Zobrazit v plné verzi : Android - pokec
Sylvaneya
16.02.2011, 11:05
Tak, vidím, že tu pribudli nové sekcie, využijem toho.
Chcem sa spýtať, aký telefón, android, popr. android version v ňom máte?
Osobne mám SE Xperia X10i, update 2.1 Éclair (najnovší update od SE)
-root
-drobné úpravy v bootovaní
-čakám, kým spojazdní FreeX10i cam-recorder a updatujem na custom Rom FreeX10i 2.2.1 - Froyo.
+ Źákladná plocha - http://i54.tinypic.com/259zitz.jpg
Tak, čo máte vy?
Ahoj, HTC Desire HD (výhra v soutěži Čj :D)
Android : 2.2.1
- bez rootu
- bez bootingu
Plochu bych dal ale nevím jak jí vyfotit + mám nevhodnou tapetu :D
Sylvaneya
16.02.2011, 12:08
K foteniu potrebuješ root a aplikáciu
Shootme - http://www.mediafire.com/?5y474yv6d3c9zv0
mel jsem Samsung Galaxy spica
FW - 2.1 official
potom jsem presel na Nokii E52 a jsem nadmiru spokojen :)
Jen takova otazka. Do budoucna se asi neplanuje nedotykovy android co? Cetl nekdo neco vice k tomuto tematu?
Nedotykový ? Myslím si že asi né, jelikož je více telefonů s dotykovým displejem ... a Androidu by se to nevyplatilo ...
Sylvaneya
16.02.2011, 12:57
Teraz už všetky mobily výrabajú s dot. displayom
Jediné plusy sú qwerty klávesy ako (najnovšie) - Motorola Pro (http://www.mojandroid.sk/android-telefony/mwc-2011-predstavujeme-motorola-pro) , htc chacha (http://www.mojandroid.sk/novinky/mwc-2011-predstavujeme-htc-chacha) alebo Sony Ericsson Xperia Pro (http://www.mojandroid.sk/novinky/mwc-2011predstavujeme-sony-xperia-pro)
edit : Google Android je určený IBA pre dotykové telefóny.
Sylvaneya
16.02.2011, 13:24
A chcel by som upozorniť na svetový mobilný kongres v barcelone (MWC 2011) , ktorý trvá od 14.2. - 17.2.
Výrobcovia predstavili svoje najnovšie smartfóny na trhu
htc :
htc desire s
htc wildfire s
htc incredible s
htc chaca
htc salsa
htc flyer - tablet
samsung :
galaxy s2
galaxy mini
galaxy gio
galaxy fit
galaxy ace
galaxy tab II - tablet
sony ericsson :
xperia arc
xperia neo
xperia pro
xperia play
motorola :
atrix 4g
pro
xoom - tablet
lg :
optimus 3D
optimus Pad - tablet (G-slate)
Ďalej bol predstavený Google Android 2.4 - Gingerbread
- je v podst. rovnaký ako 2.3, len má pár vyladení a vylepšení a podporuje aplikácie, kt. využívajú dual-core.
Ano, už se o tom mluvilo že nový 2.3 podporuje dual-core. Dokonce (Samsung?) udělal telefon právě s Dual-corem a velkou škálu příslušenství (myš, klávesnice etc.) Myslím si že notebooky, nahradí PDA s velkým procesorem. A chtěl jsem jet, ale nebyly finance. .. :)
Ja mám HTC Desire, super mobil akurát že sa mi občas sám od seba reštartuje. Napr. keď mi niekto volá alebo si pustím hudbu (najčastejšie). Skúšal som aj aktualizovať soft a obnovovať továrne dáta ale nepomohlo.
Skúšal som aj googliť, maybe I am blind ale nikde nič alebo bez odpovede. Nevie niekto čo s tým?
Sylvaneya
16.02.2011, 23:26
http://androidforum.cz/post131189.html
ja som "vygooglil" skus si to precitat :).
edit :
Root/bez ? Verze OS ?
Desire nemá root tuším, teda, 2.2.1 Froyo official nemá.
Mobil sa mi určite neprehrieva, skúšal som spustiť xy aplikaci aby som ho zaťažil čo najviac a fungoval. On sa mi vypne a zapne hlavne vtedy keď mi niekto volá (alebo volám ja, čo mi riadne vadí) alebo keď si zapnem hudbu a to môže byť vonku aj -10. Neviete čím by to ešte mohlo byť? Reklamáciu berem ako poslednú možnosť:/
Verze systému Android:
2.2
Číslo software:
2.10.405.2
Verze jádra:
2.6.32.15-g6a358a9
Sylvaneya
17.02.2011, 00:40
Nikdy som sa s tým nestretol, takže moc ti s tým nepomôžem. Byť mnou, tak idem to dať reklamovať, nech to mám čo najskôr doma funkčné a v poriadku.
Len je tu problém s tými reklamáciami, spolužiak si dal Desire do opravy, pretože sa mu rozšrotila Wifi na mobile (nešlo mu na nič pripojiť) a pred prázdninami to ešte nemal a to boli už tuším 3 - 4 týždne.
Maj na to 30 dní...a pokud to nestihnou...můžeš požadovat vrácení plné ceny,na kterou máš nárok...tzn pokud ho nemaj 29tej den...jít tam 30tej den ráno :) a požadovat penínze....sice maj povinnost ti je dát až 31. den ale neví to.. :)
Mám galaxy GTI-9000
SMS nic moc (full dotykáč)
Slabá GPS
Slabá baterie
Skype nejde připojit ani na chat.
Sylvaneya
17.02.2011, 18:13
Ako nejde pripojiť na chat ?Mne to na Xperii funguje perfekne.
K tej batérii....akú máš? ja mám 1500 mAh a výdrž pri "vysokom" používaní je zhruba 15 hod. a keď ho moc nepoužívam aj 1,5-2 dni.
GPS nepoužívam, neoplatí sa to, kedže pomali všetky tieto mobily majú nachuja zisťovanie polohy.
Sms - nevieš na tom písať ? Vyskúšaj Smartkeyboard pro (môžem ti hodiť link na down, pokiaľ nechceš kupovať) a nastav si tam veľkosť tlačítok, mne sa na tej klávese píše super. :)
(screen ako ukážka - http://i56.tinypic.com/jpis1t.jpg)
Ten skype mi běží taky super :) Baterku mám taky slabou, ale nemohu si stěžovat, mám velký displej a dost žere :) K té klávesnici, já jsem zvyklej na Apple klávesnici takže se přeučuju :) GPS mi běží nádherně :) ale málo podrobné mapy :(
Hrůůša.
Sylvaneya
17.02.2011, 18:20
Vyhoda najnovsich telefonov s novymi google maps
Tie su velmi podrobne a velmi sa mi pacia :).
No, mapy jsou dobré, ale dlouho trvá načítaní ... ale zase nemohu po telefonu chtít rychlost jako klasická GPSka :)
Když tak čtu co vám na tom nejde pod nos tak jsem čím dál radši že mam nokii :D
já mám HTC Dream (starší kousek, ale stačí), aktuálně v opravě :D
ofiko rom 1.6 ( až mi přijde, plánuju přechod na Yoshi's Ginger(2.3.2))
Nokie jsou na mě moc poruchové :(
Hrůůša.
mě zatim drží, navigace naskakuje rychle, celý to funguje rychle, splňuje to přesně to co potřebuju :D a to jsem ji původně nechtěl :D
Sylvaneya
17.02.2011, 22:11
A čo za nokiu máš ? C6? E7?
