PDA

Zobrazit v plné verzi : Survival server

noriamcraft
06.01.2015, 18:48
Survival server

--------------------------------------------------------------------------------------
Viem, že vo mne nemáte dôveru, keď tu nehrám už cez pol roka ale aktívne sledujem (aspon 2-3x za mesiac) počet pripojených hráčov (biedny stav celý ten pol rok s minimálnym počtom ľudí a tj. 0-5) a preto by som chcel dať zopár návrhov, ktoré by sa možno mohli využiť:

--------------------------------------------------------------------------------------
Celé moje štúdium pracujem s fantáziou, navrhovaním... - a za obdobia, kedy som hrával minecraft ma tento server v niečom ťahal. Nasledujúce návrhy podané v tejto správe som vytvoril z komplexu asi 10 servrov, kde sa mi niečo páčilo, niečo nepáčilo... Chcel som vytvoriť výcuc najlepšieho a zaradiť to do jedného servra. Predom spomínaný minesis s dúfaním, že by to zmenilo stav populácie. Nie každý má moje myslenie a preto sa moje a vaše názory určite budú líšiť, O.K. beriem to!

Teraz, keď je server pomerne mŕtvy je podľa mna čas na malú zmenu...
Ak si pozriete dynmapu je tam veľké množstvo chátrajúcich (1rok starých búdiek z dreva, kameňov a všelijakého iného materiálu, rozkopané plochy, povykĺčané údolia, 1x1x100(výška) vysoké nezmyselné stĺpy, nadmerne zastavaná mapa a ďalšie odpadky podobne ako trávniky slovenska alebo česka (v mestách po fujavici) - "smetie kade pozriem" - (PROBLÉM nie len tohto servra..)
(nie som odborník na minecraft ale (MC - prepojenie reality) v dnešnom reálnom svete má rád každý poriadok a je mi jasné, že je ťažké teraz "zrazu" niečo len tak meniť.
Mne osobne chýba začiatok - úplne hra od nuly... - neviem, Či by niekto súhlasil ale WIPE by bodol - premazanie celej mapy.
Ak by sa tak činilo, neviem či by sa dalo nastaviť veľkosť mapy o niečo vačšiu (čím väčšia mapa, tým lepšia).
Na tomto servry sa mi páčili hráči, AT, celkom zaujímave akcie ako "king eventov", niektoré pekné stavby, "težební svet" a neviem ako je to teraz ale bola tu výborná komunikácia AT s hráčmi.
Iné servre mali iné plusy (a nebolo ich málo)... Mňa na Minecrafte baví staviteľstvo a ekonomika (mokroekonomika konkrétne).
Druhý bod, ktorý by som zvolil - dal by som možnosť hráčom urobiť si svoj vlastný obchodík pri svojej rezidencií / kľudne aj priamo v nej.. (veľa ľudí, kt. hrali v mojom čase hypermarket nemohli použiť, kvôli nadmernému sekaniu - to bol aj moj problém) - dozvedel som sa za mojej éry, že sú 2 druhy obchodov - a to ten chestkový(nad chestkou tabulka s cenou atď. a ešte terajší - na bloku je hodený item , na ktorý len kliknúť a máte kúpené..) Existujú základné pravidlá aj pri navrhovaní - nejde len o estetiku, ale sú tu ešte ďalšie faktory, ktoré (prestne ako v ekonomike) musíme komponovať do navrhovania aby bolo dielo skutočne dielom - myslím tím, že nestačí "krása obchodu - keď vám tam nikto nemôže vojsť a vychutnať si ju..."(Lag lag lag..) ale treba ju aj "sfunkčniť priamy a kontakt so zákazníkmi tým, že k vám budú chodiť radi priamo do vaších domčekov, kde si môžeťe špekulatívne vytvoriť aj vaše reklamné logá (tiež hlavný nástroj komunikačnej politiky - REKLAMA) z blokov atď. - druhý typ (chestkového obchodu neseká tak estrémne ako tento terajší). - Mali sme so Subjugatom (bratom) na jednom servry supermarket (náš v našej reske, kde sme mali milión chestiek, z ktorých kupovali ľudia a nesekalo nám to vôbec).
Po ďalšie by som obmedzil stavbu reaktorov na výrobu železa a ďalších sračiek, ktoré úplne kazia zmysel hry... (myslím tím napr. iron golem farmu, XP farmu z netheru...) - je to nezávislá hra, taže ak neodobrať, tak aspoň stažiť pánom podnikateľom finančný pochod - museli by platiť za každý reaktor stanovenú sumu servru - niečo ako forma daňe a to, ak by mali 8 reaktorov platili by za každý...
Ďalším bodom by som vytvoril z 1/4 alebo 1/2 mapy PVP časť, v ktorej by sa hráči mohli zabíjať - (pod podmienkou, že o tom vedia) vyznačené okolo celého údolia tabulkami tak 10kociek od seba, že tam vstupujú - ešte by som to oddelil prírodnou hradbou (ostrý kopec). V tejto časti by bolo zapnuté PVP - ale bol by to svet ako ten vedľa kde PVP zapnute nie je - (mohlo by sa tam stavať.... - na vyhovenie partiám, ktorým v MC PvP chýba) - nevidel som to na žiadnom servry takto, mohol by to byť unikát, ktorý treba len dobre interpretovať a máte vyhraté.
Ako posledný bod by som urobil 4 (mohli by byť menej aj viac podľa potreby a veľkosti mapy) mesitečka, ktoré by boli prepojené kolajnicou a tak by sa hráČi mohli viac realistickejšie dostať do svojej časti mapy (namiesto portov) - v týchto mestiečkách by boli malé supermarkety, ktoré by si hráči mohli prenajať, ako tomu bolo doteraz, (vytvorila by sa BANKA (ak by ste vedeli) videl som to na jednom servry - ukladali sme si tam peniaze, ktoré nám zúrokovali za to, že sme im tam peniaze vložili), reprezentačné domčeky štvrti, kde sa práve nachádzame atď..
Ak by sa dalo vymedzili by ste "hranicu štátov" - každé mesto by tvorilo jeden štát, - kam by sa ľudia priradili, také imaginárne občianstvo by mali.. Boli by súťaže medzi štátmi atď... veľaaa veľaaaaa možností..
Ak by sa niečo takéto vytvorilo mne by sa tento server páčil náramne :)
Hlavne WIPE mapy je základ podotýkam
PS: pomohol by som ak by som vedel a mal možnosť

