Přihlásit se

Zobrazit v plné verzi : Staré budovy vs. Nový svět

Qentus
27.10.2011, 19:19
Ten kdo sleduje dění okolo minecraftu určitě zaregistroval, že s verzí 1.8 přichází zcela nové generování světa.
Nijak dobře nejde sloučit postavené budovy s novým světem, a proto se nabízí WIPE.
Začalo by se úplně odznova na nově vygenerovaném světě.

Důležitý je názor Vás hráčů - jste pro WIPE nynějšího světa?

Kdyby byla většina hráčů pro zachování světa, tak bychom přišli o možnost "jít s dobou" a zůstávali bychom v hůře generovaném světě.
Počet hráčů na serveru není zrovna ideální, ale věřím že se rozhodnete pro možnost wipu. Pro nově příchozí hráče by bylo plus to, že by stavěli ve světě z 1.8.

1.8 mám hotovou asi z 95% takže by to stačilo nahodit a hrát.

Hlasujte v anketě a do tohoto topicu napište váš názor na věc.

Infinity-cz
27.10.2011, 19:26
Mě osobně to je jedno rád uvítám 1.8 myslím si že by se zvedl počet hráčů ale mě osobně to je jedno klidně zůstanu na 1.7 docela je to staré město podkopané.

lachim14
27.10.2011, 19:29
Zdravím qentusi,udělal jsem na tomto světě hodně práce,viz můj hrad,strom a rozdělaný přístav , takže mi je líto že by byl wipe, ale kdyby nebyl,přišlo by se o hodně výhod a o dobře propracovanej svět z 1.8 takže sem nakonec pro WIPE,ale chtěl bych jestli by nešlo zachovat třeba inventář,popřípadně bednu,kterou by si hráč vybral,aby nepřišel zbytečně o ty nejcenější suroviny co natěžil a nasbíral za tu dobu co tu hraje,byla by to škoda začínat zas úplně od nuly ;)

Qentus
27.10.2011, 19:31
No hele, když mluvíš o podkopanosti, tak to jsi asi nebyl na větších premium serverech :D Tam je umění cokoliv vykopat, jednou jsem si řekl že půjdu daleko za město, pracně jsem si vykopal výtah, už jsem měl dobrý pocit z toho co jsem udělal a po pár minutách jsem zjistil že je to úplně stejně podkopané :D

Carloscl
27.10.2011, 19:34
Já sem pro verzi 1.8 ale souhlasím s lachimem že by bylo dobré aby si hráč mohl nechat jednu bednu, nebo věci v inventáři.

Qentus
27.10.2011, 19:43
o těch surkách musím ještě popřemýšlet, byl bych ochoten vrátit max 30 dia - určitě ne celou bednu

clean
27.10.2011, 19:45
ja bych taky bral wipe stare mesto uz je fakt dost stare:D jinak bych to uskutecnil co nejdrive, protoze ted uz nema celkem cenu neco delat

ragan
27.10.2011, 19:47
ja som za. a ked uz bude ten wipe tak sa snad moze prejst trebars aj na rozdelovanie pozemkov pomocou worldguardu. v meste by to bol silny antigrief a pozemky by sa mohli aj kupovat podla rozlohy. (len napad :P)

Qentus
27.10.2011, 19:50
obchodování s pozemky - asi ne, chránění proti griefu - nejspíš ano

darude11
27.10.2011, 19:51
Ja som proti Wipe-u. Ľudia, no ták! Spravil som portál v Netheri do nového sveta, aby sme mali sprístupnený nový svet, a vy to chcete wipe-núť?
Okrem iného už tak som na tom strávil príliš veľa času na to, aby som to len tak nechal zaniknúť - všetky moje mechanizmy, moja slime farma, moja vila aj s kúzelníckymi trikmi, moja vzducholoď... a to sú ešte len moje veci.
Pokiaľ by chceli ľudia nejaké exotické predmety, ja im ich môžem zaobstarať. Nielen to! Môžem dokonca zaobstarať, aby sa hocikto dostal do nového sveta!
Takže moje rozhodnutie je NIE.

lachim14
27.10.2011, 19:53
qentusi tak ne celou bednu,alspoň invetnář,k čemu je mi 30 dia když jich mám poctivě našetřených 2 stacky a těch věcí ... :( nechce se mi o šecko přijít,dej nám aspoň ten inventář na rozjezd ;)

Nut
27.10.2011, 20:07
Ja jsem pro WIPE,chci si zahrat plne 1.8.1 mapy.Chci videt pouzivani novych materialu a nove rozdelovani pozemku+pluginy.Ktere se hodi na novy zacatek.
Urcite bych uvital si ponechat nejake surky.

Postavily jste nejakou velkolepou stavbu?Chcete ji zachovat?Tak pouzijte FRAPS :)
Nut

lachim14
27.10.2011, 20:11
Ja jsem pro WIPE,chci si zahrat plne 1.8.1 mapy.Chci videt pouzivani novych materialu a nove rozdelovani pozemku+pluginy.Ktere se hodi na novy zacatek.
Urcite bych uvital si ponechat nejake surky.

Postavily jste nejakou velkolepou stavbu?Chcete ji zachovat?Tak pouzijte FRAPS :)
Nut

s tím frapsem se už na tom pracuje :D

darude11
27.10.2011, 20:20
qentusi tak ne celou bednu,alspoň invetnář,k čemu je mi 30 dia když jich mám poctivě našetřených 2 stacky a těch věcí ... :( nechce se mi o šecko přijít,dej nám aspoň ten inventář na rozjezd ;)

To by bola druhá najprijateľnejšia verzia. Prvá najprijateľnejšia verzia by bola, že by sa povolilo každému vybrať si 1 budovu/komplex a skopírovať to do nového sveta. Úplne najprijateľnejšia z môjho hľadiska (ale z hľadiska väčšiny očividne nie) by bolo nechať starý svet starým svetom, otvoriť portál do nového sveta, dať tam /home niekoho a povedať všetkým, ktorí chcú nový svet, nech sa tam napchajú.

kealing
27.10.2011, 20:25
Ja jsme určitě pro WIPE a nijak mit to nevadi a nevadi mi ani ze byhc byl bez surek ale kdyby se neco mohlo nechta urcite uvitam :)

A darude nic proti ale myslim ze bys tam byl sam a za druhe by to bylo po case velice narocne pro server asi :)

darude11
27.10.2011, 22:17
Tak to spravím ináč...
Každý, komu sa páčila moja vzducholoď, moja vila s trikmi a protiatómovým krytom, moje triky alebo kto jednoducho nechce prísť o svoje diela, nech hlasuje za Nie, ďakujem!

lachim14
28.10.2011, 09:59
A na kdy se plánuje přechod na 1.8? já bych byl pro to udělat ted před víkendem,aby byl čas stavět,pak bude škola... :cry:

Infinity-cz
28.10.2011, 10:03
Qentus prý nebude přes víkend na PC

darude11
28.10.2011, 10:56
Takže cez víkend nebude update na 1.8?

Qentus
28.10.2011, 12:27
http://forum.project-nemesis.cz/showthread.php?15471-EVENT-Socha&p=87061#post87061

MalejDoom
28.10.2011, 13:56
jako sry ale to je pekna blboist mazat stavajci svet... je na nem hromady pravce a nisto toho dostanem akorakt uplne novou mapu kde budu mit totalni prdlajs...a hodiny farmeni kravin a kopani plochy velky jak mesto az na bad rock je uplne v riti ...

MalejDoom
28.10.2011, 13:56
http://www.youtube.com/watch?v=DgABydldg8o

Gazda
28.10.2011, 14:09
Nefunguje to náhodou tak že novoobjavený v starom svete sa bude generovať podla nového kódu?-.-
To by stačilo spravit portál ďaleko za mapu kde už bude podľa nového kódu a starý ostane...