:D chvilka napětí 5800 :D žádnej high end :D
Sylvaneya
17.02.2011, 22:26
Najlepší dotykový hudobný telefón na trhu (bez srandy).
jo? já ho koupil za litr :D
Sylvaneya
17.02.2011, 22:32
so SE w995 najlepšie prehráva hudbu :)
Dobrá cena ^^
Nokie jsem taky vystřídal hlavně tedy X-Press music :) 5300 a teď někde v šuplíku se válí 5610 v černé :) v 53ce jsem oddělal základovku a u 5610tky jsem prostřelil šípem displej :D Nesmát se ! :)
Hrůůša.
to jo i s 8GB kartou a spoustou placených aplikací :D
Cena je to libová, ale jdem trochu OT :)
To teda...založim si topic :D
Sylvaneya
17.02.2011, 23:29
Pokiaľ budete potrebovať zohnať nejakú APP / Game (aj platené) povecte mi typ mobilu a ja sa ju Vám pokusím zohnať (popr. aj SD data k danym games a k danym mobilom) tak ma kontaktujte skrz SZ (PM).
Tady tě pozastavim, pravidlo zní jasně ŽÁDNÝ WAREZ !
Hruusa
jojo, ale Pm nejsou kontrolovány :D
Sylvaneya
18.02.2011, 14:42
Tady tě pozastavim, pravidlo zní jasně ŽÁDNÝ WAREZ !
Hruusa
kto hovorí o "VEREJNOM" wareze ? :)
Veřejný, neveřejný ! Nabízíš tu Warez, od toho tu máš na netu jiná fora ;)
Hrůůša
Pánové už máte někdo Gingerbread z nějaké neoficiální ROM ? Zkušenosti ? jak jsem psal, plánuju přejít a nevím jestli má cenu dávat 2.3 nebo stačí 2.2
Sylvaneya
19.02.2011, 02:12
Kedže na Gingerbread-e veľa vecí ešte nefunguje (aspoň pre moj phone) tak mám Froyo (FreeX10 beta4). Dneska som updatoval a v pondelok skúsim Quadrant Standart app, že koľko dám MFLOPS (tuším, tak sa to píše).
podle me je na 2.3 jeste brzo az se vychytaji mouchy... :D na XDA foru se da sledovat jak jde vyvoj... jeste ze mam desire a budu mit update od vyrobce sice tak v cervenci, ale bude :D oficialne potvridili na MWC
:D
http://usingapple.com/wp-content/uploads/2010/11/comics-iphone-vs-android-vs-blackberry.jpeg
Sylvaneya
22.02.2011, 16:48
Linpack & Benchmark Se Xperia X10i FreeX10 2.2.1 Froyo.
http://i56.tinypic.com/2gvvgc8.jpg - Benchmark
http://i51.tinypic.com/1z1bcso.jpg - Linpack
Vodafone 845, rootnutý.
Předpokládám, že se teď většina z vás směje :)
Nicméně je to jeden z nejlepších telefonů, který sem kdy měl možnost vyzkoušet. Myslím to vážně. Vypadá hezky (reálně lépe než na obrázcích), vydrží dlouho, JE MALÝ (což mě hodně vadí u highend telefonů, že jsou moc velké). A co je nejlepší - že kromě 3D her na tomto telefonu za sranda cenu 2700 funguje uplně všechno co na jiných androidích telefonech ... a má GPS, kompas, accelerometer, optický touchpad... díky ti Huawei :D
Kdybych si měl znovu koupit, zase si vyberu tenhle. Zároveň bych ho klidně i doporučil dále.
Sylvaneya
25.02.2011, 20:39
uz je aj 945 nie?
JJ, je, ale prý se docela hřeje(četl jsem to na androidforum.cz myslím) a foťák taky není žádná sláva
845 je velice dobrej telefon za ty peníze :) Malej, docela pěknej, s funkcema je na tom taky dobře- pokud chcete novej telefon pod 3k, je to podle mě jasná volba :)
ktery z novych telefonu pri zatezi nehreje:D? podle me jich je hodne malo
co takhle nokii 5800 s 8GBkartou za 1000kč? :D neni to andrid no já vim :D
Sylvaneya
08.03.2011, 18:46
Tak som sa nudil, a tiez vidim, ze toto tema uz "upada". Napadlo ma, ze by sme tu mohli spisat apliakcie / hry ktore pouzivate, popr. ako to vo vasom phone vyzera (ja to menim kazdu chvilu). Na vsetky aplikacie / hry Vam mozem dat download (uploadnem to do PM pokial to je shareware).
Aplikacie :
Hoccer - Tu viac vysvetli video http://www.youtube.com/watch?v=2Fn1t8culTc
Skype - no comment, ale je tu problem, ze nemozte telefonovat bez kreditov
Opera Mini - vynikajuci prehliadac
Twitter - :)
Facebook - :)
Root Explorer - asi najlepsi file manager aky som mal, len potrebujete root
PowerAMP - dobry prehravac hudby + equalizer
Androzip - rar / zip uz nie je viac problem + dobry file manager
Gallery 3D - prezeranie obrazkov / videii
Meteoservis - 5 dni dopredu (po aktualizacii) vam zobrazi pocasie, pocitovu teplotu, hectopascaly, srdcovu zataz, vietor, atp.
WM FTP Client - Velmi dobry klient na "access to FTP server"
Androidify - create your Android avatar
Doc. to go - prezerac microsoft documentov (.doc, .xls , .ppt , atď)
Wordpress - pristup na wordpress stranku (ako admin)
Hry :
Angry Birds - velmi navykova hra, nahnevanymi vtakmi strielate zelene prasata, kt. vam furt kradnu vajcia
Angry Birds Seasson - Christmas, Halloween, St. Valentyn sezony tychto vtacikov
Rope Cut - preseknite v spravnom okamziku nitku s cukrikom a nazbierajte co najviac hviezdiciek
Fifa 2010 - dobry futbal :) (Da sa hrat aj online cez WiFi)
PES 2011 - lepsi futbal :D lepsia grafika, mozno legue, championship
Hyper Jump - odrazajte sa od minci a dosiahnite co najvyssiu moznu vysku
Mega Jump - iphonova verzia Hyper Jumpu
Fruit Ninja - Sekajte ovocie v co najvacsich streakoch
Doodle Dash - "Skoč" a "Streľ" .... mozte pouzivat iba tieto dve tlacitka a dostat sa co najdalej cez zombie / ninjov
Asphalt - Podobne ako NFS, career, dobra ovladatelnost (touchpad aj accelerometer)
chtěl bych se zeptat, jakej typ te Xperie máš. Píšeš Xperia X10i přitom mi to najde jen X10tku bez I... vim ze to I znamena nejaka nadstavba bo co, kdyz tak mi hod linku na shop :-) dik
Sylvaneya
09.03.2011, 01:01
Takto.
Sony Ericsson Xperia X10i je ta velka, skareda a pomala tehla.
Sony Ericsson Xperia X10a je ta soplata, bez hardwarovej klavesnice.
Castokrat sa X10i oznacuje aj ako X10 a X10a ako E10 (tak to tusim je)
Co říkáš na tu XPERII X12 ANZU / Xperia ARC? ma vstoupit do eteru pristi tyden. Obmenis X10 za nu?
Sylvaneya
09.03.2011, 21:38
Urcite nie. SE si to pokaslal svojou mizernou podporou (do X10 nepojde 2.2 Froyo nikdy - Official). Osobne mam mobil s viazanostou 1,5 r. (kupoval som v juni min. roka), cize si este musim rok pockat, aby som nejaky telefon obmenil.
K anzu.
Design tohto telefonu je bezkonkurencne najlepsi, no bohuzial, u smartphonoch to uz je aj o vykone nie iba o designe.
Taky Galaxy S II ma IBA 1 Gb ram (to mam pomali na notebooku), graficky cip 3x vykonnejsi ako Adreno 205 od Qualcommu (osadene v Anzu), Dual CPU 1Ghz Exynos, S-Amoled +, 4.27 inch a 16gb internal memory.
1650 mAh battery
Anzu ma 1Ghz Qualcomm (takmer rovnaky ako v X10i), Adreno 205, tusim nejak 384 RAM a 1GB ROM, Exmor R (asi jedina vyhoda Anzu), Sony Mobil Bravia Engine, 4.2 inch.
1500 mAh battery
ceny su takmer rovnake od 550-600 €. (Sialeny ludia co to kupia ;D)
To půjde dolů časem... v létě ten foun seženeš za 8-9ku CZK... (400€)
Sylvaneya
10.03.2011, 00:30
Ja si budem rozmyslat o novom phone na konci roka, kde uz bude Kal-el ak nie nieco vyssie....mohol by prekvapit nejaky quad-core smartphone s 4gb ram a 1gb graf kartou :D.
Alebo uz potom ist do tabletov s nejakym lacnym mid-endom :).
Mám rád svou galaxy ale nervy s aktualizací na novější firmware.
tak nejjednodusisi jak ukazat svoje aplikace je appbrain
http://www.appbrain.com/user/Cllean/apps-on-the-phone
DOlphin Browser HD je fakt nejlepsi prohlizec co jsem mel v telefonu proste me nejlepe sedi urcite je dobre ho vyzkouset :happy:
Sylvaneya
10.03.2011, 16:21
Mám rád svou galaxy ale nervy s aktualizací na novější firmware.
Tak zajdi s tym do vodafone alebo kde to mas, a popros, ci by ti to nemohli aktualizovat na novsi soft, kedze tebe to nejde pomocou programu Kies.
edit : a chcem sa ospravedlnit , X10 bol "beta" navrch -> SE Rachel, ktory sa neskôr vyvinul do Xperia X10i.
X10 sa zludovil a vsetci vedia, ze myslim tu velku tehlu, kt. pouzivam.
edit vol. 2 : spojazdnil som market.android.com aby sa to dalo stahovat + trosku som update-ol svoju plochu.
--image deleted--
jen kdo si chce zahrat super hru dnes vysla Guerrilla Bob je to fakt bomba a hlavne po wifi jde multi :) android i iphone mezi nimi take...
Skilldacom
10.04.2011, 01:14
Takze ja vedu Lg Optimus one bez rootu zatim ale asi kvuli vykonu tam budu hazet oc kernel a jit ale nvm co s romkou na megatrona se mi nechce asi pockam na official gingerbear snad nekdy v kvetnu bude, jinak neska sem rozjel vnc viewer (ovladani pc pres android) takze sem rozjel i wow :D takze se teste :D ale na pvp to fakt neni :D :D keby nejake dotazy tak sz ;)
Sylvaneya
10.04.2011, 11:18
Tiez rozmyslam, ze si mierne nataktujem X10, ale bojim sa toho, pretoze, ake som mal nervy pri taktovani procesoru na pc, nechcem vidiet, co sa bude diat s mobilom :D.
Skilldacom
10.04.2011, 22:54
Tiez rozmyslam, ze si mierne nataktujem X10, ale bojim sa toho, pretoze, ake som mal nervy pri taktovani procesoru na pc, nechcem vidiet, co sa bude diat s mobilom :D.
taky z toho mam bobky ale myslim si ze na founu je to vic easy nez na pc :D ale taky prave nvm co to udela s mobilem hlavne treba s baterkou aby to rapidne nesnizilo vydrz :/
Muj mobil po operaci.
Číslo modelu - GT-I9000
Android verze Firmware - 2.3.3
Vše šlape jak má,akorát když je skype a icq současně zapnuté tak jednou do hodky se freezne a přestane fungovat ICQ.
+Baterie prodloužena výdrž.
