PDA

Zobrazit v plné verzi : Špatný systém

xxx_xxx
21.01.2016, 17:40
Zdravím,
před chvílí se na herním serveru stala následující věc. Nebudu tu psát konkrétní nicky, takže použiji příklady. Hráč ondra, který má například 20 000$ herní měny, si omylem nechá zapnutý caps lock a přihlásí se na herní server jako ONDRA. Tudíž tedy zaregistruje nový herní účet. V tu chvíli mu administrátor pepa napsal, že právě přišel o všechnu svou herní měnu s důvodem, že za blbost se platí. Když odbočím, za blbost se platí? V pravidlech nic takového nestojí. Ale o to mi nejde, chci tenhle problém vyřešit, než se nedejbože v budoucnu ukliknu já. O nic by nešlo, kdyby administrátor pepa vzniklý herní účet ONDRA vymazal a poslal na herní účet ondra původních 20 000$. Jenomže to se nestalo. Cílem mého návrhu je dosáhnout toho, aby se na herní účet ondra vrátil stejný počet herní měny, jako tam byl před registrováním herního účtu ONDRA. Počet peněz se dá vyčíst z logu. Navíc hráč ondra po zadání příkazu /money stále viděl, že má na herním účtu 20 000$. Peníze se mu resetovali na 10$ poté, co udělal obchod v hodnotě 1$ a zbylo mu tedy 9$.
Tento přístup administrační sekce mi přijde prostě hloupý. Hráč se jen a pouze ukliknul a měl by za to být potrestán stejně jako například hráč, jenž griefoval? Vždyť je to nesmysl.. Zamyslete se nad tím, až se to nedejbože stane právě vám. Taky byste nebyli šťastní a referovali za podobný návrh, jako zde uvádím já. Jakožto poskytovatelé tohoto herního portálu byste měli hráčům hru zpříjemnit a ne naopak. Se zavedením VIP chod serveru platí právě hráči.

S pozdravem
běžný uživatel vašeho serveru

Palan
21.01.2016, 18:32
Ahoj,

O tomto problému víme už 2 roky, ale je bohužel těžko řešitelný. A tvoje zpráva vyzněla tak, jako že se danému hráči admin vysmál. Předně bych chtěl uvést, že administrátor jsem pouze já a Krakono (ani jeden z nás v tom okamžiku na serveru nebyl) a takto bychom na situaci nikdy nereagovali. Ve hře byl pouze moderátor (resp. eventer) a myslím, že je i ze screenu (http://nemesisup.cz/files/1601/2016-01-21_17.06.56.png) patré, že dobře poradil (udělej si screen konta a napiš na forum). A to že pak napsal (nezkoumal jsem log, takže nevím jestli to napsal), že je to jeho chyba - to je v podstatě pravda. O chybu serveru se totiž nejedná.

K autentizaci používáme stejně jako další tisíce serverů plugin AuthMe Reloaded a v něm možnost rozlišovat velká a malá písmena není. Respektive - můžeme zakázat velká písmena a pak by všichni hráči mohli logovat pod nickem s malými nebo naopak pouze velkými písmeny (a my bychom nepoznali zda hráč NANOSEKUNDA znamená NanoSekunda nebo NaNoseKunda).

Počet peněz není možné jednoduše vyčíst z logu, ale musí se provést rollback databáze k určitému času a datu a takto zpětně zjistit, kolik měl uživatel v daném okamžiku peněz. Takže je vracení opravdu velká otrava a zabere to dost času. Nicméně jsem to právě pro daného uživatele, který o $ přišel udělal. Na screen se totiž spolehnout nedá, jelikož se dá lehce zfalšovat.

Doufám, že má odpověď nezní nějak špatně, jsem rád, že píšeš a že chceš vylepšit hru. Ale nelíbí se mi ten styl jakým je to napsaný :D