PDA

Zobrazit v plné verzi : problem s připojenim - domácí síť

Tarotus
16.01.2012, 10:40
Ahoj , víc než problém je tohle žádost o vysvětleni terminus technikus :happy: ,
mam domácí sít - routr a dva PC, na obou PC mam nainstalovanou hru , ale multiplajer můžu jenom z jednoho.Takže se ptám, váš systém registruje IP routru, nebo dělám nějakou chybku já.
(Ptám se z toho důvodu , že mam doma dalšího zájemce o hraní na vašem servru)
Díky za vysvětlení Tarotus

K4M1L
16.01.2012, 10:54
No pravděpodobně je to tím, že za maškarádou mají oba PC stajnou IP. Pokud je to opravdu tak, tak existují dvě možnosti. Buďto vyjímka pro vaši IP (méně pravděpodobná možnost) nebo požádat providera o přidělení druhé IP a (pokud to nezvládneš) i nastavení rout pro každý PC zvlášť. Poslední varianta je proxy, ale to pouze pokud to qentus schválí. Jen se zeptám, když nejsi přihlášený ty, tak onen "zájemce" hrát může?

Tarotus
16.01.2012, 20:55
Každé PC má z routru přidělenou IP zvlášť, nejsem žádnej ajťak , takže tomu cos mi psal jsem rozuměl jen z půli, ale nevadí, nikoho o vyjímky žádat nebudu.
A pokud jsem otazce (když nejsi přihlášený ty, tak onen "zájemce" hrát může?) rozuměl dobře , mam problem se na druhym PC dostat i na singl.

clean
16.01.2012, 21:02
tak to, ale nebude problem serveru... to je neco spatne v PC bohuzel stim nemam zkusenosti.. treba se najde nekdo kdo bude vedet

K4M1L
16.01.2012, 21:19
no, tak to mnohé vysvětluje, chyba je na tom druhém PC, háže to nějakou chybu ? Nemáš screen? Btw jak víš, že má každý PC jinou vnější IP adresu? A pokud má, tak proč ses ptal jestli systém registruje IP adresu routeru? Pokud by totiž měl router také svou IP adresu, tak bys měl pro domácnost přidělené 3 IP adresy, což rozhodně není obvyklé.

Tarotus
17.01.2012, 13:33
K4M1L,
posílám jednu velkou omluvu, trochu víc jsem panikařil.
1. k těm IP adresam , routr generuje dceřiné IP adresi k té kterou přidělil provozovatel sítě.:palec_nahoru:
2. připojení k servru - nemam se čemu divit když na druhym (problemovym) PC ještě byla starší verze minecraftu:palec_dolu:
3. ještě jednou se omplouvam za paniku , je mi 38let a počitač beru jako něco chytřejšího než sem já a to mě štve:hehe:
PS: už to zamkni dík