giles8820
06.01.2015, 19:53
Ahoj Noriamcraft, mas dobrý napad , nedávno jsem taky přemýšlel o tom ze by se server mohl vyčistit (sloupy, budky a hlavně odstranit staré/prázdné resky ) , též se mě líbil nápad o PvP a Bance , ale určité bych přivítal aby mohl mít kazdy ( nebo ti co si to mírně zaplatí ) ve své resce shop . Jinak dobrý napad

noriamcraft
21.01.2015, 13:41
Zdravím, pred približne 2 týždňami som tu založil topic (hore k nahliadnutiu) a ešte sa nikto kompetentný nevyjadril - neviem ako to mám chápať :-/

Krakono
21.01.2015, 14:31
Ahoj, neboj tvůj topic jsme si přečetli, avšak máme v současnosti zkouškové období na VŠ, tudíž není moc času na MC. Ale v průběhu příštího týdne by se mělo opět začít pracovat na serveru.

Flann
21.01.2015, 18:47
Konečně dobré zprávy a už by to chtělo ten reset :D

Coshboyak
25.01.2015, 00:58
Já bych se taky přiklonil k wipu, ale na druhou stranu když s dalším patchem mají přijít další změny mapy tak by bylo rozumné počkat do té doby než budeme moci hrát další patch i u nás :)

PVP oblast zní jako fajn nápad, ale pravděpodobně bude velice náročná na údržbu. Ohraničení cedulkami si myslím není nejlepší řešení, ale jak říkáš uměle upravená příroda (kopce) by bylo fajn udělalo by se jen pár průchodů (Tunely, úžiny atd..) kde by bylo jasně dáno že hráč vstupuje do PVP oblasti. A navíc by mu to mohlo při vstupu napsat i do chatu to se dá nastavit pomocí residence.

Banka > Vlastně proč ne.

Nápad s obchodníkem u své residence. No možná spíše jen v základním městě. To by se po wipu mohlo udělat i s parcelami určených přímo pro obchodní domy, které by hráči pronajímali a mohl být udělán s chest shopem, ale i to není nejlepší řešení. Pokud si hráč vlastnící obchod tam udělá plno chestek a ke každé příjde cedulka a obrázek tak to také zvyšuje náročnost. V aktuálním obchodním domě je největší FPS lager cedulka.

Města státy frakce. No nevím byl tu pokus o PVP server, ale neujal se. Ale může to být zajímavé pokud by se pořádali olympiády apd..

Iron/gold farmy. Zakázat určitě né. Poplatek ano. Ale přidal bych nějaké pravidla pro jejich vzhled. Když se podíváš na mojí gold farmu. Ta třeba není vůbec vidět a kdyby nebyla profláknutá tak o ní nikdo nemusí vědět.

pepos
26.01.2015, 09:47
Já musím říci, že wipe by se mi nelíbil, na serveru je spousta nádherných staveb, které je škoda odepsat. Myslím, že mapa je v celkem dobré kondici pokud mohu porovnávat s několika jinými servery. Má mnohaletá zkušenost z hraní je, že nová mapa je stejně vždy za chvíli zanesená nepořádkem, všichni začínají, je potřeba získávat suroviny, věci,... a ne všichni se snaží udržovat mapu co nejhezčí. Dle mého je lepší cesta pravidelné čištění stávající mapy. Vždy při přechodu na novou mapu člověk přichází o kousek své minulosti a to je škoda. Rád se vracím k věcem, co jsem dělal dříve a vylepšuji je. Jsem spíše pro pravidelnou údržbu a čištění. Je myslím spousta hráčů, co by si své okolí byla ochotna uklidit, odstranit staré nepěkné stavby a pod. Vždyť i v reálném světě po sobě musíme uklízet a ne se stále stěhovat.Možná by nebylo špatné, zde vždy uveřejnit co je potřeba zbourat a uklidit a myslím, že by se vždy někdo našel, kdo by to rád udělal, byť jen za materiál, místo pro svou novou resku či pochvalu. Proto jsem pro zachování stávající mapy pokud to jen trochu půjde, určitě je lepší ji jen rozšířit a vyčistit než smazat. Zorg

Flann
31.01.2015, 15:18
Ano jsou zde velice pěkné stavby ale wipe je potřeba z důvodu lagů některé gold a iron farmy nebo-li nějaké auto. farmy celkem sekají mapu i na 500 bloků daleko města by se nechala nevím jak je to s Ender Truhlou jestli se vymažou věci nebo ne ale začátky jsou vždy nejlepší a mít novou mapu no co víc si přát já si tedy wipe přeji sice by nešel server pár dní ale to nikoho nezabije. Prosím fixněte ten problém s 1.8.1 co nejrychleji

-Flann- Přeji příjemný den. :)
PS: Kdy budou resetovány těžební světy? Díky předem za odpověď!

buggy08
01.02.2015, 18:25
Javooooooooooooool, wipe je dolezity vsetkeho je potom lepsie :-D. A si len predstavte tolko blaze spawnerov pre kazdeho a ine :-D. A jak flann hovori tie farmy laguju jak fras treba to a nielen kvoli tomu ze sa chceme zbavit stareho sveta ale aj kvoli tomu lebo 1.8 ma vlastny generator sveta a ked chcete nove surky biomy a moby. Berte wipe ako znovuzrodenie.

