PDA

Zobrazit v plné verzi : Nové město - hl. město

Qentus
28.08.2011, 17:32
Tento týden jsem našel vhodné místo pro nové město a proto se může začít se stavbou.....

Ale! v tomto městě nedostane parcelu jen tak kdokoliv, protože toto město bude reprezentovat náš server - bude to hlavní město.
Parcely v tomto městě budu rozdávat nejspíš jen já ať si to pohlídám.

Já jsem si vzal na starosti radnici a Kealing říkal něco o divadlu, ale to ještě není jisté...
Co dál bych si tam představoval?
- Spleef arenu na budoucí eventy
- Muzeum
- rozhlednu na kopci
- později přístav
- stadion
- banka
- metro
- náměstí
ale neznamená to, že se máte řídit jen tímto seznamem - pokud něco vymyslíte určitě napište
Co je třeba udělat aby byla stavba povolena?
- musíte předložit opravdu pořádný návrh budovy - nejlepší variantou je návrh který máte v singleplayeru postavený ale není to podmínkou
- můžete také ukázat inspiraci třeba z youtube, nebo nějaké screeny z internetu
- klidně to může být nakresleno v malováni

Pokud vše půjde podle plánu a vy dostane povolení na stavbu a později budovu postavíte, tak je velká šance že v tomto městě dostanete parcelu

Ale! pro stavbu vašeho domu budou také pravidla:
- když se ve hře hráče zeptám "Proč je tvůj dům celý ze dřeva a má 6 pater?" tak mi odpoví že proto aby se mu tam vešli farmy na všechno možné
toto nebude tolerováno!!! Taky máte doma ve vyšším patře farmu na obilí? Já bych řekl že ne a proto budou mít domy v tomto městě maximálně 2 patra!!!
A očekávám, že ten dům nebude celý ze dřeva nebo stonu

Dále hledáme název pro hlavní město a i pro město ve kterém se staví teď - návrhy můžete psát do tohoto topicu ale nechci žádne vulgarismy atd....

V měsíci září plánujeme také zavést na server peníze a obchody ale o tom se včas dozvíte.

Co se pro nové hráče změní stavbou nového města?
Celkem nic, protože ve stávajím městě stále dostane parcelu kdokoliv si o ní zažádá.

Tento topic nechám otevřený pro případné dotazy k tématu

darude11
28.08.2011, 18:25
Takže... mám niekoľko návrhov, ale všetko sú to iba drobnosti.
1. Rozhliadňa.
525
Toto je menší zlepšovák, ktorý furt robím na rozhliadni. Pokiaľ ste hrali niektorú z hier série AC, tak isto viete, ako to funguje. Pod týmito padacími dvierkami je jazierko 1x1x2, do ktorého spadne hráč, pokiaľ ich sklopí. Táto veža (v mojom SP svete) má taktiež okrem dverí a schodov (tiež na AC štýl) zvonku rebríky, padacie dvierka a pod., s pomocou ktorých sa dá dostať na vrchol.

526
Toto... eeh... toto je iba návrh suprovejších dverí. Viem, že to nejak výnimočne nevyzerá podľa vás, ale myslím, že by to mohol byť... "vstup do mesta".

527
2. Banka v mojom inom SP serveri. Síce vnútri to nieje tak dobre vybavené, ale exteriér... som sa pokúšal spraviť na Western štýl.
Jasné, a vľavo môžete vidieť moju Vežu zla >:-D. Iba menší detail ku rozhliadni.

Nad Spleef arénou som rozmýšľal aj ja, no potom som si povedal, že tú bude chcieť postaviť ešte kvantum iných hráčov, teda tú prenechám niekomu inému, so stavaním niečoho takého nemám skúsenosti.

Čo sa týka múzea, tak si myslím, že je to skvelý nápad, ale radšej by som s výstavbou múzea počkal na 1.8, budú tam tie sklenené panely, a tak budú vitríny vyzerať realistickejšie (nie z metrového skla).

Námestie... na námestie nemám žiadny nápad. Iba aby sa nevynechala fontána, tú musí mať každé správne námestie! ;-)

Myslím, že by si tak veľké mesto zaslúžilo aj nejaký "Div sveta". Mohla by to byť obria Qentusova socha :D Len srandujem. Socha to môže byť kohokoľvek, vyberať radšej nebudem. A ak by už bola socha, tak - samozrejme - na námestí.