+nové plochy - přístup
+GPS signál + 12 %
-sem tam freezne
- po update vše v MC pryč :D
Sylvaneya
11.04.2011, 17:34
Uz vydali update 2.3.3 ? :) congratulations...alebo to ten, co mu nahrali zo servisu 2.3.3 a hodil to na xda ? :)
edit :
taky z toho mam bobky ale myslim si ze na founu je to vic easy nez na pc ale taky prave nvm co to udela s mobilem hlavne treba s baterkou aby to rapidne nesnizilo vydrz :/
Pokial mi procak nebude stihat na hry, tak sa obratim na oc, co som kukal, tak treba mat flashnuty kernel (aby sa bol overclockable) a potom uz iba nahrat nejaky systemovi subor a je to. :D...Typci nataktovali moto droid 2(alebo x uz neviem) na 2500Mhz. :D
HH vsichni takovy mobily jen ja takovej srac jako je Samsung Nexus S ...
Ja mam Xperiu X8, nemozem sa stazovat, ale velke minus za chybajuci autofocus na fotaku, to uz dnes musi mat kazdy mobil..,
btw ma niekto skusenosti s rootovanim androidu 2.1-update1 ? :) pripadne popisat rizika co najhorise sa moze stat a podobne..
cerstvy HTC Wildfire S
Gingerbeard, musim len odporucat , som velmi skokojny :)
Hellequin
18.08.2011, 15:42
A ja sem tu asi jediny co ma Non-well-known vyrobce... neb muj stroj je ZTE-Blade pohledejte si ho... cena/vykon ma vynikajici... Nebricknutelny telefon s otevrenym nasobicem.. takze si ho clovek vesele da i o 150Mhz vys a stabilni je jako v zakladu ma i officialni podporu Cyanogen modu :) V zakladu ma Androida 2.2
Android 2.3.5
ZTE Skate - vykon velice slusnej jsem spokojenej :)
The_Odik
20.11.2011, 17:11
Android 2.3.5
ZTE Skate - vykon velice slusnej jsem spokojenej :)
lol ty na tom pádle máš 2.3.5? to je už od výrobce?
Já mám HTC Desire Z s Androidem 2.3.3. Zatim tam nechávám orig romku, ale co nejdřív to aspoň rootnu, štve mě, že mi to nepustí ani do busyboxu.
Odí sme na tom stejně 2.3.3 mám také..
Zatím spokojenost.
Mě Android nějak extra nevyhovoval, a po přechodu na Windows Mobile jsem spokojenější :stastny:
Android má velice propracovaný system a nerad bych ho srovnával s win.mobile :D
Mam orig. rom no... Jinak Windows mobile sem měl :) naštěstí už nemam :D
TrailerMaker
11.01.2012, 18:10
Ja mam Xperiu X8, nemozem sa stazovat, ale velke minus za chybajuci autofocus na fotaku, to uz dnes musi mat kazdy mobil..,
btw ma niekto skusenosti s rootovanim androidu 2.1-update1 ? :) pripadne popisat rizika co najhorise sa moze stat a podobne..
Také mám tento mobil. Při rootováí se ti nemůže asi nic pokazit ale je tu SEUS který ti vrátí mobil do továrního nastavení tudíž si to můžeš kdykoliv vrátit.
A já jsem si to rootnul řes SuperOneClick který najdeš na yt.
Potreba tady nekto help s X8čkou? mam jednu pretaktovanu z 600MHz na 864MHz + custom romka s androidem 2.3.7 ... Kedtak hodte mi SZ urcite sa ozvem.
demonicus
01.09.2012, 22:06
Měl jsem všechny dostupné platformy a Android je momentálně to nejlepší ;)
demonicus
01.09.2012, 23:34
Jo je, proto mám Android :) Měl jsem Iphone 3G, měl jsem Blackberry 9810, SGS 1, HTC Blackstone, Lumii 800... a nový telefon je SGS 3 :)
Heh typická odpověd :D Demo rozsekal :D
Osobně používám Android.
Běží na vBulletin™ verze 4.2.5 Copyright © 2024 vBulletin Solutions, Inc. Všechna práva vyhrazena.