-
Asi prvý krát čo prišiel Fifinka s normálnym a konštruktívnym nápadom.
Vždy som stál za názorom, že jedine server, ktorý sa bude čo najviac podobať blizzu má nejaký potenciál na úspech. Tieto šance podoby na blizz už má AN dávno za sebou, takže teraz už len ostáva pokračovať v ceste fun a vymýšlať nové nápady. To či písal Fifinka nie je zlý nápad, neviem či je to tu na wotlku možné, ale na jednom nemenovanom ice serveri to majú ošefované tak, že hneď pri vstupe do instancie je NPC, ktoré vás presunie pod textúry pôvodného raidu, kde developeri naspawnovali nový custom raid (budovy, objekty, elity, bossov) a na worlde sa tieto raidy skladajú častejšie ako blizz raidy. Možno by sa to uchytilo aj tu.
To, že tu je slabá ekonomika (podľa toho čo ste tu písali som pochopil že každý má aj goldy aj surky a nikto nekupuje) by sa dalo zlepšiť zavedením jednoduchej lotérie - naspawnujete niekde NPC ktoré bude predávať za cca 50 goldov tickety, raz týždenne prebehne losovanie a výherca dostane pár tisíc goldov. Čím viac ticketov tým väčšia šanca na win. Tým sa zníži celkový majetok goldov na serveri.
Ďalej môžete donútiť ľudí tie surky míňať - premena napr. titansteelov, arctic furov, gemov atď za player heady, AC.
-
Nevim jak jsou na tom Hvezdicky ohledne PvE ale funkcnost PvP je tam stejna jako tady... takze hadam ze tam taha lidi pve a podle toho stavu PvP co jsem tam ted koukal a trochu zkusil to tak bude :)
-
Ak sa nemýlim tak na Gigafune teraz nasadili wotlk. To už nech povolia transfer na gigafun ak chce niekto hrať až také funko. Nápad je to síce možno fajn ale mám pocit že hráči čo tu sú, majú radi wotlk taký aký je a radšej ocenia plne funkčné inštancie, ako fun inštancie navyše. Najviac to tu pokazila aukcia postáv a všemožné balíčky za NC. Myslím že tu už si naozaj treba položiť otázku či chcete spraviť niečo pre starých hráčov a zabrániť tomu aby vám utiekli, alebo spraviť niečo, čo sem priláka nových hráčov za cenu toho, že pravdepodobne prídete o starú komunitu.
-
Taky přispěju svojí troškou do mlýna. Pro ušetření nervů a času můžete začít číst rovnou pod pomlčkami.
Hraji zde od doby M&M, původně ještě na EQ, než šlo do kytek. Pamatujete srazy projektu? Bohužel, původní generace hráčů je již nenávratně pryč, prostě za ta léta odrostla, vystudovala, dospěla. Někteří sice vytrvali jako já, ale část lidí odešla za dalšímy datadisky, dalším se prostě wow jako takové už obehrálo. Doba, kdy projekt uživil s přehledem několik serverů je prostě pryč. Hráče, kteří tu zůstali bych rozdělil do několika skupin:
1. Dlouholetí hráči, kteří si zde za ta léta našli přátele, které často znají i v reálu (ač je dělí i několi stovek kilometrů) a kteří zde budou hrát dokud to půjde. Většinou jsou spolu v guildě a pokud se z výše uvedených důvodů guilda oslabuje či rozpadá, přechází do další guildy společně a po dlouhé úvaze. Většinou jde o bezproblémové lidi. Tohoto jsem svědkem na projektu již několik let. A tuto skupinu hráčů považuji za perspektivní pro server.
2. Blbečky co něco umí a trolí nováčky, nebo si honí ego na první skupině, kterou úspěšně otravují. Případně už je ani nebaví hrát normálně a zkoušejí co jim projde, jak kde co bugnout a podobně. Tady žádnou perspektivu nevidím a je třeba se jim bránit.
3. Blbečci co neumí ani málo a otravujou život všem.
4. Nováčci. Ti zde mají těžkou pozici. První skupina je odmítá pro nezkušenost a druhé dvě jim akorát pijou krev. Pokud nenarazí na někoho, kdo se jim pověnuje, nebo zde již nemají někoho známého, většinou odejdou jinam, nebo se na wowko vykašlou. Tato skupina je také pro server perspektivní.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tedy otázka zní co udělat pro první a druhou skupinu.
Já bych AN jak leží a běží zamrazil a na nějaký čas uložil hezky někam k ledu a vyzkoušel následující:
Pustit celý server od začatku.
Každý by měl jen svůj acc, s postavami na 1 lvl a stejnými nicky a stejnou guildou co teď.
Nechal bych, aby měla většina hráčů čas dosáhnout potřebného lvl a teprve pak bych podle předem známého časového plánu otvíral instance tak, jak jdou za sebou.
Zase bylo o co hrát, možnost získat tituly PvE, které nyní nemáte šanci získat, protože už je získal někdo před pěti lety a pod.
PvP by také bylo zajímavější. Ať už arénky, či battlegroundy.
VIP bych zásadně omezil. žádný gear, žádné itemy, žádné emblémy. Pouze příkazy a max. opravy gratis + možná něco co mě teď nenapadá, ale nijak zásadně to neovlivňuje hru a hratelnost.
Všichni by měli stejné podmínky. Jednoduššeji by se nechali ohlídat blbečci, protože na začátku jsou všechny prudší výkyvy lépe dohledatelné.
Developeři by získali čas na opravy a skriptování.
Prvořadé by bylo opravení abilit a přepočtů u class, poté pve a pvp instance a až poté nějaké questy a achievy.
Třeba mě sežerte, ale pokud to takhle půjde dál, stejně dříve, nebo později přijdete o všechno, co jste tu za ta léta nahráli. Jind ani nikdo jiný vám vaše hraní platit nebude. Pokud nebude populace, nebudou chechtáky ani z reklamy, ani z VIP. Nebude love, vytáhne se to ze zásuvky a šlus.
Snad se mi podařilo sdělit to podstatné a pokud melu páté přes deváté, tak se omlouvám, ale jsem ko a navíc mi došly cigarety a cola :-)
Pro rýpaly: je mi 33let, wow hraju pro zábavu po práci pokud je čas a výhod vip jsem hojně využíval.
Tak a teď mě můžete začít cupovat :D
-
Start od 1 levelu by neuneslo 80 % serveru, podobný návrh jsem už s Raikinem řešil.
Většina populace by nenávratně odešla pokud by přišli o své postavy.
-
Taky bych si dal ještě wotlk od začátku, ale u ostatních by to dopadlo asi takto : Lidi kterým záleží na jejich charrech, které nějaký ten rok dělali by obětovali těch pár Kč za převod ke konkurenci (jistě víte kam :P), odešli by na jiný datadisk (s největší pravděpodobností na cata) kde by si udělali svůj nový začátek, přestanou s wow úplně (důvod: např. nedostatek času na expení, progressování), takže by tady zůstala ještě menší komunita dejme tomu cca o 100 lidech (z mého pohledu nehratelný).
Ale zase by tu byla šance na přilákání nových lidí ( teď otázka kolik :) .. ).
-
Nemyslel jsem to jako definitivní řešení, tedy pokud by se to nechytlo, spíš jen jako zajímavou mezihru. Dle mého názoru by se hodně lidí chytlo. Kdo by se nechytl, mohl by být nápomocen na původní An jako tester a pomáhat s odlazováním. Na webu bych například vytvořil síň slávy, kde by byli tito hráči jmenováni+jejich zásluhy. Nepodceňoval bych to, je tu plno hráčů. kteří pomohou svému serveru. Stačilo by vyhlásit rekrutaci testerů, nemusí být ultra schopní, důležité je dobře rozdělit úkoly tak, aby se každý mohl zapojit. Jde o to lidi podpořit, dát jim pocit, že jsou pro server potřební a užiteční.
Kašlete na klasické eventy, jako event se nechá použít test instance, charů, arén. Bude to znít podivně, ale i lidi s potencionálním sklonem bugovat jsou užiteční. Každý má své místo, jen je potřeba využít schopností všech ve prospěch serveru. Z mých slov může vyplývat, že herním mechanikám, přepočtům, skriptování a dalším věcem úplně nerozumím a ano je to pravda, kdybych tomu všemu rozuměl a uměl to bezchybně, založím si vlastní server a bylo by to top freečko. Ale naštěstí je tu dost lidí, kteří zde takové schopnosti mají a je tu podle mě i dost lidí, kteří jsou ochotni pomoci. Jak řekl Werich: "Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady dovedeme moc"
-
Hlavne treba spravit ostvetu na server... Nove core je fajn, ale je zbytocne kedze ludia mimo sveta Nemesis ani netusia o nom.
Je mi jasne ze zisk s reklamy od googlu a donate systemu idu do na prevadzku serveru + provizia pre Vas. Preto platena reklama asi neprichadza do uvahy.
Ale napriklad vela mladych ludi zaklada rozne stranky kde by mohli uverejnit linky, banner ci iny odkaz na Vas server. Ze to budu ludia robit bez zisku ci odmeny je naivne si mysliet.
Preto navrhujem:
Ako pozeram mate aj celkomm slusnych web programatorov, ktory by mohli spravit jednoduchy reklamny system pre uzivatelov ktory chcu podporit server, ale aj ziskat volaku odmenu za to.
Napriklad za 100 unikatnych IP (aby si sami sebe neklikali) odmena 1-5NC, NC Vas nestoja nic a ludia budu motivovany. Po 100 unikatnychh IP adries automaticky pripisanie NC na ucet.
Tak isto povecme po 2 tyzdnoch by sa znova IP adresa pripocitala ako unikatka, nakolko verejnych IP ma malo ludi. Preto po dvoch tyzdnoch by sa znovu pripocitala IP ako unikatna aj ked uz pred tym bol z nej klik na odkaz.
Alebo nieco podobne, pointa je v tom rozbehnut reklamu. Kedze chechtaky nie su, tak aspon skusit tento system... za pokus nic nedate
-
Chci se zeptat, jeslti máte v plánu něco na oživení populace, protože stav nyní je kritický za Alianci. Abych nebyl schopný ve středu dobrat 5lidí na ICC 25HC a ve čtvrtek složit ICC 25N s worldem je podle mě stav, když už opravdu nemá cenu logovat. Jediné co mě napadá, je spojit obě frakce, aby se mohli invovat do guild a do part/raidů a udělat jeden world, jelikož Horda prý ještě jakž takž funguje. Někteří by to mohli hatovat, ale stav na Alianci je opravdu nehratelný z hlediska pve.
PS: Prosím komentáře typu migruj na hordu nepsat.
-
ano, je to jedine vychodisko... i za cenu toho, ze budete FUN server