PS:Enderdragona mi nechte mam s nim plany bude otrokom muhaha :-D

sargontora
02.02.2015, 14:15
Zeptám se takhle, jde do noveho světa přenést stávající resky hráčů, kteří by o to měli zájem? pokud ano, nemám s tím problém, pokud ne, jsem zásadně proti :)

PS: Coshi proč jsi uzavřel svoji xp farmu?

noriamcraft
02.02.2015, 17:34
Pozrite na to takto..: tiež mám Noriamcraft mesto a poviem vám, že mi chýbať nebude - som optimista s nesklopenou hlavou dole ale pozerám priamo.. Vy máte jediný proti argument, že vám odíde kúsok zo života... z druhej strany budete mat super nový svet, ktorý vám daruje všetko čo potrebujete.. začiatok, ktorý sa pýta už sám -> prešlo by sa na 1.8, čo so sebou prináša množstvo nových možností. Môžete si urobiť evergreen s podobnými stavbami, keď máte za potrebu fanatikého stavania rovnakého slohu, niekedy by sa prejsť muselo aj tak, ak server nechce ostať na laicky povedané na predhistorickej úrovni, tak ho treba modernizovať a renovovať neustále. Ak ste niekto hrali hru "The Sims" alebo "World of Warcraft"... a kopu ďalších podobných hier, ktoré sú stavané na dodatkoch, ktoré časom pribúdali... iste viete, že je viac než dobré akceptovať hru hrou a ísť dopredu ak sa nič nedeje - publikum odchádza a myslím, že je to vidieť. Modernizácia servru prospeje a hlavne server oživí. Patch 1.8 prináša so sebou množstvo nových prospektov, ktoré sú prosperujúce na už existujúcich nemeckých, ale aj ďalších cudzokrajných servroch (môžem potvrdiť - nemecké veľkoservre, ktoré si patch obľúbili).

Coshboyak
03.02.2015, 01:02
PS: Coshi proč jsi uzavřel svoji xp farmu?

Už nejsem moderátor a při převodu residence, kterou jsem měl na staré postavě bylo rozházené nastavení, které si jako hráč nemůžu upravit. Až bude mít čas ingame nějaký moderátor tak mi s tím snad pomůže a otevřu opět všechno a nějaké bonusy :)

Troysl
03.02.2015, 16:02
Už nejsem moderátor a při převodu residence, kterou jsem měl na staré postavě bylo rozházené nastavení, které si jako hráč nemůžu upravit. Až bude mít čas ingame nějaký moderátor tak mi s tím snad pomůže a otevřu opět všechno a nějaké bonusy

O tohle si stačí napsat :). Klidně Ti to udělám.

Palan
03.02.2015, 16:58
Čeká se na verzi 1.8. Ano vyšla již před Vánoci, ale během tohoto měsíce by měl Mojang implementovat do hry možnost změnit si jméno (u origo účtů) což by mohlo přinést další problémy. Proto nechceme pracovat a spouštět něco, co se za měsíc zase změní. Samozřejmě je 1.8 prioritou, ale jak to s ní bude, co půjde, jak to bude se serverem zatím rozhodnuto není.

Flann
05.02.2015, 18:02
No hold vidím to tak že to bude možná další půl rok a to by byl čas hledat nový server.

noriamcraft
06.02.2015, 14:42
Čo tak vytvoriť nejaký modul - z ktorého by sa čerpalo do budúcna (projekt publikovaný na fóru kde by sa spojili hlavy hráčov a AT za tú dobu mám na mysli, zatial, čo sa čaká na 1.8) - púštať sa teraz do niečoho v hre považujem za zbytocnosť -

Čeká se na verzi 1.8.

noriamcraft
28.02.2015, 14:08
Nemohli by sme rokovať o budúcnu, čo áno, čo nie?.. 3týždne to tu už stojí (mám na mysli online chat napr. cez skype). Určite rýchlejšia a efektívnejšia cesta :)