darkover: S tím bych úplně nesouhlasil. Za prvé ToCko se tolik nechodí a za druhé, aby člověk získal odpovídající hodnotu GS (většinou chtějí 5,3 5,4K+) tak tam musí leda tak s PvP gearem. Za třetí bude tě jako PvE hráče bavit hra, když si zajdeš jeden raid týdně?
Wutlol: Tož já také kouknul na videa, když jsem šel před týdnem poprvé ICC, abych věděl, co dělat (moc hezky jsou udělané ty na stránkách anathema), přijde mi to jako naprostý základ + addony na PVE. Ani ve snu by mne nenapadlo, že někdo může být natolik dutý, že by nepochopil taktiku na bosse, když by se mu řekla v TS. (Omlouvám se, ale mám zkušenosti pouze z EQ a tam jsem sám organizoval WR do Ulduaru s lidma, který neměli odpovídající GS a až na pár wipů (kvůli slabé DMG a následovném enrage) to vždy bylo v pohodě.)
Almarell: Chceš tedy říci, že na Anathemě v současnosti působí takoví antitalenti? No koukám, doba se změnila. Ale není to neřešitelné, jak jsem zmínil organizované raidy by to částečně vyřešily, přinejmenším pro určitou skupinu hráčů, kteří by se opravdu chtěli zlepšovat.
Hades: Docela s tebou souhlasím. Když si lidi postavu nevyexpí, tak k ní nemají takový vztah. Samozřejmě při expení se člověk více či méně naučí ovládat danou postavu (classu). Souhlasím, že aukce postav není úplně dobrý nápad pro hru jako takvou. Ale musím zmínit, že server není můj, ani tvůj a vlastně my do jeho fungování nemáme moc co povídat, jelikož nikdo z nás server pravidelně finančně nepodporuje (omlouvám se výjimkám, ale mám na mysli systém placení na offi). Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat (JC).
Wipe není úplně špatný nápad, ale je to krok do prázdna. Dopadne to dobře, po roce dvou bude stav stejný jako dnes možná horší. Dopadne to špatně...
Pandy by zase přinesly spoustu problémů a výsledek by byl také nejistý. Podle mne je řešení vymyslet něco, čím se server bude naprosto odlišovat od konkurence (Já jakožto PvE hráč bych třeba rád viděl ty organizované raidy a mohly by se chodit i instance ze starších datadisků). Upřímně to GM nemájí lehké, o to větší obdiv jim patří.