Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Router a více MAC

  1. #1
    Donate Support
    Založen
    26.12.2010
    Příspěvky
    112
    Post Thanks / Like
    Nemesis Cash
    2 197
    Post Thanks / Like
    Last Visited
    23.04.2014 20:45
    Last Active
    06.05.2014 12:06
    Latest Thread
    Router a více MAC
    Vliv na reputaci
    10

    Router a více MAC

    Zdravím, pořídil jsem si Asus WL-520GU, co mě ale zajímá, jestli je možné nastavit následující:
    Síť identifikuje PC podle MAC adresy.
    Doma máme dva PC s unikátní MAC.
    Lze nějak nastavit na tomhle routeru, aby jeden PC šel do sítě s jednou svou MAC a na druhé MAC by byla provozována WiFi z toho routeru? (Kde by byl připojen i ten druhý PC)

    Jde mi o to, že limitace na jednu MAC je 3MB/s ... teď mám nastaveno že vše z domova leze přes jednu MAC, ale kdyby se mi podařilo nějako rozchodit to lepší, tak by jeden PC jel s 3MB/s a celá wifi taky na 3MB/s
    Má někdo zkušenosti s tímhle zvláštním nastavením?

    Napadlo mě ještě před router hodit switch a tam píchnout ten jeden PC a za routerem pak vše ostatní To by mohlo jít, každopádně bez toho switche navíc by to nešlo?
    Naposledy upravil chajak; 16.05.2011 v 18:44.

  2. #2
    Moderátor fora
    Založen
    07.01.2011
    Příspěvky
    3 829
    Post Thanks / Like
    Nemesis Cash
    27 881
    Post Thanks / Like
    Last Visited
    23.04.2019 21:45
    Last Active
    23.04.2019 22:39
    Latest Thread
    zbytočný spam
    Vliv na reputaci
    17
    No obávám se, že takové neastavení není možné, sice to neni úplný low end, ale dost se tomu blíží. Jinak ty máš na lince limit 3MB/s / MAC ? Pokud jo, možná by se to dalo řešit swichem, ale v takovém případě by ten jeden PC musel mít kvalitní zabezpečení, protože by byl připojen přímo do internetu. (pokud teda chápu správně tvojí otázku a do bytu ti vede síťovka.

  3. #3
    Donate Support
    Založen
    26.12.2010
    Příspěvky
    112
    Post Thanks / Like
    Nemesis Cash
    2 197
    Post Thanks / Like
    Last Visited
    23.04.2014 20:45
    Last Active
    06.05.2014 12:06
    Latest Thread
    Router a více MAC
    Vliv na reputaci
    10
    Nakonec vyřešeno předsazeným switchem Od switche jde net na jeden PC a router tvářící se jako druhej PC. Bohužel tenhle router má jen jeden WAN port, takže je nemožné dát na jeden interface 2MAC a softově to taky neumí

    Do bytu nám jde jeden kabel, ale máme registrované 2PC, tyto PC jsou jednoznačně identifikovatelné podle MAC, pokud oba strčím za router, tak obě MAC nevyužiju .)

  4. #4
    Moderátor fora
    Založen
    07.01.2011
    Příspěvky
    3 829
    Post Thanks / Like
    Nemesis Cash
    27 881
    Post Thanks / Like
    Last Visited
    23.04.2019 21:45
    Last Active
    23.04.2019 22:39
    Latest Thread
    zbytočný spam
    Vliv na reputaci
    17
    jo tak to je přesně to co jsem myslel No vida, aspoň je vidět, že nemluvím do větru

  5. #5
    Avatar uživatele The_Odik
    Založen
    26.12.2010
    Příspěvky
    674
    Post Thanks / Like
    Nemesis Cash
    4 325
    Post Thanks / Like
    Last Visited
    27.06.2017 09:48
    Last Active
    14.08.2017 22:39
    Latest Thread
    Aukce
    Vliv na reputaci
    13
    Pozdě, ale co už Jde to i bez toho switche... do routeru bych hodil openwrt a tam už se dá nastavit cokoliv, včetně mrtě virtuálních síťovek na jednu fyzickou
    Likes Jind, Snajl liked this post

  6. #6
    Moderátor fora
    Založen
    07.01.2011
    Příspěvky
    3 829
    Post Thanks / Like
    Nemesis Cash
    27 881
    Post Thanks / Like
    Last Visited
    23.04.2019 21:45
    Last Active
    23.04.2019 22:39
    Latest Thread
    zbytočný spam
    Vliv na reputaci
    17
    No vida...ani mě nenapadlo, že by se do tohohle routeru dalo dostat něco chytřejšího

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •