Nieje to tak dávno čo tu bol wipe goldov a emblémov bez varovania a veľa ľudí pre tento krok prestalo hrať.
Printable View
Ty sa zamysli. Server má hráčom veci ponúkať a nie brať na základe toho, že chcú zachraňovať situácie ale možno je to len môj názor. Vravím o wipe ktorý bol kvôli bugerom a bol preto bez varovania lenže doplatili na to hlavne poctiví hráči lebo ani nestihli utratiť na to, na čo podaktori šetrili tie platidlá. Teraz sa tu navrhuje wipe kvoli ekonomike čo ak by náhodou bolo (čo ale vraj nebude), tak ak má vedenie v sebe kúsok slušnosti, hráčom aspoň oznámi skôr ako podnikne tak závažný krok.
Samozřejmě, že wipe nemá cenu dokud nevymyslí nějakou novou motivaci pro hráče, až pak to teprv připadá v úvahu, nemusíš se bát o své uctívané postavy... absolutně nemám proč se zamyslet ;) A pokud něco takovýho jako wipe bude, tak to určitě oznámí, v první řadě je vždy informovanost..
so calm down
Ja nemám žiadne uctievané postavy :) Ostal mi main ale goldy a iné veci neškrečkujem takže je mi to tak päť či zas wipnu goldy alebo ne. Ja som len podotkla že posledny wipe goldov mal za následok úbytok hráčov a veci v aukcii boli len drahšie lebo ľudia hrabali späť čo stratili. A ekonomiku to nijak nezlepšilo. A bolo to viac menej reakcia na tých vyššie, ktorí tu takýto wipe navrhujú...
no wipe neni potreba vzdyt prece jdou zavrit instance ... jde znemoznit nasazeni gearu ale naco bude te bavit farmit honory aby sis koupil deadly eq a nemohl nosit svuj krasny (koupeny) char s 5/5 WF :D se shadowmournou ?
a nebo
chodit RDF -> naxx->uld atd a nemoct nasadit svuj vysneny Full Icc25hc+RS25hc gear se shm jen aby tu nejake procento melo co delat ? zamyslete se
Udržení populace v této fázi je poměrně oříšek.
>inb4 cpt. obvious
Serverová část
Tuto část spravují developeři/admin. GM a hráči pracují pouze s výsledkem jejich práce.
Aby fungovala správně, je potřeba:
-Dostatek developerů
-Stabilita
-Funkčnost class a světa (Classy > Dungeony = BG = Areny => Raidy > Questy)
-Content pro hráče
Komunitní část
Tuto část spravují GM a využívají hráči.
Aby fungovala správně, je potřeba:
-Motivace ke hraní (content)
-Interakce mezi hráči
-Noví hráči
-Zdravý vztah mezi GM a hráči
-Komunikace mezi vedením a GM
Už jsem hodně dlouho nehrál, ale budu věřit OP, když mi říkal, že je server zabugovanej ale stabilní.
Scenaria:
Pujde to jako doteď a budou pouze nahazovány opravy: Populace bude dál klesat, protože není co dělat - chybí content pro hráče
Wipe postav v současném stavu: Všichni lidi, které tu drží jen jejich vymazlená postava okamžitě odejdou - chybí motivace ke hraní
Wipe equipu v současném stavu: Spousta lidí odejde když si uvědomí, že budou jen znova dělat co už dělali - chybí motivace ke hraní
Vytvoří se nová měna, přidají se zpět GH: Pár lidí se vrátí, chvíli si vyhraje, populace bude dál klesat - není jak zaujmout nové hráče
Přejde se na nový doplněk: Ne, že bych podceňoval AN devy, ale celý doplněk je opravdu hodně práce, navíc část komunity chce WotLK - chybí serverová část včas
Přetrvá nepřátelství mezi hráči a GM: Chování mezi GM a hráči ovlivňuje lidi, zvlášť když je to veřejné (world,GM atd.) - rozvrací komunitu
Dírou v časoprostoru se přivalí moře schopných eventerů: Lidi požadují smysluplné odměny - chybí motivace ke hraní
Co s tím?
Když se vyřeší jeden problém, zabijí server jiný. Takže by možná bylo nejlepší udělat #YOLO změnu, co server buď zachrání, nebo položí.
Ale jakou, pokud je wipe postav i equipu nepřijatelný?
Zvýšit level cap, ovšem s tím by bylo nutno udělat masivní změny v jádře a poté vytvořit spoustu contentu pro levelování a nový endgame. Napsat vlastní příběh. - chybí developeři
Vytvořit novou zónu, která by obsahovala world bosse, daily questy a další věci(PvP zóna), které by lidi mohli dělat a byla by tak těžká, že by nic nešlo usólovat. Odměnou by mohly být věci do GH, nová měna, custom gear...- není jak zaujmout nové hráče, custom gear nejspíš nemožný kvůli limitacím core, pravděpodobně chybí developeři
Vytvořit ve hře level down-scaling. Veteráni by mohli hrát s novými hráči tím, že by se příkazem snížili na jejich level a dostávali by za společné hraní novou speciální měnu. - pravděpodobně nemožné kvůli limitacím core
Vytvořit custom instance pro PvE a PvP. - pravděpodobně nemožné kvůli limitacím core
No, aspoň jsem to zkusil.
EDIT:
Levelování 1-80 už všichni znají nazpaměť. A podle mého ti, co ho neznají o moc nepřijdou. Kdyby byla startovní čára 80, zmizela by tím velká část bariéry pro příchozí hráče a mnoho zón by šlo využít pro jiné účely bez použití fázování. Otázka znovu je, jestli je to technicky možné, jestli na to jsou developeři a jestli je to dobrý nápad.
Zas raz dokazuješ, že presvedčiť ťa na post spolu-eventera pred pár rokmi bol môj najväčší úspech ^^ je fajn občas naraziť na tomto fóre na príspevok človeka, ktorý to má v hlave usporiadané...
Abandonation
Jelikož je situace na AN kritická a konkurence je veliká , napadá mě něco co se asi většině líbit nebude.
Většina lidí když si chce zahrát wotlk jde stejně na "hvězdičky" , páč funguje a hlavně má reklamy všude...
Co udělat u AN krok razantním směrem a to udělat z AN Wotlk Fun něco jako je GGF ?
Dungeony na a raidy na low levelech se stejně (dle mě) nechodí , maximálně lowku protáhnete a to je tak vše... Co tyto raidy a dungeony boostnout ? Například MC dát na podobnou úroveň jako toc BWL zase jako Togc a podobně ? Vše upravit zvednout level cap prostě udělat pravý nefalšovaný fun server který už stejně an v malé míře je...
Stejně ať si to vezmete tak či onak, stejně budou lidé ubívat a naláká je jen nová zábava, ta bohužel na wotlku kde LK 25 heroic už většina zabila moc nehrozí, pokuď se nepřidá něco víc... a po icc a RS logicky následuje cata a ten je zamítnut a lidé ho nechtějí.
Děkuji za pozornost a své útoky na mou osobu si nechte, urážky od freečkařů mě opravdu netrápí.
GGF si mozes hrat na tom svojom ofiku