Obávam sa, že na teraz to bude odo mňa všetko. Dolu dodávam rozmery sochy.

Nohy - 4x4x12
Trup - 8x4x12
Ruky - 4x4x8
Hlava - 8x4x8

//Pozn. - rozmery sochy sú pre ruky a nohy uvedené ako pre jednu ruku a jednu nohu.

Genesis254
28.08.2011, 21:44
Mám takovej návrh, chtěl bych udělat podobiznu capitolu z washingtonu :D....šlo by to?:) obrázků je na netu dost:D

darude11
29.08.2011, 11:29
A čo takto riečku aj s jazierkom a vodopádom? (A za vodopádom možno nejaká skrýša? Ale to závisí od adminov).

Na rozhliadňu by som sa prihlásil. Len by som sa ešte predtým spýtal adminov, či treba čo najužšiu alebo sa s ňou bude dať aj experimentovať.
Aby to bola rozhliadňa, tak vrchné poschodie spravím zo skla (aby sa dalo zhora pozerať na mesto dolu). Taktiež, ak by to nevadilo adminom, by som tam dal tie padacie dvierka na rýchlu dopravu dolu (prototyp týchto dvierok mám na nedokončenej vzducholodi, ak si to chcete skúsiť, tak povedzte). Potom by som sa možno inšpiroval mierne Staroľubovnianskym hradom a dal by som do toho aj nejaké tabuľky poukazujúce na veci, ktoré budú vidieť z rozhliadne (tie sa ale postupom času budú dopĺňať), a taktiež tabuľku s výškou vyhliadkovej veže.

Fotky spravím teraz v SP, mal by som ich poobede uploadnúť sem. Ak si teda chcete skúsiť prototyp týchto padacích dverí, tak /home darude11 (aj keď to bude sprístupnené tak o 5 minút).

//Rozmery rozhliadne, ktoré navrhujem (rátam aj vonkajšie múry):
3x3 - Jedna z mojich menej-obľúbených variánt, s rebríkom uprostred. V SMP by to mohlo mať nevýhodu toho, že ak by sa viacero hráčov chcelo dostať hore (na rozhliadňu), a jeden by tam zavadzal (napr. by sa na polceste dal /afk a šiel si vypiť kávu). Síce táto hrozba by bola pri všetkých rozhliadňach, ktoré by mali prístupovú cestu úzku (napr. ak by bola iba 1 schody široká, nie 2).
4x4 - Najužšia veža so schodami. Viete si snáď predstaviť ;)
5x5 - Širšia veža so schodami skladajúcimi sa z kociek a polkociek (slabov). Príjemná varianta so stĺpom v strede.
7x7 - Najširšia varianta, akú som postavil. Či už kvôli dvojitým schodom, alebo kvôli rýchlejšej ceste vnútri na mieste stredného stĺpa.

Tu sú obrázky veže, ktorú som teraz postavil v SP (áno, trošku som si pomohol tentoraz s MCeditom). Je to najhrubšia varianta, akú som kedy postavil (7x7), aj keď si myslím, že tú možno budete pokladať za príliš hrubú. Padacie dvierka nemusia byť iba v strede, môžu byť aj na okraji.

529
Ceduľka na štýl Staroľubovnianskeho hradu

530
Asi takto vysklenené by mali byť aspoň okraje (no... bolo by možné spraviť aj celý vrch sklený)

531
Asi takto vyzerá celkovo priestorovo (som ale schopný spraviť aj väčší priestor)

532533
Padacie dvierka - najrýchlejšia cesta dolu. :D

Očakávam odpoveď. Vďaka za prečítanie!

//P.S. áno, táto veža je odfláknutá. Ale slúži iba na demonštráciu.

kenjik
29.08.2011, 12:09
Na banku bych se rád přihlásil já ... V SP ji už mám skoro hotovou .... screeny dodam po dodělání.

Genesis254
29.08.2011, 13:53
Nebo capitol teď ne:D....ale napadlo mě, že bych se mohl vrhnout na to muzeum. Bylo by potřeba min. velikost plochy asi 40x20. materiál by byly cihly, stone,sklo, šedá vlna<- v exteriéru, v interiéru různobarevná vlna. A nebo druhá varianta ze světlé vlny, písku a pískovce(exteriér)
jsou tu 2 varianty jak bych to udělal(je to jen jako jaky typ by byl ohledně barev):
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cd/Portland_Art_Museum.jpg
http://www.travellondon.com/wp-content/uploads/2010/05/british-museum.jpg

kenjik
29.08.2011, 13:56
Zde jsem uložil screenshoty http://www.uloz.to/10110223/screenshots-zip... Doufám že se vám bude líbit.

adidass
29.08.2011, 14:30
kenjik ta banka neni špatná ,ale chtělo by to něco menšího ,protože tohle mi hodně připomína muzeum.Z venku hlavně

darude11
29.08.2011, 14:49
To je síce pravda. Áno, je to vážne skvelo vyzerajúca banka, ale menšie.

kenjik
29.08.2011, 14:58
Tak to by se udělalo menší ... a když se odstraní ty sloupy vepředu tak myslím že už to jako muzeum vypadat nebude ....

kenjik
29.08.2011, 15:42
Pro případ jsem udělal další 2 banky odkaz na screeny: http://www.uloz.to/10111305/dalsi-2-banky-zip

Qentus
29.08.2011, 16:29
ohledně té banky:
to co jsi postavil u sebe na sp je řekl bych obyčejná banka tak max do prvního města
do hl. města si představuju trochu něco na vyšší úrovni...
a ohledně velikosti : představoval bych si to buď jako nějakou moderní banku z velkoměsta nebo něco jako banku např. u Gringotových (Harry Potter)
ten tvůj návrh se mi zdá prostě obyčejný - samý stone a občas glowstone

h2o2n2z2a
29.08.2011, 17:17
Zdravim, rad bych v novém městě měl tu rozhlednu, jak víte, mam ji už zde (hráč Buchtolapka) ale udělal jsem ji za 1 den a ještě přístavba neni uplně dokonalá :) ale ohledně nové rozhledny bych si troufl i na něco takového: http://www.mauriciovives.com/eiffel/ pracoval bych na tom déle a snažil bych se ji udržovat a stále zlepšovat interiér. Děkuji a přeju uspěch serveru i všem co tu hrajou.

kenjik
29.08.2011, 17:20
Takže něco takového? http://www.fortunewatch.com/wp-content/uploads/2007/12/world-bank.jpg nebo http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Federal_Reserve_Bank_of_San_Francisco,_Los_Angeles.JPG a nebo http://www.flickr.com/photos/brickjet/5356544632/ xD???

Qentus
29.08.2011, 17:54
h2o2n2z2a: pokud bys dokázal tu eifelovku tak by to bylo dobré
kenjik: ta první fotka je celkem dobrá

h2o2n2z2a
29.08.2011, 18:27
V singlu uz jsem zacal trenovat a prave jsem se prez mail kontaktoval s majtelem te eifelovky co je v odkazu a muzu se ho ptat pry na vse co potrebuju vedet, kdybych si s necim nevedel rady. Takze myslim ze mam zatim same dobre zpravy :)

kenjik
29.08.2011, 18:48
Dobre tak ja bych postavil teda tu moderni .. jenom jeden dotaz .. jak by to mělo být asi velké

Qentus
29.08.2011, 19:21
tu nejdelší stěnu bych dal asi 30 kostek.... zbytek podle toho upravíš aby to bylo ve správném poměru

darude11
29.08.2011, 19:25
Okej, očividne mi nápad s rozhliadňou niekto prebral, takže ostávam pri návrhu jazierka s vodopádom. Poprípade ešte čosi domyslím, aby som na tom mal nejakú plnohodnotnú zásluhu.
No jasné! Napadlo mi, že by som spravil hostinec. Síce tam nieje zatiaľ veľa nápojov, ale bol by som ho ochotný postaviť. Zároveň by to mohol byť nocľah pre "Turistov odvedľa" ;)
Možno by som postavil hodinovú vežu... aj keď, ono by to bola stavba zložitá na priestor, a hodiny by mohli byť iba z jedinej strany (pri väčších priestoroch možno z viacerých strán). V SP som postavil istú budovu s hodinami na báse RS faklí, celkom pekne idú, aj keď idú kusa rýchlo (kvôli malému priestoru, a kvôli tomu tiež kusa nepresne).
Keby už bol prístav, čo takto postaviť pri ňom maják? Maják som kompletne postavil osobne v SP, má síce kúsok zložité požiadavky (vlna... kopy vlny), ale je to celkom jednoduchá stavba.
Zvyšné svoje nápady pokladám za samozrejmé (fontána, kanalizačný systém, rozhliadňa), za príliš bizarné (kráter s meteorom, obrí displej, ruiny), alebo sa príliš staré na moderné mesto (hrad, polia, studňa).

Tip na záver: Čo takto bilboardy? S obrazmi. Vlnu zohnať je pomerne ľahké ak sa chce, a taktiež by to bolo moderné.

Ešte jeden malý doplnok. Môj kamarát robí na návrhu námestia, ale nejde sa mu zatiaľ prihlásiť na fórum, teda svoj návrh predloží neskôr. Jeho meno in-game je Friendship.

w00dy
29.08.2011, 20:01
tak ja jsem se rozhodl pokud by ste chteli postavit nejakou historickou pamatku nejlip katedralu mam uz aj predbezny navrh v malovani jen by mi stacili nejaky "meze rozmery zas zadnyho cvrcka pac ten navrh potrebuje prostor, mela by bejt kamenna jako vetsina tedlech budov je nebo pokud by mel někdo jinyn avrh na material reknete, jesi mate zajem tak tu je planek http://imageshack.us/photo/my-images/228/katedrala.jpg/ (dve predni veze lod a mensi veze spojene na strese) napiste rozmery mista prosim, zkusenost s temahle obrovskejma budovama uz mam staci se podivat jizne od mesta na piskovcovej chram :) a umisteni by bylo nejlepsi napriklad proti radnici z druhe strany namesti

Qentus
29.08.2011, 20:10
w00dy nemohl bys dodat trochu podrobnější náčrt? nebo aspoň to trochu vysvětlit co je co?

w00dy
29.08.2011, 20:36
je to půdorys. Modry okna, zelená tráva a zahrada, tmavě zelena živej plot cca dvě až tři kostky vysokej, šedivy je vlastní budova - spodní dva čtverce jsou věže (výška cca 2x výška lodě bez střechy) prostřední obdelník hlavní loď, kostičky kolem hlavní lodě jsou menší věžičky ktery budou v úrovni střechy propojeny s hlavní lodí (něco na způsobnotre dame) vepředu mezi věžema by byl portal kterej by se zužoval k nějakejm dvířkam popř větším dveřím nad kterymi by bylo kulaty okno

Genesis254
29.08.2011, 21:21
Co kdybych udělal to muzeum nějak takhle, já vím že máš podobnou tu radnici, ale takovej styl se mi líbí a hodí se na to no:D
http://1.bp.blogspot.com/_AB4gF0AnknU/TEXPFwbutAI/AAAAAAAABHE/vZtUgRl0R_A/s1600/Museum_of_Science_and_Industry_060409.jpg

Qentus
29.08.2011, 21:25
no hele ale já už mám pro radnici navrhnutou i tu věž s kopulí :D to tvoje je zmenšenina toho co dělám

Genesis254
29.08.2011, 21:40
ajo tak to jo:D, oukej udelam to trochu jinak a navrh ti podam zitra nakreslenej:D

tady je jeste jeden obrazek, podle me to nevypada spatne
http://chicagoismynewblog.files.wordpress.com/2009/09/old-greek-museum11.jpg?w=650&h=354

kenjik
29.08.2011, 22:01
Sorry naposledy tě otravuju Q ale potřebuju vědět 2 věci ... 1. k čemu ta banka bude vlastně sloužit ... jestli mám uvnitř udělat nějaké schránky... nebo jako na předloze kanceláře .... 2. pokud to budu stavět dostanu na to surky?? .... jo a za 3 v sp už na tom pracuju takže by během zítřka mělo být už pár screenu .. a ted sem si vzpomel jeste na za 4. Budova The World Bank kterou teda bych udělal je obrovská čtvercová budova s atriem ... to co je na obrázku je pouze část budovy obdelníkového tvaru .... tak se chci zeptat jestli mám dělat pouze ten obdelník nebo celou tu budovu s atriem ... což by zabralo mnohem více prostoru ... Dík za odpoved.

Qentus
29.08.2011, 22:35
no surky určitě nedostaneš... já stavím radnici ze svých, Kealing divadlo taky ze svých.... předpokládám, že když se pouštíš do větší stavby, tak že jsi schopen si surky sehnat
ohledně využití - můžeš tam udělat místnosti s bednama kde by si lidi mohli dávat věci....
ohledně atria - myslím že by se to obešlo i bez něj pokud to dokážeš udělat... a co je tím atriem vlastně myšleno? nějaká prosklená venkovní část?

darude11
29.08.2011, 23:55
V poriadku, robil som teda na tom hostinci (pôvodne to mala byť krčma, ale v krčme sa predsa nespí ;) :D ). Postavil som to skoro všetko (až na nábytok v jednotlivých miestnostiach a kuchyňu), a z väčšej časti to bolo ukradnuté inšpirované týmto videom: http://www.youtube.com/watch?v=cejXqvMzn-o

Samotný hostinec, ktorý som postavil, bol založený zväčša na tejto budove, a teda má jediný háčik (ktorý sa ale dá kľudne prehliadnuť) - strecha. Z vrchu vyzerá... ¬_¬ no, mizerne. Našťastie, po nej nikto nelozí! :D

Tu sú fotky (neviem ale, že prečo ich hádže tak malé na fórum, teda ich hodím na nejaký upload): http://www.uloz.to/10117118/tavern-zip

kenjik
30.08.2011, 00:05
http://www.infiniteunknown.net/wp-content/uploads/2011/02/world-bank-headquaters.jpg http://onward.justia.com/seo-images/20050725/msn-world-bank.jpg tady je záběr z větší dálky aby jsi věděl co jsem myslel tím atriem ... pod tou skleněnou kopulí je to atrium .. no a ohledně těch surek .. jelikož jsem začal hrát poměrně nedávno tak skoro žádné nemám a už vůbec ne na stavbu takové budovy ... jelikož je to bílá budova tak je potřeba hodně skla vlny a železných bloků ... přemýšlel jsem i o sandstonu ale to by bylo už na můj vkus moc žluté .. nevím jak vy .... no takže tím pádem já asi nic stavět nebudu.

Anonymus
30.08.2011, 00:16
na serveru je dost ochotných lidí...určitě ti někdo přispěje

w00dy
30.08.2011, 01:18
Qente tak sem ti (i sobě teda) nakreslil plany (http://www.uloz.to/10117619/plany-rar) lepší podle kterých bys moh aspoň dostat představu jak by to mělo vypadat... je to trochu ... velký 30(mozna maličko vic aby bylo misto)x61x34 (vejska se da skosit jeste o neco ale asi by to byla škoda čuměli by akorat veze) tak doufam ze budu moct co nejdřív začit.

darude11
30.08.2011, 11:26
Takže, tu som čosi doplnil. No nefotil som všetko (pretože som to pokladal za zbytočné, zvyšok som nemenil nič). Teda... čo sa zmenilo?
- Lustre na povale
- Luster v chodbičke (ale niesom si istý, či tam pasuje)
- Markíza nad vchodom (nie slovenská televízna stanica :D)

//Dokelu, zabudol som hodiť obrázky :D
http://www.uloz.to/10120437/tavern-1-1-zip

//// V SMP už mám aj všetky suroviny pripravené (prinajhoršom sa ešte do sadov skočí no :D), teda môžem začať na výstavbe len čo sa vrátim.

Friendship
30.08.2011, 14:48
Dobre, už sa môžem prihlasiť, takže:
Odkaz na fotky námestia : http://www.uloz.to/10122372/namestie-zip

Keď si myslíte, že je tam niečo zlé, môžete si to vymazať alebo niečo upraviť... Ja dávam len návrh takže môžete hádzať komentáre a atď...

A keď môžem poprosiť: Parcely pre 4 ľudí, ktorý mi s tým pomohl... :CiernaRuka, Raketa, Rainbowdash a pre mňa... :)

Qentus
30.08.2011, 15:01
no hele nechci být zlý ale toto je i na jednoho člověka celkem slabé... natož pro čtyři lidi...
pokud chceš na tom náměstí opravdu dělat tak je třeba předložit úplně nový návrh...
představoval bych si náměstí cca 70x50 kostek velké.,... hlavní materiál stone a nějáky velký znak uprostřed z barevné vlny...
kombinace různých half bloků, laviček a trávy
a btw. na co má být ta budova tam?

Friendship
30.08.2011, 15:32
Tá budova tam, to len taká radnica bola... Aby to vzeralo ako námestie s radnicou... A neviem či vieš, ale 70x50 je dosť náročné urobit... Takže neviem ako na to chceš zareagovať...

adidass
30.08.2011, 15:53
podivej to mesto bude reprezentovat nas server takze chceme jen ty nejlepsi stavby...a nejlepsi stavby jsou narocne...popravde tady to namesti bych klidne dal do toho prvniho mesta ale do toho noveho bych dal neco propracovanejsiho

Genesis254
30.08.2011, 20:01
tak jsem teda to muzeum nakreslil, nehodnoťte to hlavně graficky, to je odfláknutý :D..jinak to bude nejspíš bílé až šedé barvy, různé odstíny(wool, sníh)
541

darude11
30.08.2011, 20:24
Pekný náčrt! Ale... čo to bude za sochu tam vpredu?

Genesis254
30.08.2011, 20:42
no to se něco vymyslí možná aji barevně, aby to dobře vypadalo:D, nechtěla se mi kreslit socha na papir

adidass
30.08.2011, 20:49
tak to vypada hodne dobre...myslim ze muzeum by se uz mohl zacit stavet...ja bych s tim souhlasil

darude11
31.08.2011, 09:55
Otázka: A čo takto galéria? Na výstavbu umeleckých výtvorov hráčov? Bude to súčasťou múzea alebo osobitná budova?

Genesis254
31.08.2011, 15:04
Co myslíš za umělecké výtvory?:)

darude11
31.08.2011, 20:12
Co myslíš za umělecké výtvory?:)

Väčšinou by to boli sochy... mne sa minule podarilo spraviť čosi, čo som nazval "rozbalená voda". Potom mi /tell v hre, a ja ti ukážem, že ako asi to vyzerá.

Jo, a rozprával som sa dnes v krčme s kamošom (donpedro907), a on navrhol kasíno a aukčný dom. Kasíno nielen na predaj drinkov a ubytovanie (aj keď tieto úlohy plní už môj hostinec), ale aj s hazardnými hrami.
- MC Slot Machine - Isto viete o čo sa jedná/videli ste to už niekde. Tri kolečká, a páčka, ktorá ich zastaví, zatiaľ čo sa tieto kolečká točia. Táto verzia by bola s tromi tlačidlami a s pomocou piestov (max. 4 na miesto). Taktiež si to bude vyžadovať veľký priestor (čo by som povedal, že by už mohol byť problém, keďže to predložil ako návrh do hlavného mesta), a teda by som to možno ani tak nerátal ako úžasný návrh. V skutočnosti to síce bol môj návrh, keďže sa jednalo o kasíno a ja som chcel skúsiť, kam siahajú moje schopnosti.
- MC Ruleta - Tento návrh je kompletne jeho. Ide o to, že by bola chodbička (ja by som navrhol zo skla), v ktorej by boli rozmiestnené pressure plate-y na zemi pred a za sklami ovládanými piestami. Vašou úlohou by bolo dostať sa na druhý koniec chodbičky. Dôležitým bodom je, že je to celé o náhode - buď sa vám otvorí cesta do ďalšej pasáže chodby, alebo sa pod vami podlaha prepadne a vy skončíte v láve. Otázne sú už iba pravdepodobnosti jednotlivých dielov a odmeny za ich dosiahnutie.

Tieto hry fungujú na báze zariadenia nazývaného "Blink device", ktoré má 4 fakle, a tie náhodne horia (iba jedna naraz). Dá sa to zastaviť (a tak nechať danú fakľu horieť na dlhšiu chvíľku), a dá sa to aj rôzne kombinovať (priviesť 1 redstone ku 2 fakliam, čím sa zvýši pravdepodobnosť zapálenia z 25% na 50%), prípadne sa dajú zapojiť aj logické brány, čím sa prakticky dá dosiahnuť akákoľvek pravdepodobnosť. Nevýhodné by bolo, že ak by to boli komplikovanejšie pravdepodobnosti (menšie než 12,5%), tak by to vyžadovalo obrovský priestor. A už tak by to bol veľký priestor (pokúsim sa postaviť prototyp tejto chodby v mojej farme, je tam veľa priestoru). V prípade úspechu s prototypom akéhokoľvek z týchto vynálezov by som pozval adminov/hráčov, aby si skúsili šťastie.
Ale najprv asi dokončím interiéry svojho hostinca a zoženiem personál. Na čo si myslíte, že by sa mohla využiť povala? Dík vopred za tipy!

Qentus
17.09.2011, 07:19
Oživuju topic... pořád čekáme na někoho kdo by chtěl udělat metro a budu rád i za další pěkné návrhy

clean
20.09.2011, 12:59
chtel jsem se zeptat odkud kam by to metro melo vest?

Qentus
20.09.2011, 13:40
No jedna trasa by byla zatím ze základního města do hlavního města ale musel bys to mít promyšlené tak aby to pak šlo dále propojovat

clean
20.09.2011, 16:46
ta trasa by vedla takto ja jen jeslti to jsou ty mesta 590 kdyz bych pak prilozil navrh

Qentus
20.09.2011, 16:53
Ano to jsou ta dvě místa.... ale je potřeba předložit opravdu kvalitní návrh protože metro by mělo být hodně používané..... hlavní je vymyslet design zastávek, samotný "tunel" uz může být z čehokoliv - hlavně ať tam není tma..... od toho kdo to bude dělat očekávám aspoň základní znalost rs obvodů a mechanik spojených s metrem

clean
20.09.2011, 18:19
no tak jsem se aspon pokusil neco vytvorit nevim jak se vam to bude libit, ale aspon pokus http://imageshack.us/g/191/navrhl.jpg/ ten prvni je jaky by vypadala ta trasa (modra) a cervene je jak by treba mohla byt doplnena druha to uz je jedno potom uz je zastavka (kazda by mohla mit jinou barvu zdi ) a vchod do ni vrchni budova je jen takova rychlovka mohl bych jeste predelat kdyby se to libilo :) jinak ty koleje jsou tam funkcni jsem to delal podle youtube.... a vlacek vzdy zastavi a po stisknuti zas rozjede

Qentus
20.09.2011, 19:30
No nevím jestli se k metru hodí dřevo jak vstup.... možná bych vymyslel jinou kombinaci.... např. stone + vlna + glowstone..... U staveb pro server by neměla rozhodovat náročnost na suroviny ale hlavně estetická stránka věci.....

clean
20.09.2011, 20:26
tak jsem to predelal nevim jeslti to bude dobre ale urcite lepsi nez predtim :) http://imageshack.us/g/217/20110920202117.png/ jinak ta zastavka je aspon dobra? muze byt i vetsi, ale zase se me zda takto akorat velka no
PS: dodelal jsem jeste na strechu napis aby to bylo videt treba z dynamicke mapy http://nemesisup.cz/files/731/2011-09-21_16.48.36.png snad to kazdy pochopi je to podle metra v praze akorat tam chybi ty carky postrane

Tamurilë
20.09.2011, 20:30
Clean uploaduj na www.nemesisup.cz :)

clean
23.09.2011, 21:29
tak jsem to trochu poupravil:
http://nemesisup.cz/files/731/2011-09-23_21.15.03.png
http://nemesisup.cz/files/731/2011-09-23_21.15.13.png
http://nemesisup.cz/files/731/2011-09-23_21.18.26.png
http://nemesisup.cz/files/731/2011-09-23_21.18.39.png
http://nemesisup.cz/files/731/2011-09-23_21.18.50.png
http://nemesisup.cz/files/731/2011-09-23_21.19.07.png

jinak ty dvere by byli na Pressure Plates- double doors a zbytek uz se domluvi a chtelo by to domluvit co nejdrive jestli to teda mam stavet, protoze mam uz posledni tyden prazdnin :)

Qentus
23.09.2011, 21:37
no už je to dobré takže by to chtělo doladit jen malé detaily.... v té nadzemní části pár laviček ke stěnám a ještě bych tam dal něco jako turniket kterým se prochází k těm schodům.... Nemusí to ani být funkční - maximálně třeba piston který by nahoru/dolů posunul kostku v tom turniketu po šlápnutí na presure plate

clean
23.09.2011, 21:45
tak ja uz ted jdu spat jsem celkem utahany takze zitra rano dodelam ty lavicky, vymyslim neco jako turniket a prilozim pak fotky do tohoto prispevku

Edit: takze jsem pridal lavicky a ten turniket by takto mohl byt (jen pro inspiraci je to ted nefunkci mam vedle baraku testovaci obvod, ktery funguje), ale muselo by se zvysit o jednu kosku cela stavba, protoze kdyz by ten sloupek zajel do zeme stejne se neprojde... coz je teda pekne naprd.... zvysil bych to tak ze by tam byli 2 rady skla a jinak by se nic nemenilo a hlavne ten obvod je celkem velky kvuli zpozdeni a negatoru jinak by to bylo furt zasunute a po seslapnuti by se to vysunulo :D... plus z druhe strany by muselo byt tlacitko nebo by se to cele muselo posunout jeste dopredu kvuli schodum(nejde tam dat ten pressure plate) takze staci rict co a jak a predelam to
tu je screen : http://nemesisup.cz/files/731/2011-09-24_10.15.04.png

Qentus
24.09.2011, 19:08
hele vykašli se na funkčnost - chtělo by to opravdu dost místa.... udělej to nějak na vzhled a kdyby to nešlo pěkně udělat tak se na to vykašli

clean
24.09.2011, 19:18
tak jinak nevim leda tam nechat ty diamntovy bloky, aby to jako vypadalo ze tam je turniket a necim prochazis a ne jen to drevo.... ale nic jineho me nenapada jsem se koukal i odpoledne na youtube a nic jineho jsem nenasel co by se dalo pouzit vsichni maji uzky pruchod a zestrany treba piston jenze to tu nejde

jinak jestli chces podivat sam tak ti muzu uploadnout save ty mapy

Qentus
24.09.2011, 19:26
no ono se dá vše doladit při stavění nebo nakonci a mám teď pomalý net protože nejsem doma takže by to stahování zabralo půl dne

clean
29.09.2011, 12:00
takze jedna budova stanice je hotova ted jen ukazat kde ma byt ta druha tu udelam presne podle toho navrhu v singlu a jeste tu je jeden problem ty schody jsou strasne dlouhe mam to zatim do hloubky 40 a uz je to fakt kus tak jeslti to ma dodelat treba do 30 20 a tam udelat nastupiste plus tunel udelat z kopce treba na 10 a potom pokracovat pri zemi... jak chces me je to jedno jinak bych v tom novem meste udelal schody treba jen 10 do hloubky a tam udelal mistnost plus vytah ( to zalezi na tobe uz) tak jen rekni co a jak a vykopam tunel + druhou stanici at to uz mam a metro funguje :)

Qentus
01.10.2011, 10:36
v hlavním městě to vůbec nemusí být tak hluboko, protože sklepy se budou přizpůsobovat metru a ne metro sklepů takže tam bude stačit jen pár schodů

clean
01.10.2011, 20:28
takze mam horni budovu v novem meste a ve starem uz je vse teda jeste nejsou lavice a cely ze stone jiank to je vykopane jeslti chces kouknout tak ted doelam zastavku v novem pak uz propjit :)
jinak ten tunel jeslti na to kouknes jak to vest nechci to apk predelaavat:)

clean
04.10.2011, 17:56
takze tunel je dodelany na jedne strane polozene koleje na druhou stranu uz fakt nemam zelezo ani zlato potreboval bych teda jestli by si nemohl prispest nebo aspon za neco vymenit to se jinak neda... je to strasne dlouhe.... pak jestli by si behem vecera dnes nemohl prijit do hry a kouknout na to co predelat jeste a tak jeste dodelavam sedacky a dodam stone za hlinu a tak