Tie dni farmenia materiálu a dni práce kvôli ničomu .. -.-

Cvikla
28.10.2011, 14:17
ja osobne nie som na serveri dlho preto mne by wipe az tak nevadil ale je pravda ze vela ludi na starom svete stravilo vela hodin dni tyzdnov (u lachima mozme pocitat tak na mesiace :D) hrania ale ja osobne som za wipe

Qentus
28.10.2011, 14:35
Hele, já jsem si wipe nevymyslel, ale několik hráčů mi řeklo že by bylo lepší dát wipe kvůli možnostem nové mapy. Já sám jsem do serveru dal taky hodně času - ručně postavená trapka, náměstí, radnice, 300+dia, 10k+ prachu, sipu, kosti....
Proto jsem udělal anketu, abych zjistil názor dalších hráčů. Doufám jen, že z dlouhodobého hlediska to na serveru populaci zvýší.

MalejDoom
28.10.2011, 15:11
mimochodem kdyz uz to musi byt proc to nespustit hned a proc se vymysli nejakej marnej event na staveni sochy coz by se mohlo udelat ve svecet novym :D ... sere me to moc ale kdyz uz tak bych zacal rovnou pracovat na nahrade hromady skod ktery mi smazanim stavajiciho sveta vzniknou :(

Qentus
28.10.2011, 15:28
Hned to spustit nemůžu kvůli tomu že přes víkend se nedostanu k pc a chci nechat vyjádřit ještě více lidí....

MalejDoom
28.10.2011, 15:59
hm to je skoda ... pres vikend by se dalo udealt spousta prace a vetsina lidi ten wipe bere jao hotovou vec :D tzn ted proste ve hre neni co delat, krome toho ze podminujem cely mesto :D
EDIT : nebo aspon natim na jiny IP otevrit ten svet at si lidi muzou zacit fatrrmit surky popr zacit stavet trapky ...

Tamurilë
28.10.2011, 18:17
Jsem pro pod podminkou ze by se zachovala cast inventare/beden

Nut
28.10.2011, 19:35
Lidi premyslejte...ja bych nechtel hrat na serveru,ktery je pozadu.Vetsina serveru dala wipe i na velkych projektech...Proste to vyzaduje situace,musime se s tim smirit :(
Taky jsem toho hodne postavil staci pouzit "FRAPS" a mate to na vzdy :)

K4M1L
28.10.2011, 19:40
nedá se současná mapa nějak přetáhnout do Sp a dát ke stažení? Přeci jen bylo by fine za půl roku kouknout jaký to bylo na starej mapě ve starym městě a porovnat to s tim jak to bude za stejný časový období na novejch mapách. Jinak generování světa...já bych nejradši aby to vygenerovalo nekonečnou rovnou plochu z hlíny a písku na úrovni moře...ale to by se asi líbilo jenom mě ;)

darude11
28.10.2011, 19:42
Lidi premyslejte...ja bych nechtel hrat na serveru,ktery je pozadu.Vetsina serveru dala wipe i na velkych projektech...Proste to vyzaduje situace,musime se s tim smirit :(
Taky jsem toho hodne postavil staci pouzit "FRAPS" a mate to na vzdy :)

Ty si očividne staval takmer všetko iba podľa tutoriálov na Youtube. Keby tomu tak nebolo, tak by si bojoval proti wipe-u. Ja som navrhol riešenie, ako zachovať AJ staré budovy AJ predmety všetky a zároveň AJ otvoriť nový svet pre každého, no každý očividne na toto riešenie zvysoka kašľal. Preto som sa na to riešenie vykašľal tiež. Áno, presne tak, portál do nového sveta je zdemolovaný a nový svet objavený.

Qentus
28.10.2011, 20:22
nedá se současná mapa nějak přetáhnout do Sp a dát ke stažení? Přeci jen bylo by fine za půl roku kouknout jaký to bylo na starej mapě ve starym městě a porovnat to s tim jak to bude za stejný časový období na novejch mapách. Jinak generování světa...já bych nejradši aby to vygenerovalo nekonečnou rovnou plochu z hlíny a písku na úrovni moře...ale to by se asi líbilo jenom mě ;)

mapu určitě mazat nebudu... pokud to hráči před wipem nezničí tak bude celý svět uložen

MalejDoom
28.10.2011, 21:16
tak to jsem prisel o vsechno zabavu na dny do wipe :(

Cvikla
28.10.2011, 23:07
inak v buducnosti napr pri prechode na 1.9 bude nutny znova wipe alebo tam sa us bude dat prejst na dalsiu verziu aj bez?

pal1
28.10.2011, 23:07
neviem ci to tu uz niekto písal ale ked prejdeme na 1.8 na zaciatok rozdávat nejaký ten majetok lebo fakt mi bude smutnu za tými mojimi vecami

lachim14
29.10.2011, 09:54
mapu určitě mazat nebudu... pokud to hráči před wipem nezničí tak bude celý svět uložen

a dáš nám teda někde ke stažení? nebo nepošleš mi to pls na mail,chtěl bych tam ještě udělat nějaký videa a mám tam uložený všechny systémy z rdstonu atd :)

darude11
29.10.2011, 10:55
a dáš nám teda někde ke stažení? nebo nepošleš mi to pls na mail,chtěl bych tam ještě udělat nějaký videa a mám tam uložený všechny systémy z rdstonu atd :)
Lepšie by bolo na stiahnutie tu na fórum, uprednostnilo by to toľko hráčov...

neviem ci to tu uz niekto písal ale ked prejdeme na 1.8 na zaciatok rozdávat nejaký ten majetok lebo fakt mi bude smutnu za tými mojimi vecami
Za tento návrh som aj ja. Keď už wipe, tak aspoň nejaké veci na začiatok. Napríklad základná výbava (kamenný krumpáč, aby sa zbytočne drevo nemíňalo, ja neviem... 64 cobblov apod.). Bez základov by to bola riadna kravina úplne odznova začínať.

clean
29.10.2011, 11:13
vzdyt se tu psalo, ze se nejspise bude moct vybrat z par balicku na zacatek, ktery si sam vyberes, aby se nezacinalo uplne od nuly:) plus event je urcite nejaka motivace jak ziskat na novy server vice veci :)

ragan
29.10.2011, 21:00
ja nemam problem so zaciatkom uplne odznova. je to aj preto ze po tom co mi adidas rollbackol cely moj dom aj mojimi vecami (uz to neriesim) ale hlavne preto ze podla mna je zabava zacinat odznova. ak uz sa nejake balicky rozdavat budu tak by to mali dostat iba ludia co sa prihlasia napr do dvoch dni od nabehnuti noveho patchu alebo trebars prvych 10 co sa logne na server po patchi.

adidass
30.10.2011, 06:35
ano rollbacknul jsem ti cely dům...když si pod barakem udělas 30 metrovou propast a narazíš přitom na nějakou zahradku a nějak neřešíš či to je a bez jakéhokoliv problému si ji zničíš a vemeš si z toho wheaty a seedy a kopeš dál tak to bylo trošku moc...kdyby si mi řekl že chceš něco kopat tak bych tu zahradu zničil sám (možná).no a když jsem příšel se podívat na zahrádku tak jsem tam viděl zeď z coblstounu a za ním tu propast tak jsem to rollbacknul a bohužel se rollbacknul i tvůj barak...ber to jako trest i stým barakem můžeš si za to sám...kdyby si nepodkopaval město a bral ohled na ostatní barák by si měl

MalejDoom
31.10.2011, 13:42
jak to vypada ? :D bude to dnes nebo ne ? :D

btw omlouvam se svym sousedum jelikoz moje lízátko an strese meho domu (vytvoreno z TNT a obsidianu) nekdo vyhodil do povetri. okolni budovy jsou zajimavym zpusovem poskozeny :D :D hlavne ta ze skla a vody :D :lols:

Cvikla
31.10.2011, 19:41
je 19:41 us to ide?