
Proto by se měla vytvořit měna za kterou by se to dalo případně utratit a s novou měnou nakupovat jiné věci.
Zatím je to pouze myšlenka.
PS: Ty qsty na GH byli opravdu lehké.
Obávám se že novou měnou se problém neřeší. Jen se na acc nebudou válet jenom Goldy,Honory,AP,AC ale pro změnu na nich bude méně Goldu,Honoru,AP,AC a šílené množství nové měny.. Kterou ve velice krátké době nebude za co utrácet, dle mě to nic neřeší jen udělá stejný efekt v krátké době a systém se zhroutí zrovna tak :)
Proč prostě tuhle měnu neseberete (wipe) na takovou aby každý něco měl ale měl zájem rozhýbat i ekonomiku. Nedávno jste tu když tu bylo cca 800 online brali lidem co šlo na nic se neptali a ted když tu hraje sotva polovina tak se bojíte? Ruku na srdce, tohle nikam nevede a jen utíká pro vás tak drahý čas na změnu a lidé dál odcházejí.
A Q na GH lehké, nebo těžké. Co to mění na tom, že stejně nejsou a ta snaha, úsilí a hlavně čas lidí byl naprosto zbytečný a nesmyslně promarněný? Bylo to s prominutím dost sprosté a jeden z dalších kopancu do už tak naštvaných lidí...Nebo jak si to máme vyložit, byli lehké, tak jsme si je nezasloužili? My jsme ty Q přece nedělali, tu práci si měl dát někdo jiný. Bohužel...
Nic ve zlém ale pokud je tohle vaše jediná snaha o to dostat na server lidi a rozhýbat děj ve hře, tak radši vytáhněte šnuru z elektrické sítě. Je to jen názor tak mě snad nezabanujete :)
Ty sa zamysli. Server má hráčom veci ponúkať a nie brať na základe toho, že chcú zachraňovať situácie ale možno je to len môj názor. Vravím o wipe ktorý bol kvôli bugerom a bol preto bez varovania lenže doplatili na to hlavne poctiví hráči lebo ani nestihli utratiť na to, na čo podaktori šetrili tie platidlá. Teraz sa tu navrhuje wipe kvoli ekonomike čo ak by náhodou bolo (čo ale vraj nebude), tak ak má vedenie v sebe kúsok slušnosti, hráčom aspoň oznámi skôr ako podnikne tak závažný krok.
Samozřejmě, že wipe nemá cenu dokud nevymyslí nějakou novou motivaci pro hráče, až pak to teprv připadá v úvahu, nemusíš se bát o své uctívané postavy... absolutně nemám proč se zamyslet ;) A pokud něco takovýho jako wipe bude, tak to určitě oznámí, v první řadě je vždy informovanost..
so calm down
Ja nemám žiadne uctievané postavy :) Ostal mi main ale goldy a iné veci neškrečkujem takže je mi to tak päť či zas wipnu goldy alebo ne. Ja som len podotkla že posledny wipe goldov mal za následok úbytok hráčov a veci v aukcii boli len drahšie lebo ľudia hrabali späť čo stratili. A ekonomiku to nijak nezlepšilo. A bolo to viac menej reakcia na tých vyššie, ktorí tu takýto wipe navrhujú...
no wipe neni potreba vzdyt prece jdou zavrit instance ... jde znemoznit nasazeni gearu ale naco bude te bavit farmit honory aby sis koupil deadly eq a nemohl nosit svuj krasny (koupeny) char s 5/5 WF :D se shadowmournou ?
a nebo
chodit RDF -> naxx->uld atd a nemoct nasadit svuj vysneny Full Icc25hc+RS25hc gear se shm jen aby tu nejake procento melo co delat ? zamyslete se
Udržení populace v této fázi je poměrně oříšek.
>inb4 cpt. obvious
Serverová část
Tuto část spravují developeři/admin. GM a hráči pracují pouze s výsledkem jejich práce.
Aby fungovala správně, je potřeba:
-Dostatek developerů
-Stabilita
-Funkčnost class a světa (Classy > Dungeony = BG = Areny => Raidy > Questy)
-Content pro hráče
Komunitní část
Tuto část spravují GM a využívají hráči.
Aby fungovala správně, je potřeba:
-Motivace ke hraní (content)
-Interakce mezi hráči
-Noví hráči
-Zdravý vztah mezi GM a hráči
-Komunikace mezi vedením a GM
Už jsem hodně dlouho nehrál, ale budu věřit OP, když mi říkal, že je server zabugovanej ale stabilní.
Scenaria:
Pujde to jako doteď a budou pouze nahazovány opravy: Populace bude dál klesat, protože není co dělat - chybí content pro hráče
Wipe postav v současném stavu: Všichni lidi, které tu drží jen jejich vymazlená postava okamžitě odejdou - chybí motivace ke hraní
Wipe equipu v současném stavu: Spousta lidí odejde když si uvědomí, že budou jen znova dělat co už dělali - chybí motivace ke hraní
Vytvoří se nová měna, přidají se zpět GH: Pár lidí se vrátí, chvíli si vyhraje, populace bude dál klesat - není jak zaujmout nové hráče
Přejde se na nový doplněk: Ne, že bych podceňoval AN devy, ale celý doplněk je opravdu hodně práce, navíc část komunity chce WotLK - chybí serverová část včas
Přetrvá nepřátelství mezi hráči a GM: Chování mezi GM a hráči ovlivňuje lidi, zvlášť když je to veřejné (world,GM atd.) - rozvrací komunitu
Dírou v časoprostoru se přivalí moře schopných eventerů: Lidi požadují smysluplné odměny - chybí motivace ke hraní
Co s tím?
Když se vyřeší jeden problém, zabijí server jiný. Takže by možná bylo nejlepší udělat #YOLO změnu, co server buď zachrání, nebo položí.
Ale jakou, pokud je wipe postav i equipu nepřijatelný?
Zvýšit level cap, ovšem s tím by bylo nutno udělat masivní změny v jádře a poté vytvořit spoustu contentu pro levelování a nový endgame. Napsat vlastní příběh. - chybí developeři
Vytvořit novou zónu, která by obsahovala world bosse, daily questy a další věci(PvP zóna), které by lidi mohli dělat a byla by tak těžká, že by nic nešlo usólovat. Odměnou by mohly být věci do GH, nová měna, custom gear...- není jak zaujmout nové hráče, custom gear nejspíš nemožný kvůli limitacím core, pravděpodobně chybí developeři
Vytvořit ve hře level down-scaling. Veteráni by mohli hrát s novými hráči tím, že by se příkazem snížili na jejich level a dostávali by za společné hraní novou speciální měnu. - pravděpodobně nemožné kvůli limitacím core
Vytvořit custom instance pro PvE a PvP. - pravděpodobně nemožné kvůli limitacím core
No, aspoň jsem to zkusil.
EDIT:
Levelování 1-80 už všichni znají nazpaměť. A podle mého ti, co ho neznají o moc nepřijdou. Kdyby byla startovní čára 80, zmizela by tím velká část bariéry pro příchozí hráče a mnoho zón by šlo využít pro jiné účely bez použití fázování. Otázka znovu je, jestli je to technicky možné, jestli na to jsou developeři a jestli je to dobrý nápad.
Zas raz dokazuješ, že presvedčiť ťa na post spolu-eventera pred pár rokmi bol môj najväčší úspech ^^ je fajn občas naraziť na tomto fóre na príspevok človeka, ktorý to má v hlave usporiadané...
Abandonation
Jelikož je situace na AN kritická a konkurence je veliká , napadá mě něco co se asi většině líbit nebude.
Většina lidí když si chce zahrát wotlk jde stejně na "hvězdičky" , páč funguje a hlavně má reklamy všude...
