PDA

Zobrazit v plné verzi : Prodej New Empire

Corpus
20.05.2014, 19:08
Dobrý den,
chtěl bych prodat město New Empire hráči JapaQ za 80 000 $. Chápu podmínky 10 000 $ na banku (předám moderátorům) + nemožnost v budoucnosti o další město. Jestli by jste ještě někdo chtěl nabídnout víc, napište pod článek a já to zvážím.
Důvod- Nebaví mně se o to starat.
Předem děkuji za vyřízení.

Palan
20.05.2014, 23:05
"Maximální prodejní cena města činí maximálně 20 000 $ (+ 10 000 $ poplatek) – jde o to, aby majitel město prodal (daroval) opravdu pouze v případě, že ho to už nebaví, či nemá čas. " - celková cena prodeje je tedy MAXIMÁLNĚ 30 000 $.

viz http://minecraft.project-nemesis.cz/survival/pravidla/ .

Toto pravidlo bylo zavedeno po posledním prodeji města, kdy se cena vyšplhala na astronomické částky (a čím déle poběží server, tím více budou mít hráči $ a tím více by ceny stoupaly), dalším důvodem je "spekulativní prodej" - tedy nechceme aby se stávalo, že hráč dostane povolení na město protože má hezkou žádost, postaví základy a své "povolení" někomu (třeba neúspěšnému žadateli) prodá. Poslední je důvod "morální" - tedy hráč zakládá město pro své potěšení a ne pro zisk. Pokud nemá na hru čas, tak by měl přenechat svou práci někomu, komu věří, že ji dobře dotáhne do konce a ne nejvyšší nabídce.

Pokud jsi zakoupil více než základních 20 parcel, je možné udělat výjimku a částku navýšit.

Troysl
21.05.2014, 09:42
Pokud jsi zakoupil více než základních 20 parcel, je možné udělat výjimku a částku navýšit.

Ano Palan, dokupovalo se 4 nebo 5 parcel..

Corpus
21.05.2014, 16:30
Ale Tucnik ho prodal za 125k a nevím proč bych to nemohl prodat za vyšší cenu, když má ještě méně parcel než já.

Corpus
21.05.2014, 16:33
A město jsem měl dost dlouho na to, abych ho mohl prodat už za vyšší cenu. Na ceně jsme se s JapaQem dohodli a on to hodlá zaplatit.

Flann
22.05.2014, 17:31
Ahoj. Vím že se do toho nemám plést ale .... Jelikož to tucnik prodal za 125k nebo nějak tak (Temes) a jedná se o prodání New Empire za 30k Tak s tímhle bych nesouhlasil protože ... v Temes skoro nic není postavené a v Empire je toho kapku dost a vůči Corpusovi je to nefér za 30k takto rozvíjené město ....... Schválně se ještě koukněte zda by to mělo být prodané za 30k

S pozdravem Flann :) přeji příjemný den

Palan
22.05.2014, 18:20
Jak říká Flann - "v Temesi nic neni a prodal se za 125 000 $" a právě tomu chceme do budoucna zabránit (viz můj příspěvek výše) - právě proto vzniklo to pravidlo (jenže jak se v tom pak máme vyznat - nelíbí se pravidlo, které omezuje cenu města a celkové čachrování a přeprodávání města, ale nelíbí se ani to, že tucnik prodal své město draze - čemuž nové pravidlo zabraňuje).
Ale nejdřív něco z historie prodeje měst- když se město prodávalo poprvé, tak jsme to nechtěli povolit vůbec. Ale bylo nám líto hráčů, aby kvůli tomu že se majitel města o město nechce starat, přišli o koupené parcely a postavené domy, tak se nakonec celý prodej města povolil. Druhý prodej města (Temes) proběhl in-game a na forum byl prodej oznámen jako hotová věc, což vzhledem k nesmyslné ceně města vedlo k úplnému přehodnocení pravidel ze strany nejvyššího vedení serveru - nechceme, aby se ze žádostí o města stal byznys, kde hráč sepíše pěknou žádost, zaplatí 20 000$, postaví radnici, farmy, parcely a pak se na to "vybodne" a prodá své povolení někomu jinému za 100 000$. Navíc nový majitel nemusí nikde dokazovat, co chce se městem dělat, nemusí v žádné žádosti prokazovat svůj stavitelský um, atd, atd...
Vzhledem k těmto problémům se naskytlo řešení problému ve formě 2 možností - zakázání prodeje měst, nebo "darování" města novému majiteli. Zákaz prodeje města by byl nefér vůči těm, kdo si v městě neaktivního starosty koupili parcely, takže jsme přistoupili k možnosti druhé - "darování města" (je tam poplatek 10 000$ bance + 20 000$ pro původního starostu jako náhrada za parcely - původní majitel nic nevydělá, prodělá maximálně nějaké suroviny (což se zase kompenzuje tím, co vydělal na parcelách) a tímpádem je na něj kladen větší tlak, aby správně vybral toho, kdo jeho město převezme a aby nebyl oslněn statisícovou částkou, kterou by za město od někoho mohl dostat, a pak svého rozhodnutí litoval).
Město má stavět někdo, kdo ví co chce (proto se ostatně podávají žádosti o města, kde musí žadatel alespoň trochu popsat co chce stavět a dát si celkově se žádostí záležet); a přesně z tohoto důvodu by měl stávající majitel rozhodovat o budoucnosti svého výtvoru - tedy ne podle toho, kdo mu dá více $, ale podle toho, jestli člověk co to město chce, dokáže pokračovat v jeho záměru.

Bohužel jak vidím v tomto příspěvku, setkali jsme se zde s nelibostí vůči tomuto rozhodnutí a dolary jsou důležitější než výběr člověka, který bude pokračovat v Tvém záměru vybudovat pěkné město. Jelikož však hráčům nasloucháme a nechceme je naštvat, projednáme znovu podmínky prodeje měst a jejich posuzování...

Corpus
22.05.2014, 21:05
JapaQ ví přesně co s městem dělat. Je to člen A-Teamu což značí o jeho zkušenostech. Chce dostavit vše co neni dodělané a rozvíjet město, aby bylo co nejlepší. Taky jsem do toho vrazil dost peněz, tak nechci, aby to bylo prodáno lacině. Dobře vím komu to prodávám, tak buďte bez obav.

Troysl
22.05.2014, 21:43
JapaQ ví přesně co s městem dělat. Je to člen A-Teamu což značí o jeho zkušenostech. Chce dostavit vše co neni dodělané a rozvíjet město, aby bylo co nejlepší. Taky jsem do toho vrazil dost peněz, tak nechci, aby to bylo prodáno lacině. Dobře vím komu to prodávám, tak buďte bez obav.
Jako spolumajitel města souhlasím. Už jsme se s JapaQem domlouvali, co zboříme a co necháme + co přistavíme. Myslím, že mohu souhlasit s tím, že město se bude dále rozvíjet a rozrůstat.
A ještě bych podotkl:

když se město prodávalo poprvé, tak jsme to nechtěli povolit vůbec. Ale bylo nám líto hráčů, aby kvůli tomu že se majitel města o město nechce starat, přišli o koupené parcely a postavené domy, tak se nakonec celý prodej města povolil.
To nebylo, že jsem se nechtěl o město starat, ale neměl jsem na to čas. Ale to jen tak pro info...

clean
22.05.2014, 21:45
Prodej mesta bude umoznen za techto podminek:
cena materíalu max 50k, parcely 20k, poplatek 10k => max cena 80k
Mesto je povolene na zadost a prodavat mesta furt dokola je vice mene obchazeni povoleni. Po domluve se mesto bude moci prodavat maximalne 1x rocne, aby se predeslo podobnym situacim s prodejem.

Troysl
22.05.2014, 21:48
Myslím, že tohle je řešení, na kterém se shodnou obě dvě strany...

Děkujeme :)

Corpus
23.05.2014, 15:09
Takže prodáno ?

Coshboyak
23.05.2014, 18:15
Takže pokud je to domluvené tak až budete oba online dejte vědět mě nebo jinému moderátorovi a může se transakce uskutečnit ;)

E: Převedeno takže tady :lock: