Čaute, tak zapojím sa aj ja do diskusie nech máte čo čítať.:stastny:
Začnem asi od nového core, lebo to je asi momentálne najdôležitejšia téma a je tŕňom v oku viacerých hráčov.
Opíšem vám najprv situáciu ako to vyzeralo pred novým core niekedy v novembri a začiatkom decembra minulého roku, predtým než ste nahodili nové core. U nás v guilde to vyzeralo úplne krásne, každý deň sa chodilo viacej raidov za deň nebol problém s 10-man a občas sa podarilo zložiť aj 25-ku, bolo to úplne fajnové, logovalo dostatok ľudí a proste veľa srandy a radosť hrať.
Naraz čítam na stránkach Anathemy bude sa nahadzovať nové core, tak kukám čo to je zač a čítam o tom na fórku a celkom fajné veci popísané, že všetko pôjde lepšie a čo všetko sa spraví, tak som si aj povedal, že to bude iná pecka a paráda keď to nahodia.
No a teraz už je tu nové core skoro dva mesiace a jediné slovo, čo ma napadá, keď sa povie nové core na anatheme je jeden veľký bullshit. Pre mňa a aj niektorých daľších hlavne kamošov z guildy, to bola ta povestná posledná kvapka čo sme od Anathema company dostali. Jak som sa proste tešil na to nové core, jak to bude super a vy ste nahodili takúto hrúzu. Rozoberem to podrobnejšie. Napríklad tie nové prepočty ako dobre uznal som aj sám, že to na starom core neboli blizz rate (lebo teraz sa pomaly nedajú nazbierať niektoré capy napr. armor alebo v dmg točím o pár čísel menej), ale dobre povedal som si to sa dá prekusnúť a obhájili ste si to, že proste budú blizz raty a aby to bolo čo najviac blizz. Aj keď sa prikláňam k názoru, že robiť z anathemy blizz ste mali ako to už niekto povedal pred dvoma troma rokmi alebo úplne na začiatku.
A keď sa na to teraz pozriem tak je v hre dosť vecí, ktoré si myslím, že v blizz nemajú čo robiť, ale nevadí.
Čo je však najväčší problém, ktorý sa vyskytol, je ten, že veci, ktoré fungovali na starom core (nikto neriešil, či podľa blizz alebo nie), teraz proste nefungujú a to je najväčší kameň úrazu, jednoducho zobrali ste hráčom to načo boli zvyknutí. Ja som čakal že nové core bude proste akýsi upgrade a všetko pôjde ešte lepšie, vymakanejšie ako doteraz, a budú tu určité nové veci a prínosy do hry, a nie že narobíte z funkčných vecí bugy, a poserete to, čo tu doposiaľ išlo. To si ten blizz možete strčiť viete kam keď väčšina základných raidov a iných vecí funguje štýlom, vymysli a vynájdi sa z bugov alebo napiš GM-ku inak to nedáme. No skúšal som aj čakat (predsa trpezlivosť ruže prináša), že hádam to opravíte čím skôr a bude to fungovať a budú sa chodiť raidy ako na starom core, ale kde stále je veľa vecí neopravených a veľa ľudí sem prestalo chodiť kvôli tomu. Nuž tak aj ja som učinil krok, že radsej pôjdem vyskúšať iný datadisk ku vašej konkurencii, ako tu reportovať bugy a čakať a trápiť sa a modliť sa a neviem čo. Keď budem optimista možno za takého pol roka si ten server opravíte na váš blizz neviem čo a potom si to môžete zahrať s GM-kami a developermi, lebo budete asi jediný kto tu zostane. Myslím si, že takéto nové core bol dosť špatný krok a radšej ste to mohli nechať dožívať ten server na starom a pokúšať sa opraviť niečo tam alebo radšej počkať a nahodiť to nové v oveľa lepšej kondicií a nie toto čo ste spustili teraz. Nič menej si myslím, že tento server už má svoj osud už spečatený a vy ste takej situácií, že nemôže byť ani wipe ani spátky staré core a nepomôže ani keď sa budete stavať na hlavu a vymýšlať všelijaké guild hausy a CFRDF, CFBG a iné srandy, takto proste len posúvate ten povestný GAME OVER.
Ale len aby som nehejtoval a pozdvihol aj nejakú kladnú stránku, čo som si všimol. Tak takto, všetci tu o tom šuškáte a neviem čo ja to poviem otvorene. Dúfam a pevne verím, že niekedy v blizkej budúcnosti budete jeden z prvých serverov v CZ a SK spúštať Mist of Pandaria datadisk (aj keď to nebol možno populárny a úspešný datadisk) myslím, že pokiaľ ho spravíte na slušnej úrovni, tak tí ľudia si to proste prídu vyskušať a je len na vas ako dobre to spravite a využijete. Verim že si z wotlk a mojej obľúbenej Anathemy zoberiete ponaučenie a pozriete sa na všetky kroky (dobre aj zle), ktoré ste vykonali na anatheme a poučíte sa, lebo tak ako ste z Anathemu ohlodali až do dnešnej podoby to Vám poviem klobúk dole.
Takže holt, majte sa tu krásne a žite štastne. PEACE!