Co udělat u AN krok razantním směrem a to udělat z AN Wotlk Fun něco jako je GGF ?
Dungeony na a raidy na low levelech se stejně (dle mě) nechodí , maximálně lowku protáhnete a to je tak vše... Co tyto raidy a dungeony boostnout ? Například MC dát na podobnou úroveň jako toc BWL zase jako Togc a podobně ? Vše upravit zvednout level cap prostě udělat pravý nefalšovaný fun server který už stejně an v malé míře je...
Stejně ať si to vezmete tak či onak, stejně budou lidé ubívat a naláká je jen nová zábava, ta bohužel na wotlku kde LK 25 heroic už většina zabila moc nehrozí, pokuď se nepřidá něco víc... a po icc a RS logicky následuje cata a ten je zamítnut a lidé ho nechtějí.
Děkuji za pozornost a své útoky na mou osobu si nechte, urážky od freečkařů mě opravdu netrápí.
GGF si mozes hrat na tom svojom ofiku
Asi prvý krát čo prišiel Fifinka s normálnym a konštruktívnym nápadom.
Vždy som stál za názorom, že jedine server, ktorý sa bude čo najviac podobať blizzu má nejaký potenciál na úspech. Tieto šance podoby na blizz už má AN dávno za sebou, takže teraz už len ostáva pokračovať v ceste fun a vymýšlať nové nápady. To či písal Fifinka nie je zlý nápad, neviem či je to tu na wotlku možné, ale na jednom nemenovanom ice serveri to majú ošefované tak, že hneď pri vstupe do instancie je NPC, ktoré vás presunie pod textúry pôvodného raidu, kde developeri naspawnovali nový custom raid (budovy, objekty, elity, bossov) a na worlde sa tieto raidy skladajú častejšie ako blizz raidy. Možno by sa to uchytilo aj tu.
To, že tu je slabá ekonomika (podľa toho čo ste tu písali som pochopil že každý má aj goldy aj surky a nikto nekupuje) by sa dalo zlepšiť zavedením jednoduchej lotérie - naspawnujete niekde NPC ktoré bude predávať za cca 50 goldov tickety, raz týždenne prebehne losovanie a výherca dostane pár tisíc goldov. Čím viac ticketov tým väčšia šanca na win. Tým sa zníži celkový majetok goldov na serveri.
Ďalej môžete donútiť ľudí tie surky míňať - premena napr. titansteelov, arctic furov, gemov atď za player heady, AC.
Nevim jak jsou na tom Hvezdicky ohledne PvE ale funkcnost PvP je tam stejna jako tady... takze hadam ze tam taha lidi pve a podle toho stavu PvP co jsem tam ted koukal a trochu zkusil to tak bude :)
Ak sa nemýlim tak na Gigafune teraz nasadili wotlk. To už nech povolia transfer na gigafun ak chce niekto hrať až také funko. Nápad je to síce možno fajn ale mám pocit že hráči čo tu sú, majú radi wotlk taký aký je a radšej ocenia plne funkčné inštancie, ako fun inštancie navyše. Najviac to tu pokazila aukcia postáv a všemožné balíčky za NC. Myslím že tu už si naozaj treba položiť otázku či chcete spraviť niečo pre starých hráčov a zabrániť tomu aby vám utiekli, alebo spraviť niečo, čo sem priláka nových hráčov za cenu toho, že pravdepodobne prídete o starú komunitu.
Taky přispěju svojí troškou do mlýna. Pro ušetření nervů a času můžete začít číst rovnou pod pomlčkami.
Hraji zde od doby M&M, původně ještě na EQ, než šlo do kytek. Pamatujete srazy projektu? Bohužel, původní generace hráčů je již nenávratně pryč, prostě za ta léta odrostla, vystudovala, dospěla. Někteří sice vytrvali jako já, ale část lidí odešla za dalšímy datadisky, dalším se prostě wow jako takové už obehrálo. Doba, kdy projekt uživil s přehledem několik serverů je prostě pryč. Hráče, kteří tu zůstali bych rozdělil do několika skupin:
1. Dlouholetí hráči, kteří si zde za ta léta našli přátele, které často znají i v reálu (ač je dělí i několi stovek kilometrů) a kteří zde budou hrát dokud to půjde. Většinou jsou spolu v guildě a pokud se z výše uvedených důvodů guilda oslabuje či rozpadá, přechází do další guildy společně a po dlouhé úvaze. Většinou jde o bezproblémové lidi. Tohoto jsem svědkem na projektu již několik let. A tuto skupinu hráčů považuji za perspektivní pro server.
2. Blbečky co něco umí a trolí nováčky, nebo si honí ego na první skupině, kterou úspěšně otravují. Případně už je ani nebaví hrát normálně a zkoušejí co jim projde, jak kde co bugnout a podobně. Tady žádnou perspektivu nevidím a je třeba se jim bránit.
3. Blbečci co neumí ani málo a otravujou život všem.
4. Nováčci. Ti zde mají těžkou pozici. První skupina je odmítá pro nezkušenost a druhé dvě jim akorát pijou krev. Pokud nenarazí na někoho, kdo se jim pověnuje, nebo zde již nemají někoho známého, většinou odejdou jinam, nebo se na wowko vykašlou. Tato skupina je také pro server perspektivní.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tedy otázka zní co udělat pro první a druhou skupinu.
Já bych AN jak leží a běží zamrazil a na nějaký čas uložil hezky někam k ledu a vyzkoušel následující:
Pustit celý server od začatku.
Každý by měl jen svůj acc, s postavami na 1 lvl a stejnými nicky a stejnou guildou co teď.
Nechal bych, aby měla většina hráčů čas dosáhnout potřebného lvl a teprve pak bych podle předem známého časového plánu otvíral instance tak, jak jdou za sebou.
Zase bylo o co hrát, možnost získat tituly PvE, které nyní nemáte šanci získat, protože už je získal někdo před pěti lety a pod.
PvP by také bylo zajímavější. Ať už arénky, či battlegroundy.
VIP bych zásadně omezil. žádný gear, žádné itemy, žádné emblémy. Pouze příkazy a max. opravy gratis + možná něco co mě teď nenapadá, ale nijak zásadně to neovlivňuje hru a hratelnost.
Všichni by měli stejné podmínky. Jednoduššeji by se nechali ohlídat blbečci, protože na začátku jsou všechny prudší výkyvy lépe dohledatelné.
Developeři by získali čas na opravy a skriptování.
Prvořadé by bylo opravení abilit a přepočtů u class, poté pve a pvp instance a až poté nějaké questy a achievy.
Třeba mě sežerte, ale pokud to takhle půjde dál, stejně dříve, nebo později přijdete o všechno, co jste tu za ta léta nahráli. Jind ani nikdo jiný vám vaše hraní platit nebude. Pokud nebude populace, nebudou chechtáky ani z reklamy, ani z VIP. Nebude love, vytáhne se to ze zásuvky a šlus.
Snad se mi podařilo sdělit to podstatné a pokud melu páté přes deváté, tak se omlouvám, ale jsem ko a navíc mi došly cigarety a cola :-)
Pro rýpaly: je mi 33let, wow hraju pro zábavu po práci pokud je čas a výhod vip jsem hojně využíval.
Tak a teď mě můžete začít cupovat :D
Start od 1 levelu by neuneslo 80 % serveru, podobný návrh jsem už s Raikinem řešil.
Většina populace by nenávratně odešla pokud by přišli o své postavy.
Taky bych si dal ještě wotlk od začátku, ale u ostatních by to dopadlo asi takto : Lidi kterým záleží na jejich charrech, které nějaký ten rok dělali by obětovali těch pár Kč za převod ke konkurenci (jistě víte kam :P), odešli by na jiný datadisk (s největší pravděpodobností na cata) kde by si udělali svůj nový začátek, přestanou s wow úplně (důvod: např. nedostatek času na expení, progressování), takže by tady zůstala ještě menší komunita dejme tomu cca o 100 lidech (z mého pohledu nehratelný).
Ale zase by tu byla šance na přilákání nových lidí ( teď otázka kolik :) .. ).
Nemyslel jsem to jako definitivní řešení, tedy pokud by se to nechytlo, spíš jen jako zajímavou mezihru. Dle mého názoru by se hodně lidí chytlo. Kdo by se nechytl, mohl by být nápomocen na původní An jako tester a pomáhat s odlazováním. Na webu bych například vytvořil síň slávy, kde by byli tito hráči jmenováni+jejich zásluhy. Nepodceňoval bych to, je tu plno hráčů. kteří pomohou svému serveru. Stačilo by vyhlásit rekrutaci testerů, nemusí být ultra schopní, důležité je dobře rozdělit úkoly tak, aby se každý mohl zapojit. Jde o to lidi podpořit, dát jim pocit, že jsou pro server potřební a užiteční.
Kašlete na klasické eventy, jako event se nechá použít test instance, charů, arén. Bude to znít podivně, ale i lidi s potencionálním sklonem bugovat jsou užiteční. Každý má své místo, jen je potřeba využít schopností všech ve prospěch serveru. Z mých slov může vyplývat, že herním mechanikám, přepočtům, skriptování a dalším věcem úplně nerozumím a ano je to pravda, kdybych tomu všemu rozuměl a uměl to bezchybně, založím si vlastní server a bylo by to top freečko. Ale naštěstí je tu dost lidí, kteří zde takové schopnosti mají a je tu podle mě i dost lidí, kteří jsou ochotni pomoci. Jak řekl Werich: "Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady dovedeme moc"
Hlavne treba spravit ostvetu na server... Nove core je fajn, ale je zbytocne kedze ludia mimo sveta Nemesis ani netusia o nom.
Je mi jasne ze zisk s reklamy od googlu a donate systemu idu do na prevadzku serveru + provizia pre Vas. Preto platena reklama asi neprichadza do uvahy.
Ale napriklad vela mladych ludi zaklada rozne stranky kde by mohli uverejnit linky, banner ci iny odkaz na Vas server. Ze to budu ludia robit bez zisku ci odmeny je naivne si mysliet.
Preto navrhujem:
Ako pozeram mate aj celkomm slusnych web programatorov, ktory by mohli spravit jednoduchy reklamny system pre uzivatelov ktory chcu podporit server, ale aj ziskat volaku odmenu za to.
Napriklad za 100 unikatnych IP (aby si sami sebe neklikali) odmena 1-5NC, NC Vas nestoja nic a ludia budu motivovany. Po 100 unikatnychh IP adries automaticky pripisanie NC na ucet.
Tak isto povecme po 2 tyzdnoch by sa znova IP adresa pripocitala ako unikatka, nakolko verejnych IP ma malo ludi. Preto po dvoch tyzdnoch by sa znovu pripocitala IP ako unikatna aj ked uz pred tym bol z nej klik na odkaz.
Alebo nieco podobne, pointa je v tom rozbehnut reklamu. Kedze chechtaky nie su, tak aspon skusit tento system... za pokus nic nedate
Chci se zeptat, jeslti máte v plánu něco na oživení populace, protože stav nyní je kritický za Alianci. Abych nebyl schopný ve středu dobrat 5lidí na ICC 25HC a ve čtvrtek složit ICC 25N s worldem je podle mě stav, když už opravdu nemá cenu logovat. Jediné co mě napadá, je spojit obě frakce, aby se mohli invovat do guild a do part/raidů a udělat jeden world, jelikož Horda prý ještě jakž takž funguje. Někteří by to mohli hatovat, ale stav na Alianci je opravdu nehratelný z hlediska pve.
PS: Prosím komentáře typu migruj na hordu nepsat.
ano, je to jedine vychodisko... i za cenu toho, ze budete FUN server